Jump to content



Ξεκλείδωμα πυρήνων - L3 Cache


intel4ever

Recommended Posts

Κάπου είχε πάρει το μάτι μου πως γίνεται να ξεκλειδωθούν οι 2 πυρήνες των AMD επεξεργαστών, ή αν είναι Athlon να ξεκλειδώσεις την L3 Cache του.

Έχω την μητρική M4N78 PRO και CPU έναν Athlon x2 στα 3 GHz, όπως φαίνονται και στις φωτογραφίες.

Το ερώτημα μου είναι αν γίνεται να τον κάνω x4 ή να τον κάνω Phenom

post-9709-1416074480,4111_thumb.jpg

post-9709-1416074480,4407_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Για να ξεκλειδωσεις, πρεπει να εχεις το καταλληλο AMD chipset. Συγκεκριμενα θες ενα απο τα εξης southbridge : SB700, SB750, SB850. Η μητρικη σου εχει nvidia chipset, αρα δυστυχως δεν γινεται να δοκιμασεις να ξεκλειδωσεις τον επεξεργαστη.

Link to comment
Share on other sites

O x2 δεν ξεκλειδωνει τιποτα γιατι ειναι ξεχωριστο chip απτους τετραπυρηνους, οποτε μην μπεις στον κοπο να αλλαζεις μητρικη! Αυτοι που ξεκλειδωνουν ειναι ο sempron ο μονοπυρηνος των 30 ευρω σε αυτον που εχεις τον διπυρηνο, ο x3 σε x4 ή/και την extra l3 cache, ο x4 ισως την l3 cache..

Επισης οι phenom ολοι υπαρχει πιθανοτητα να ξεκλειδωσουν σε x4!

Οι athlon πρεπει να ειναι CACYC stepping για να ξεκλειδωνουν

Εμενα παντως ο x3, δεν ξεκλειδωνε τον τεταρτο πυρηνα (μαλλον επεσα σε κακο κομματι) και η l3 cache ξεκλειδωνε μονο αν τον ετρεχα ως διπυρηνο.. Οποτε τον αφησα οπως ειχε

Link to comment
Share on other sites

Δεν ειναι θεμα ελπιδας :p Οι athlon II x2 χρησιμοποιουν ολο το chip κατασκευης! Δεν υπαρχει κατι να ξεκλειδωσεις! Ολοι οι αλλο οι athlon II x3/x4 phenom II x2/x3/x4 ειναι το ιδιο ακριβως chip, phenom II x4 ειναι ολα, απλα εχουν disabled καποιους πυρηνες ή/και την l3 cache! Το disable των πυρηνων γινεται ειτε γιατι ειναι τελειως χαλασμενοι ειτε απλα για να προσφερουν τα ζητουμενα κομματια του καθε επεξεργαστη, οποτε αυτα τα κομματια μπορουν να ξεκλειδωσουν στην πορεια με την καταλληλη μητρικη! :fun:

Γιαυτο και δεν ξεκλειδωνουν ολοι οσοι θα μπορουσαν να ξεκλειδωσουν, γιατι αυτο το νοημα εχει στην ουσια το κλειδωμα.. Τα chip που δεν ειναι 100% λειτουργικα, αφηνουν μονο το λειτουργικο τους κομματι και τα πουλανε πιο φτηνα ως τριπυρηνους ή τετραπυρηνους χωρις l3 cache.. :magic:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.