Jump to content



Corsair HX620 περίεργος ήχος


Fandom

Recommended Posts

Παίδες εδώ και μερικές μέρες το Corsair PSU (1.5 χρόνο λειτουργίας) μου κάνει ένα ήχο σαν ελαφρύ ίίίί ίίί ί (squealing) κάθε τόσο. Είμαι σχεδόν πεπεισμένος ότι είναι ο ανεμιστήρας και νομίζω ότι το κάνει σε συνθήκες minimum στροφών. Το φύσηξα με ψεκαστήρι αέρα αλλά δεν είδα διαφορά.

Θά ήθελα να προχωρήσω σε περαιτέρω καθάρισμα/λάδωμα του ανεμιστήρα αλλά όπως το βλέπω η Corsair απαγορεύει οποιαδήποτε εγχειρήματα, σωστά;

Τι μου προτείνετε; Μπορώ να το καθαρίσω κάπως; Η μπορεί να φταίει κάτι άλλο, αν κάποιος έχει εμπειρία; (Για RMA πλαίσιο δεν το βλέπω εύκολο καθώς δεν κάνει τον ήχο πάντα.. λίγο μάλιστα.)

Link to comment
Share on other sites

λογικά δεν είναι ο ανεμιστήρας.. αν δεν κάνω λάθος ο ήχος ακούγεται από τους πυκνωτές του τροφοδοτικού.. άνοιξε πχ prime95 ή furmark και θα τον ξανακούσεις.. το φαινόμενο λέγεται coil whine.. αν δεν σου κάνει κόπο πέρνα από το plaisio και ρώτα αν θα σου το πάρουν για RMA..

δεν νομίζω να είναι κάτι που πρέπει να ανησυχείς μιας και το φαινόμενο είναι συχνό σε κάρτες γραφικών...

Link to comment
Share on other sites

Έχω ακούσει για το coil whine, αλλά μάλλον δεν είναι αυτό. Με prime 64 power stress δεν ακούγεται τίποτα εδώ και 15 λεπτά.

Επίσης, μπορεί να αρχίσει ενα PSU coil whine μετά απο 1.5 χρόνο που δεν ακουγόταν κιχ;

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.