Jump to content



Virtualization Clash


Jaco

Ποιο virtualization χρησιμοποιείτε και γιατί;  

17 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Εκτός από την τεχνολογία των υπολογιστών και την μάχη των τιτάνων του Hardware, εξελίσσεται εδώ και χρόνια άλλη μια μάχη η οποία κορυφώνεται φέτος και αναμένεται να είναι σφοδρή... Δεν είναι άλλη από την μάχη του virtualization... Ένας άλλος κόσμος, που ανοίγει νέους δρόμους στον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τους υπολογιστές και την χρήση τους... Τεχνολογίες που πριν από μερικά χρόνια, αν τις ακούγαμε όχι μόνο δεν θα τις πιστεύαμε, αλλά μάλλον θα βάζαμε και τα γέλια με αυτούς που τα σκεφτόντουσαν...

Μετά την αγορά του virtualbox της Sun από την Oracle πριν από μερικές μέρες, το σκηνικό αναμένεται να πάρει φωτιά...

Ποια virtualizations χρησιμοποιείτε, ποια θεωρείτε καλύτερα, τι χρειάζεστε από αυτά που σας παρέχουν, τι θέλετε να έχετε στο μέλλον...?

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά είμαι fan της VMware και προβλέπω να μεγαλώνει την κυριαρχία της. Η συνεργασία με Google και Cisco για all-in-one virtualization solution είναι μεγάλο +++.

Το HyperV κατά τη γνώμη μου θέλει πολύ δουλειά, είναι αισθητά πιο αργό σε σχέση με τον ESX.

Αυτό που επίσης ανεβαίνει είναι το KVM της RedHat. Σαφώς πιο γρήγορο από τον ESX αλλά όντας open source χωρίς enterprise support δυσκολεύει τις εταιρείες.

Ο XenServer της Citrix από την άλλη χρησιμοποιείται πιο πολύ στο application και desktop virtualization που μάλλον εκεί είναι και μπροστά.

Σπίτι χρησιμοποιώ Vmware workstation, στο γραφείο ESX και Vmware Player για μικρά λινουξάκια που τρέχουν στο pc.

Υ.Γ. Ε ρε γμτ έπρεπε να πάρω μετοχές της Vm όταν ήταν στα 17$..

Link to comment
Share on other sites

Από αυτά που έχω δει μέχρι στιγμής, το vbox είναι το πιο "γρήγορο"... νιώθεις ότι είναι το κανονικό λειτουργικό του συστήματος, επίσης είναι γελοίο στην χρήση και έχει πολύ εύκολο και γρήγορο manage σε headless μηχανάκια... φυσικά όσων αφορά τις εταιρικές ανάγκες για clustering και migration, δεν φτουράει, αλλά για μικρές εταιρίες όμως που θέλουν να τρέχουν κάμποσα vms σε ένα μηχανάκι και σπιτική χρήση, το έχω βρει το πιο εύχρηστο... τώρα που το πήρε η oracle, κρατάω μια πισινή για το τι θα γίνει...

Το vmware, για κάποιο λόγο δεν το συμπαθώ... ίσως είναι επειδή μου φαίνεται πιο βαρύ από το vbox και γενικά δεν μου πολυαρέσει το interface του... κατά τα άλλα είναι στα ίδια επίπεδα με το vbox (δεν υστερεί πραγματικά κάπου) και πολύ πιο μπροστά σε εταιρική χρήση (αλλά όχι free)... επίσης είναι πολύ σταθερό, ουδέποτε είχα πρόβλημα μαζί του και το χρησιμοποιώ συνέχεια στην δουλειά, αν και τώρα θα τα μεταφέρω όλα σε vbox...

To Xen είναι αλλού... δεν είναι για σπίτι, αλλά είναι πολύ ωραίο να παίξεις και να δεις τι κάνουν τα "ακριβά" πακέτα...

Το Hyper-V δεν το έχω δουλέψει και δεν έχω γνώμη...

Το VirtualPC, το οποίο δεν έχω βάλει στο poll, απλά το θεωρώ μούφα...

Εδιτ...: Chroma, τι λέει το hyper-v από ταχύτητα σε σχέση με το vbox...? (Μην μου φέρεις για παράδειγμα τον 32-πύρινο :p)

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω κάνει κάποια άμεση, μήλα με μήλα σύγκριση vbox και hyperv, το vbox τρέχει στα ταπεινά σπιτικά c2d και στη δουλειά παίζουν τα τερατάκια (R900, 4x quad etc.).

Είναι πάντως εντυπωσιακή η απόκριση του vbox όπως λες, νιώθει σαν να τρέχει στο hardware απευθείας και η συνεργασία με το host λειτουργικό και τις εφαρμογές του. Απεναντίας στα 2008 όταν προστεθεί ο hyper-v ρόλος, ο hypervisor τρέχει 'κάτω' από το host os και συνίσταται να παίζουν μόνο τα απολύτως απαραίτητα στο parent partition, ούτε καν vga drivers.

Οπότε χρήση 2008 για full workstation και για virtualization, άκυρο εκτός και αν έχει αλλάξει κάτι πολύ πρόσφατα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.