Jump to content



wireless communities � το μέλλον είναι ασύρματο ?


antonisk7

Recommended Posts

Αφορμή για να ανοίξουμε την παραπάνω συζήτηση αποτελεί το γεγονός ότι εδώ που ειμαι αυτή την περίοδο, ο κόσμος ασχολείται απίστευτα με το συγκεκριμένο θέμα.

Wireless δίκτυα στο σπίτι , στις εταιρείες ακόμα και σε δημόσιους χώρους. Wireless Internet , κάτι που ακούγεται μυστήριο από τη στιγμή που όλοι σχεδόν έχουν ADSL.

Wi-Fi ή Wireless Fidelity : Πρόκειται για την τεχνολογία δικτύων πληροφορικής που χρησιμοποιεί ραδιοκύματα για την μετάδοση της πληροφορίας. Πιο ειδικά για τα ασύρματα δίκτυα μπορεί κανείς να δει τα παρακάτω λινκ

http://www.wi-fi.org http://rainbow.cs.unipi.gr/~p97017/ , http://www.aueb.gr/users/courcou/courses/services_charging_ugrad/slides/access.pdf

Ειδικότερα στους υπολογιστές η τεχνολογία αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί προκειμένου να αντικατασταθούν τα καλώδια των κλασσικών δικτύων LAN, Ethernet κτλ. Στην πράξη σε πολυπλοκότερα εταιρικά δίκτυα γίνεται ο συνδυασμός χρήσης ενσύρματων και ασύρματων δικτύων.

Στο σπίτι θα μπορούσε κανείς με τη χρήση ενός ασύρματου δικτύου να εκτυπώνει να σερφάρει στο ιντερνετ από οποιοδήποτε σημείο και χωρίς να χρησιμοποιεί άπειρα καλώδια.

Στην πραγματικότητα αυτό είναι η πιο απλή μορφή , δεδομένου ότι με τη συγκεκριμένη τεχνολογία και με συγκεκριμένες συνθηκες ένα τέτοιο δίκτυο μπορεί να καλύψει μια απόσταση 27 χιλιόμετρων (λέμε τώρα, στην έρημο, χωρίς ούτε ένα φοίνικα στη μέση, με το φορητό και να παίζεις quake). Φυσικά η απόσταση αυτή μικραίνει κατά πολύ όταν παρεμβάλλονται εμπόδια κτίρια κτλ.

Παρόλα αυτά φανταστείτε ένα σύνθετο δίκτυο με χρήστες αναμεταδότες, σε διάφορα σημεία μιας πόλης. Όσοι περισσότεροι , τόσο μεγαλύτερη κάλυψη έχει αυτό το δίκτυο(όπως γίνεται και με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας).Οι χρήστες αυτής της πόλης μπορούν να μοιράζονται τη σύνδεση στο ίντερνετ, να επικοινωνούνε και να ανταλλάζουν αρχεία τελείως δωρεάν, να παίζουν διαδικτυακά παιχνίδια και γενικώς να χρησιμοποιούν το δίκτυο αυτό όπου και αν βρίσκονται.

Φαίνεται πολύ μακρινό κάτι τέτοιο ? Κι όμως εδώ στο Παρίσι οι χρήστες ασύρματου υλικού είναι πάρα πολύ με αποτέλεσμα να υπάρχει αρκετά μεγάλη κάλυψη http://www.paris-sansfil.info/index.php/Carte . Αντίστοιχα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη το δίκτυο έχει επεκταθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια http://www.nodedb.com/europe/gr/athens/index.php , http://www.nodedb.com/europe/gr/thessaloniki/index.php , ενώ και σε άλλες πόλεις γίνονται προσπάθειες όπως Πάτρα, Ιωάννινα, Λάρισα, Ηράκλειο, Χανιά, Ξάνθη κτλ.

Link to comment
Share on other sites

αυτο δεν το ειπες????

το πιο σημαντικο!

το παλευω και εγω με τα ασυρματα

εχω αγορασει εξοπλισμο

καρτα cisco 70 euro

καλωδια 40 ευρω

βυσματα 15 ευρω

πιατο 40 ευρω

και τωρα προσπαθω να τα ρυθμισω

ειναι λιγο μπερδεμα στην αρχη,

το συνθημα ειναι ενα:

ΜΠΟΡΕΙ ΤΑ ΠΟΣΤ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑΙΑ...

ΕΧΕΙΣ ΤΑΡΑΤΣΑ ?

ΣΤΗΣΕ ΚΕΡΑΙΑ!

LET'S GO WIRELESS!!!

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.