Jump to content



Συνταγές μαγειρικής


Shidokanjohn

Recommended Posts

Μπιφτέκια με Πατάτες στο Φούρνο

* ½ κιλό κιμά

* 2 φέτες ψίχα ψωμιού άσπρου

* ½ φλυτζ. γάλα

* 1/4 φλυτζ. λάδι

* 1 κουταλιά κοφτή ρίγανη

* 1 ντομάτα τριμμένη

* 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

* 1/3 ματσάκι μαϊντανό

* 1 αυγό

* 6 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στα 4

* αλάτι, πιπέρι

* λίγο βούτυρο

-Βάζετε τον κιμά μέσα σε μία λεκάνη

-Βάζετε την ψίχα του ψωμιού να μουσκέψει μέσα στο γάλα και κατόπιν τη στίβετε και τη βάζετε μέσα στον κιμά.

-Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και το λάδι.

-Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνετε πολύ καλά.

-Αφήνετε τον κιμά 1 ώρα στο ψυγείο

-Ζυμώνετε ξανά το μείγμα και πλάθετε τα μπιφτέκια.

-Βουτυρώνετε ένα ταψί

-Τοποθετείτε τα μπιφτέκια στο ταψί

-Τοποθετείτε τις πατάτες γύρω από τα μπιφτέκια

-Αλατοπιπερώνετε

-Πασπαλίζετε με ρίγανη

-Ρίχνετε μικρά κομμάτια βούτυρο από πάνω

-Ψήνετε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου

Link to comment
Share on other sites

Πάρτε και μια δύσκολη γαλλική :

Ορτύκια γεμιστά με κάστανα και σάλτσα Βερμούτ

Βασικά υλικά

4 ορτύκια, καθαρισμένα από τα εντόσθιά τους

1 μικρό κρεμμύδι

1 φλιτζάνι κομμένα μανιτάρια

μισό φλιτζάνι κομμένα κάστανα

1 κουταλιά της σούπας κουκουνάρια

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 φλιτζάνι κόκκινο κρασί

1 λεμόνι

10 μοσχοκάρφια

αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα

30 γρ. γλυκό κόκκινο κρασί

30 γρ. Καμπάρι (κόκκινο βερμούτ)

1 κουταλιά της σούπας μέλι

1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι

Για τη γαρνιτούρα

2 φλιτζάνια πλιγούρι ξερό

1 κύβος για ζωμό

αλάτι και πιπέρι

Ξεκινάτε καθαρίζοντας και ξεπλένοντας πολύ καλά τα ορτύκια. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει όλα τα εντόσθια. Στίβετε ένα λεμόνι και αναμειγνύετε το χυμό του με τα 30 γρ. του κρασιού. Στραγγίζετε τα ορτύκια και τα βάζετε σε ένα βαθύ πιάτο. Τα περιχύνετε με το μείγμα του κρασιού με το λεμόνι και τα αφήνετε για μισή ώρα, γυρίζοντάς τα πού και πού.

Εν τω μεταξύ, αναμειγνύετε σε ένα μεγάλο ποτήρι όλα τα συστατικά της σάλτσας και, στη συνέχεια, προχωράτε στην παρασκευή της γέμισης. Ψιλοκόβετε τα μανιτάρια και το κρεμμύδι. Λιγότερο κόβετε τα κάστανα και λειώνετε το σκόρδο. Σε ένα τηγανάκι βάζετε λίγο ελαιόλαδο και όλο το βούτυρο. Ρίχνετε και τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο, ένα κουταλάκι θυμάρι και κουκουνάρια. Τα τηγανίζετε σε μέτρια-δυνατή φωτιά για 8 λεπτά και, όταν πια έχετε τελειώσει και έχετε βγάλει το τηγανάκι από μάτι, προσθέτετε τα κάστανα και το βάζετε στην άκρη.

Στραγγίζετε τα ορτύκια από το μείγμα για το μαρινάρισμα. Ρίχνετε μερικές πρέζες αλάτι και πιπέρι μέσα στην κοιλιά τους και, με ένα κουταλάκι, αρχίζετε να τα γεμίζετε με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει. Όση από τη γέμιση περισσέψει, δεν την πετάτε.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C. Παίρνετε ένα ταψί 20x20 εκ. και χύνετε το υπόλοιπο λάδι. Προσθέτετε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο θυμάρι. Αυτό το κάνετε γιατί μετά θα είναι πολύ δύσκολο να γυρίσετε στα μισά του ψησίματος τα ορτύκια από την άλλη μεριά, οπότε, έχετε βάλει όλα αυτά τα υλικά προκειμένου να κρατήσουν τη γεύση τους απ' όλες τις πλευρές.

Ακουμπάτε τα ορτύκια στο ταψί, με το στήθος προς τα πάνω, και στερεώνετε ένα μοσχοκάρφι πάνω στο καθένα. Ρίχνετε γύρω-γύρω τα υπόλοιπα 6 μοσχοκάρφια και περιχύνετε με τη σάλτσα που έχετε φτιάξει. Ρίχνετε από πάνω αλάτι, θυμάρι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τα καλύπτετε με αλουμινόχαρτο και τα βάζετε στο φούρνο. Θα πρέπει να τα αφήσετε σκεπασμένα για 40 λεπτά.

Ενόσω ψήνονται τα ορτύκια, είναι η κατάλληλη στιγμή για να φτιάξετε το πλιγούρι. Παίρνετε μια βαθιά κατσαρόλα περίπου 22 εκ., κατάλληλη για σούπες. Βάζετε 2,5 φορές περισσότερο νερό από το πλιγούρι και το βράζετε έχοντας ρίξει τον κύβο και λίγο αλάτι. Προσθέτετε και όση γέμιση έχει ενδεχομένως περισσέψει και ανακατεύετε. Μόλις βάλετε και το πλιγούρι, χαμηλώνετε τη φωτιά στη μικρότερη σκάλα και κλείνετε το καπάκι. Σε μισή ώρα περίπου, το πλιγούρι θα είναι έτοιμο. Κλείνετε το μάτι και αφήνετε εκεί την κατσαρόλα.

Μετά από περίπου 40 λεπτά, βγάζετε το ταψί από το φούρνο. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και με ένα μεγάλο κουτάλι (ή μια μικρή κουτάλα) περιχύνετε καθένα από τα ορτύκια με το ζουμί από το ταψί. Τα ξαναβάζετε στο φούρνο και ανεβάζετε τη θερμοκρασία στους 230°C. Τα αφήνετε για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν όσο εσείς θέλετε. Τα βγάζετε και τα σερβίρετε μαζί με το πλιγούρι, το οποίο ραντίζετε με το υπόλοιπο ζουμί από το ταψί

post-53-1416070761,9533_thumb.gif

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από yog-sothoth

εδω στην Ξανθη καποιο μαγαζι εχει πιατο μακαρονια με βοτκα.

ναι all time classic συνταγή. αλλιώς ονομάζεται και πουτανέσκα.

Ουσιαστικά τζιγαρίζεις τα μανιτάρια ή το μπεϊκον και στην συνέχεια προσθέτεις βότκα. Αν έχεις δυνατή φωτιά ή υγραέριο γίνεται για λίγο φλαμπέ μέχρι να εξατμιστεί το οινόπνευμα. (Δεν χρειάζετι πανικός αμα αρπάξει !) Στη συνέχεια κρέμα γάλακτος και βράζεις μέχρι να δέσει. Προσθέτεις τριμένο τυρί που λιώνει ή παρμεζάνα και ανακατεύεις με τα ζυμαρικά.

:tomato:

Link to comment
Share on other sites

ένα χειμωνιάτικο all-time favorite

ΣΝΙΤΣΕΛ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕ ΜΠΕΪΚΟΝ

(4 άτομα)

ΧΡΟΝΟΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ: 40΄λεπτά

ΥΛΙΚΑ

4 Σνίτσελ

16 φέτες μπέϊκον

ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΡΝΙΤΟΥΡΑ

250γρ μανιτάρια

αλάτι

3 τομάτες ψιλοκομμένες

100ml Κρέμα Γάλακτος

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

μισό κρεμμύδι ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Απλώνετε τα σνίτσελ και στρώνετε πάνω τους από 4 φέτες μπέϊκον. Τα τυλίγετε και τα δένετε σφιχτά με σπάγγο.

Σωτάρετε τα σνίτσελ σε λίγο λάδι μέχρι να ροδίσουν και μετά τα ψήνετε για 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέσα σε ένα ταψί.

Σωτάρετε τα μανιτάρια σε λίγο λάδι και προσθέτετε διαδοχικά τις τομάτες, το κρεμμύδι, το αλάτι και το μαϊντανό.

Μόλις ψηθούν προσθέτετε την Κρέμα Γάλακτος.

Σερβίρετε σε ένα πιάτο κόβοντας τα σνίτσελ σε λεπτές φέτες.

Link to comment
Share on other sites

Τί μας κάνετε ρε παιδιά, σε μας που βαριόμαστε να μαγειρέψουμε και τη βγάζουμε με μακαρόνια...μπαίνουμε και στο φόρουμ να χαζέψουμε λίγο, να ξεχάσουμε τη πείνα μας και βλέπουμε τέτοια... :'(

Link to comment
Share on other sites

κοτόπουλο με ..

βάζουμε λίγο λάδι στο τηγάνι

πετάμε μέσα δύο κρεμμύδια λεπτοτεμαχισμένα και τα τσιτσιρίζουμε λίγο

πετάμε μέσα και δύο τρεις λεπτοτεμαχισμένες πράσινες πιπεριές και μια κονσέρβα ψιλοκομμένα μανιτάρια να ψιλοτηγανιστούν επίσης

ίσως και κανά σκορδάκι και λίγο μπέικον και με το μάτι βλέπουμε ότι έχουν αρχίσει να ψιλογίνονται

μετά λοιπόν παίρνουμε το κοτόπουλο στήθος που το έχουμε τεμαχίσει σε σχετικά μικρά κομμάτια και το αφήνουμε μέσα με τα λοιπά υλικά να πιεί το ζουμί του χεχε εκεί ρίχνουμε αλάτια πιπέρια

έπειτα βλέπουμε ότι στεγνώνει το τηγάνι..αλλά για να μη στεγνώσει καθότι το κοτόπουλο δεν έχει γίνει ακόμα ρίχνουμε και ένα ποτήρι άσπρο (αν και γω είμαι του κόκκινου αλλά χαλάει το χρώμα) κρασί και ρίχνουμε με το μάτι γενικά όσο θέλουμε μέχρι να γίνει...

αφού λοιπόν όλα έχουν γίνει κλείνουμε το μάτι της κουζίνας ρίχνουμε στο άμοιρο κοτόπουλο και ένα κουτάκι κρέμα γάλακτος μαζί και λίγο φρέσκο ή και μπαγιάτικο βασιλικό ψιλοκομμένο

και το αφήνουμε να πήξει χεχεχε

εν τω μεταξύ έχουμε ήδη κάνει μία ωραία κατσαρολίτσα με ριζάκι για να γαρνίρουμε το υπέροχο πιάτο μας

παίρνουμε και μια σαμπανιούλα να γιορτάσουμε τη μιζέρια μας που θα φάμε μόνοι μας

παίρνουμε μετά και πασατέμπο και προσπαθούμε να φτύσουμε τα φλούδια μέσα στο άδειο ποτήρι

μετά προσθέτουμε στην όλη φάση και λίγα ψιλοκομμένα φρουτάκια για να φύγει το λίγωμα από τα φαγιά

έπειτα γαρνίρουμε το βράδυ μας με λίγο νετ και λίγη τιβί

και βουαλά!:D:woot::jump: :worship:

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από yog-sothoth [Χθες, στις και 14:50]

εδω στην Ξανθη καποιο μαγαζι εχει πιατο μακαρονια με βοτκα.

Εχω φαει τετοιο πιατο στη Χαλκιδικη στο περιβοητο "Οβελιξ" που ειναι στο δευτερο ποδι, αναμεσα στη Βουρβουρου με Αρμενιστη. Αν και δε θυμηζε πολυ Βοτκα ηταν πανοστιμη :-)

Link to comment
Share on other sites

α ρε βραδιάτικα και πείνασα...και είμαι και αποκλεισμένο για δεύτερη φορά σε λιγότερο από δύο μήνες από τα ριμαδοχιόνια και δεν μπορώ να παραγγείλω..ούτε καν να πάω να ζητιανέψω από τους τριγύρω κεφτεδάκια με το ταπεράκι μου!!!

μα να μην τρώγονται οι χιονάνθρωποι;; μεγάλη βλακεία...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.