Jump to content



iPhone προγραμματισμός (ερώτηση)


neuromancer

Recommended Posts

Στις παραδοσιακές web εφαρμογές client/browser και server/database επικοινωνούν μέσω web και HTTP. Σε μια iPhone εφαρμογή που προβάλει δεδομένα από μια database, πώς γίνεται η επικοινωνία? Μέσω GPRS? Ή να το θέσω διαφορετικά, μπορεί κάποιος να μου πει πώς δουλεύει το όλο θέμα ή τέλος πάντων τι εναλλακτικές έχω?

Με βασικές γνώσεις σε iPhone, πόσο χρόνο περίπου χρειάζεται κάποιος για να στήσει μια τέτοια εφαρμογή (να δίνεις δηλαδή ένα κωδικό και να πάιρνεις στο iPhone σου μια λίστα από attribute/value δεδομένα).

Link to comment
Share on other sites

να φτιαξεις μια ιστοσελιδα και να την ανοιγεις με σαφαρι?? δε καταλαβα ακριβως να σου πω την αληθεια τι θελεις, αλλα πιστευω οτι ειναι πολυ απλο αυτο. τι σε νοιαζει πως θα επικοινωνησει?

edit: α..... θελεις να κανεις εφαρμογη... χμμ δε ξερω αλλα ναι με gprs επικοινωνουν και αυτες οπως και ο σαφαρι.

Link to comment
Share on other sites

να φτιαξεις μια ιστοσελιδα και να την ανοιγεις με σαφαρι??

Εντάξει, αυτή είναι η κλασική μέθοδος. Εννοώ iPhone application, όχι browser based.

δε καταλαβα ακριβως να σου πω την αληθεια τι θελεις, αλλα πιστευω οτι ειναι πολυ απλο αυτο. τι σε νοιαζει πως θα επικοινωνησει?.

Με νοιάζει, στο βαθμό που θα χρειαστεί να το προγραμματίσω!

edit: α..... θελεις να κανεις εφαρμογη... χμμ δε ξερω αλλα ναι με gprs επικοινωνουν και αυτες οπως και ο σαφαρι.

Βασικά θα ήθελα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες. Πόσο διάφανα γίνεται αυτό σε προγραμματιστικό επίπεδο? Είναι τόσο απλό όσο το να κάνω π.χ. httpGet σε μια κλασική γλώσσα προγραμματισμού σε windows? Υπάρχουν αντίστοιχα libraries σε objective C? Και τι γίνεται από την απέναντι πλευρά? Χρειάζομαι web server? Αρκεί μόνο ο database server? Και πώς φαίνονται αυτά μέσω GPRS?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.