Jump to content



Επιλογή μεταξύ Canon-Olympus-Nikon-Sony


Recommended Posts

Καλησπέρα,αποφάσισα να αγοράσω μία compact ψηφιακή μηχανή για να αποθανατίζω ως επι τω πλείστων τον γιό μου καθώς και άλλα event τύπου διακοπών κτλ.

Μέχρι στιγμής πέρασαν 2 μηχανές (compact πάντα) απο τα χέρια μου μάρκας Sony.

Δεν μπορώ να πω οτι έμεινα ευχαριστημένος απόλυτα καθώς στη τωρινή έχει κολλήσει ο μηχανικός επιλογέας λειτουργιών και έχει ει κατα πολύ η ποιότητα των εικόνων που τραβάω.....

Αποφάσισα να μεταβώ σε μία εκ των εταιρειών που αναφέρονται στο θέμα του πόστ μου,μόνο και μόνο λόγω προσωπικής άποψης όσον αφορά ποιότητα-απόδοση.Απο sony μόνο η W350 είναι λίγο δελεαστική αλλά και πάλι κοιτάζω να βρω κάποια άλλη ποιοτικότερη.

Το budget μου φτάνει μέχρι τα 170-180 Ευρώ άντε 200 maximum.

Καλό θα ήταν η μηχανή να έχει smile recognition και λειτουργία να μην τραβά πρόσωπα με π.χ. κλειστά μάτια.

Το οπτικό ζουμ δεν με πολυαπασχολεί καθώς και megapixel (τι 10,τι 12....).Το βίντεο καλό θα ήταν να είναι hd γιατί είμαι και λίγο τεμπελάκος και δεν κουβαλάω συχνά την κάμερα μαζί μου.

Θα ήθελα τις προτάσεις σας απο την εμπειρία σας ώστε να με βοηθήσετε να καταλήξω ποια μάρκα να προτησω και αν είναι δυνατό και ποιο μοντέλο.....

Link to comment
Share on other sites

Γενικά σε μικρές είμαι για Canon (άσχετα αν έχω Nikon dslr) γιατί τις θεωρώ κατπληκτικές και έχουν φανταστικά οπτικά. Θα σου έλεγα να δεις προς τα εκεί δηλαδή.

Αν σε ενδιαφέρει να αντέχει η μηχανή στο ξήλο / νερό / σκόνη η Olympus έχει πολύ καλά αδιάβροχα και Ενισχυμένα μοντέλα, αλλά αν δεν σε απασχολεί αυτό (ίσως πρέπει αν ο γιός σου είναι λίγο αφηρημένος πχ) θα έλεγα Canon απο εμένα.

Link to comment
Share on other sites

εγώ θα απαντήσω μόνο για τον ευρυγώνιο φακό ... έχω την olym fe-350 wide που έχει ευρυγώνιο φακό ... εκεί που σε βοηθάει πολύ είναι να τραβήξεις πολλά πραγματάκια σε μικρή απόσταση (εδώ είναι από την διαφήμισή στα χαρακτηριστικά πάτα εδώ)

edit

κάποιες φορές όμως θα χρειαστεί να κάνεις zoom αν είναι στα50 μέτρα γιατί θα φαίνεται υπερβολικά μακριά

y.g

από μένα oly wide

edit

σε μεγάλα τοπία οι wide cameres εστιάζουν στο κέντρο και γύρω γύρω είναι πιο θαμπά (αυτό δεν ξέρω αν το κάνει μία φυσιολογική για αυτό ας μας διαφωτίσει κάποιος)

Link to comment
Share on other sites

edit

σε μεγάλα τοπία οι wide cameres εστιάζουν στο κέντρο και γύρω γύρω είναι πιο θαμπά (αυτό δεν ξέρω αν το κάνει μία φυσιολογική για αυτό ας μας διαφωτίσει κάποιος)

Καπου τα εχεις μπερδεψει νομιζω :nuke:

Αυτο ειναι αναλογα με τον καθε φακο στις DSLR μηχανες και δεν εχει σχεση με το αν ειναι ''wide'' ή telescopic.

Εχει να κανει με την ποιοτητα των οπτικων μερων του φακου.

@thread starter

Με λιγα λογια σε compact μηχανή κατι τετοιο νομιζω δεν αξιζει να αναφερθει και δεν υπάρχει λογος δισταγμού για αγορα τετοιας μηχανής.Δεν ειναι τοσο κακο οσο ακουγεται και αυτο γινεται φανερο μονο σε εργαστηριακες δοκιμες.Σε καθημερινή χρηση δεν νομιζω να το αντιληφθείς ποτε εκτος αν εισαι λιγο ψιρας

Και εγω για τέτοιες αγορες προτείνω canon

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.