Jump to content



D-sub 14pin?


dimitris_s

Recommended Posts

Εχθές μιας και γύρισα στα πάτρια εδάφη, είπα να κάνω ένα ωραίο cable management στο HAF-932 του αδερφού, και να αλλάξουμε θέση στο κουτί. Οπότε πήγα τσίμπησα ένα 2μετρο power cable και μια επέκταση για το d-sub της οθόνης (Male/Female).

Στη μία απόληξη του d-sub ήταν λίγο στραβωμένο το μέταλλο αλλά το ίσιωσα. Συνδέω λοιπόν την επέκταση και δίνει σήμα κανονικά. Με έβαλε στα W7 όμως σε 1024x768 (Benq 22" TFT 1680x1050) και οι διαθέσιμες αναλύσεις ήταν κουκουρούκου, και εάν τις επέλεγες έβγαινε out of range.

Έβγαλα το καλώδιο να το δω και παρατήρησα ότι στην αρσενική απόληξη "λείπει" το 7ο pin (green return) και στο καλώδιο αναγράφεται το "Low Voltage".

Πήγα να το αλλάξω, μου το αλλάξανε, αλλά όταν το άνοιξα είδα ότι και αυτό είναι 14πινο. Ουσιαστικά δεν λείπει, απλά η θέση του είναι κενή, είναι δηλαδή από κατασκευής 14πινο.

WTF όμως, δεν έχω ματαξαναδεί 14πινο d-sub. Ακόμα και η Mitsubishi η 14άρα CRT που είχα τότενες παλιά στο Τέξας πριν καμιά 15αριά χρόνια με d-sub 15pin έπαιζε.

Αντιλαμβάνομαι ότι η χρησιμότητα τέτοιων καλωδίων είναι σε εφαρμογές όντως low voltage, με οθόνες που παίζουν σε χαμηλές αναλύσεις κτλ, αλλά δε βλέπω το λόγο να πωλούνται από μεγάλη αλυσίδα Πληροφορικής, ως επέκταση d-sub χωρίς να υπάρχει κάπου ένδειξη ότι δεν είναι 15pin.

Ξέρει κανείς κάτι που δε ξέρω, υπάρχει απόκρυφη γνώση ακόμα και στα d-sub; :p

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.