Jump to content



Performance cooler για AM3


jimacid

Recommended Posts

Γεια σας παιδια τον τελευταιο καιρο ψαχνω για μια πολυ καλη ψυκτρα η οποια θα κατσει στον x6 1055T μου ο οποιος αυτην την στιγμη δουλευει στα 3,89 και ισος να τον αναιβασω και παραπανω αν τα καταφερω....

το προβλημα μου ειναι το εξης...

απο οτι εχω δει η μονη ψυκτρα που καθετε στην mb με oriantation πρως το πισω fan του κουτιου ειναι η TRUE BLACK, η οποια γενικα ειναι απο τις πολυ καλες ομως πρωτον απο οτι λενε ολοι θελει να την ξυσεις με γυαλοχαρτα απο κατω για καλυτερες επιδοσεις και στην τελικη δεν εχω καταλαβει αν χωρις να την ξυσεις ειναι καλη ψυκτρα η αν θελει ντε και καλα ξυσημο.... (πραγμα που δεν ψηνομαι σε καμια περιπτωση να κανω)

και δευτερον λενε οτι για να κανει τα μαγικα της κολπα και να πετυχε τις τρελες επιδοσεις που υποσχετε θελει

να βαλεις πανω 2 οσο πιο δυνατα fan μπορεις να βρεις πραγμα που σημαινει οτι θα κανει μαλλον αρκετη φασαρια + του οτι η τιμη της μαζι με τα fans θα φτασει στα 90ευρω ισος και 100.

εχετε βρει καμια τετοιου ειδους ψυκτρα που να κοιταει το πισω fan του κουτιου ωστε να δημιουργειτε ρευμα αερα και να μην κοιταει το τροφοδοτικο?

Link to comment
Share on other sites

Η true black ψιλοπαλιωσε,καλη ειναι δε λεω αλλα εχουν βγει καλυτερες στα ιδια λεφτα και ποιο κατω.Παρε καλυτερα μια megahalems η μια mugen.Αυτο με τους 2 ανεμιστηρες λεγεται push-pull και πραγματι βλεπεις διαφορα στις θερμοκρασιες αλλα relax,δεν χρειαζεται να τους τρεχεις στις μαξ στροφες,και με εναν εδω που τα λεμε μια χαρα δουλεια γινεται.

Link to comment
Share on other sites

οντως η true black ειναι πολυ καλη και ανεμιστηρες υπαρχουν αρκετοι που βγαζουν πολυ αερα και κανουν λιγο θορυβο.

επισης αν σε ενδιαφερει και το νερακι για μια πολυ καλη και οικονομικη λυση ειναι και η Η50 της corsair ακομα ειναι και η thors hammer της xigmatech (δοκιμασμενη) αλλα δεν θυμαμαι αν κανει σε ΑΜ3....βεβαια ειναι και λιγο μεγαλοπη.....

Link to comment
Share on other sites

ωπα μαλλον δεν καταλαβατε τι εννοω.

αυτο που ελεγα με το ανεμιστηρα δεν ειναι το push pull.

ξερω τι ειναι το push pull και οσο για την αποδοση του θα ελεγα οτι ειναι αναλογος την ψυκτρα που χρησιμοποιεις.

αυτο που ηθελα να πω ομως ειναι οτι εγω θελω η ψυκτρα να καθετε στην μητρικη με τροπο ωστε ο ανεμησηρας της να κοιταει τις ραμ και οχι την καρτα γραφηκων καταλαβατε τι εννοω?

τα σοκετ των ιντελ ειναι τατραγωνα με αποτελεσμα να μπορεις να βαλεις την ψυκτρα σου οπως θες.

των amd ομως ειναι ορθογωνιο με αποτελεσμα ολες οι ψυκτρες που εχω δει εκτος απο την true που εχει 2 τροπους εγκαταστασης λογω του bracket της, να καθονται λαθος στην μητρηκη. δηλαδη να περνουν αερα απο το πισω μερος της καρτας γραφηκων και να το βγαζουν πανω στο τροφοδοτικο αντι να παιρνουν αερα απο τις ραμ και να το βγαζουν στο πισω μερος του κουτιου.

η megahalems ας πουμε που ειναι πολυ καλη ψυκτρα πρωτον δεν μπορω να βρω στην ελλαδα το bracket που την κανει να κατσει σε amd και δευτερον δεν ξερω αν θα καθετε με τον τροπο που θελω...

η mugen τωρα, επειδη και αυτην την σκεφτηκα, δεν εχω καταφερει να βρω το manual της για να καταλαβω αν θα εχει και αυτη το ιδιο προβλημα που λεω...

επισης με την συγκεκριμενη φοβαμαι κιολλας μηπως ειναι αρκετα χειροτερη απο τις υπολοιπες. γιατι θελω να μου ρειξει οπως δηποτε μια 20αρα βαθμους κατω... (πραγμα που κανει η Xigmatek HDT-S1283 Darknight Cpu Cooler)

και οσο για το νερο, ναι με ενδιαφερει το νερο γιατι η αληθεια ειναι οτι τα 100ευρω που θα δοσω για ενα κοματι αλλουμηνιο με λιγο χαλκο και ενα ανεμηστιρακι θα προτημουσα να τα εδινα για ενα φτηνο custom σετ υδροψυξης ομως δεν ξερω αν αυτο θα αποδιδει το ιδιο καλα...

σχετικα με το κιτακι της corsair δεν μου παιρναει απο το μυαλο ουτε για αστειο γιατι οπου ειδα reviews λενε οτι δεν μπορει να φτασει καλα καλα την αεροψυξη....

Link to comment
Share on other sites

ουτε κ εγω εννουσα push-pull δες την thors hammer αν σε ενδιαφερει. δες και η noctua πρεπει να εχει κατι αλλα δεν θυμαμαι συγκεκριμενο μοντελο, αλλα μαλλον μπαινει οπως θες γιατι αλλιως θα εμποδιζει τις μνημες..

Link to comment
Share on other sites

η thors hammer καθετε στο socket με τον ιδιο τροπο που καθετε και η HDT-S1283 Darknight δηλαδη κοιταει καρτα γραφικων και τροφοδοτικο με αποτελεσμα να μου ακυρωνει 1 σλοτ μνημης και να μην κανει σωστη ροη του αερα...

η noctua ΝΧ-D14 θα ητανε η ιδανικη λυση ομως δυστηχως εχει προβληματα συμβατοτας με τις ram μου.

ειναι πολυ μεγαλη και δεν χοραει μαζι με τις μνημες οποτε ακυρωνετε και αυτη....

Link to comment
Share on other sites

σχετικα με το κιτακι της corsair δεν μου παιρναει απο το μυαλο ουτε για αστειο γιατι οπου ειδα reviews λενε οτι δεν μπορει να φτασει καλα καλα την αεροψυξη....

FAIL:mamba:

Μαλλον δεν το πολυεψαξες το θεμα για την corsair.Για τα λεφτα της ειναι "killer".Παρα πολυ καλες επιδοσεις με πολυ λιγα χρηματα.

Ριξε και μια ματια εδω.Ειναι ενα review απο τον συμφορουμιτη Junior21:happy2:

Link to comment
Share on other sites

FAIL:mamba:

Μαλλον δεν το πολυεψαξες το θεμα για την corsair.Για τα λεφτα της ειναι "killer".Παρα πολυ καλες επιδοσεις με πολυ λιγα χρηματα.

Ριξε και μια ματια εδω.Ειναι ενα review απο τον συμφορουμιτη Junior21:happy2:

δεν ξερω... τι να πω...

υπαρχουν τοσες πολλες παραμετροι για να συγκρινεις κατι τετοιο που ειναι πολυ δυσκολο να εντοπισεις πιο review ειναι το ποιο σωστο. και ποιο προσπαθει να θαψει καποια προιοντα και να προμοταρει αλλα...

στο συγκεκριμενο παντως review αυτο που δεν με πειθει ειναι τα ανεμηστιρακια που χρησιμοποιηθηκαν στην true...

ολοι ξερουν πως οι true θελει πολυ δυνατα ανεμηστιρακια με "τρελλα" cfm για να κανει τα κολπα της...

ποιος ο λογος λοιπον να χρησιμοποιεισεις σε αυτο το review 2 ανεμηστιρακια στην true που δουλευουν στις 1200στροφες? (και μαλιστα δεν λεει και τα μοντελα τους)

αν χρησιμοποιουσε 2 ανεμηστιρακια με 1500-2000στροφες με 90περιπου cfm μηπως θα ηταν πολυ διαφορετικο το τοπιο?

επισης και στην v10 εγραφε οτι χρησιμοποιηθηκαν ρωοστατες για να χαμηλωσουν τις στροφες του ανεμηστιρα. γιατι αυτο? αν παρω εγω την v10 δηλαδη θα της βαλω ρωοστατη?

δεν ξερω.. λεω εγω τωρα... δεν θελω να θειξω κανεναν.

απλα ειναι το πρωτο review που διαβαζω που την παρουσιαζει τοσο καλη (που και παλι οπως ειπατε η true ξεπεραστηκε πλεον... δηλαδη το να παταει την true τοσο οριακα ε δεν εχει να λεει και πολλα, υπαρχουν καλυτερες ψυκτρες πλεον...)

τι να πω? περιμενω λιγες αποψεις ακομα... και θα δω τι θα κανω...

εαν καποιος εχει βρει λυση στην αρχικη μου ερωτηση περιμενω απαντηση του...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.