Jump to content



ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ


JohnnyX

Recommended Posts

Ειχα ενα εξωτερικα 1.5 ΤΒ seagate σε εξωτερικο case

Υποτιθεται δεν ηταν απο τις προβληματικες μοναδες.

Τελευταιο καιρο τον ειχα στο notebook απο του φορτωνα ταινιες αλλα και εβλεπα...

Το notebook τομ εβλεπε κανονικα

Πηγα σημερα να τον συνδεσω στο desktop τιποτα....Βρε ετσι βρε αλλιως δεν...

Τον βαζω στο notebook παλι τον βλεπει..

Tον ξαναβαζω desktop οχι...κανω reboot...και κολαει στο φορτωμα των windows...

Τελικα βγαζω τα win για να βαλω μετα το δισκο...πραγματι...τον ειδαν λεγοντας μου οτι πρεπει να γινει format

!!!!!

Τον βαζω στο notebook τα ιδια...πρεπει να γινει format

Μιλαμε για μερικες εκατονταδες ταινιες....Χρονια εκανα να τα μαζεψω απειρες ωρες ανοιχτο το notebook...για την ακριβεια πολλους μα πολλους μηνες.

Πως στο καλο μπορει να εγινε αυτο ..τι μπορει να φταιει ? Το γνωστο προβλημα των seagate ? Κατι μου λεει πως οχι

Γιατι το desktop δεν τον εβλεπε...το notebook ναι...και οταν παλι το εβαλα στο desktop...λεει format !!!.

Κανα προγραμμα μπας και σωσουμε κατι ..οτιδηποτε...

Να χτυπουσε 10000 φορες το pc το ιδιο...μιλαμε αυτα που υπηρχαν δε θα ξαναυπαρξουν απλα ποτε

Link to comment
Share on other sites

αφου ηταν τοοοοοοοσο μα τοοοοοοοοσο πολυτιμα τα δεδομενα για σενα σε αυτον τον δισκο γιατι δεν ειχες κανει ενα backup??

ξερω κλασικο "κραξιμο" αλλα ειναι οτι πιο must το backup......(ποσο μαλλον αμα ειναι και seagate)

Link to comment
Share on other sites

η αληθεια το πρωτα προγραμμα που ετρεξα ηταν αυτο...μου δειχνει την υπαρξη ενος unallocated partition 8gb που νομιζω δεν υπηρχε πριν

δοκιμασα το r-studio data recovery αλλα μαλλον δε μπορει

το diskinternals partition recovery απο την αλλη βρισκει..το εβαλα να ψαξει λιγο και βρηκε πραγματα (αλλο βεβαια να βρεις τι ειχες και αλλο να τα επαναφερεις)

τωρα το αφησα να κανει full scan γιατι ο δισκος ειναι 1.5tb και θελει καμια μερα (οντως) !!! να ολοκληρωσει την ευρεση χαμενων αρχειων...μετα θα δουμε αν καταφερει να κανει κατι

Link to comment
Share on other sites

backup κανω ρε συ pc και στο notebook...τις ταινιες δε τις κανω...θελω αλλο ενα ακομα 1.5tb ... υπο την εννοια βεβαια του κοπου που εκανα να τις φερω ισως θα αξιζε ενα δισκο backup και για αυτον

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά εγώ το ίδιο πράγμα είχα πάθει με εξωτερικό wd, και έκανα τη βλακεία του να κάνω format. Όμως για καλή μου τύχη βρήκα το File Scavenger και έκανε τρομερή δουλειά. Μου επανέφερε πίσω 80gb μέσα σε 3 ώρες (και υπολογιστή με win εκείνη την περίοδο είχα μόνο το netbook), οπότε πιστεύω ότι με το σύστημά σου θα έχεις καλύτερο χρόνο αν και καταλαβαίνω ότι ο χώρος δεν είναι μόνο 80gb, αλλά πολλά παραπάνω.

Τι θέλω να πω? Κάνε το format (με δική σου ευθύνη πάντα!!!) και προσπάθησε να τα επαναφέρεις με το file scavenger, εάν έχεις την υπομονή που χρειάζεται. Διαφορετικά, περίμενε προτάσεις και από τα υπόλοιπα παιδιά του forum. :daisy:

EDIT: Υπόψην ότι δεν μπορείς να τα επαναφέρεις στο δίσκο από τον οποίο τα έχασες (για προληπτικούς λόγους), οπότε πρέπει να έχεις και τον κατάλληλο ελεύθερο χώρο στο pc το οποίο κάνεις το restore. AAAA... να πω ότι επίσης 3 φωτογραφίες που επαναφέρθηκαν, δεν μπορούσα να τις δω, άρα τα αποτελέσματά του δεν είναι και τέλεια.:weep:

Yγ: Καλά εεε... στο πρώτο κομμάτι που γράφω είναι σαν να κάνω διαφήμιση ,ως απεγνωσμένος καταναλωτής, στο file scavenger. :tomato::hehe:

Link to comment
Share on other sites

λοιπον σε 1η φαση τα πραγματα φαινονται καλα

σε full scan το diskinternals partition recovery βρηκε οτι να ναι...αρχεια που δε ξερω οτι τα ειχα ..(προφανως πριν χρονια ηταν εκει) , αν το κοψεις ομως το full scan μου βρισκει αμεσως του φακελους που ειχα, τους κανω recover και σιγα σιγα το κανει...ευτυχως εχω εναν αδειο 1.5 tb δισκο οποτε αν ολα πανε καλα θα μεταφερθουν ολα εκει...αυριο πρωι ελπιζω να εχω νεοτερα και ευχαριστα

Link to comment
Share on other sites

Προσωπικά κρατώ πάντα backup του backup σε εξωτερικό δίσκο που δεν χρησιμοποιείται παρα μόνο ανα 2μηνο που ανανεώνεται το backup! Την έχω και εγώ πατήσει στο παρελθον και δεν μου άρεσε!

Του backup σου το backup είναι 2 φορές backup:hehe:

Link to comment
Share on other sites

κάνε τον κόπο να τσεκάρεις μία το Partition find and mount, αν απλά έχουν χαθεί τα Partition info, θα στο βρει και θα σε αφήσει να κάνεις mount σε κάποιο letter αυτό που θα βρει για να κάνεις copy τα αρχεία σου κανονικά... χρήσιμο και το active partition recovery... αυτά πριν μπλέξεις σε διαδικασιες recovery που είναι πιο χρονοβόρες... care όμως...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.