Jump to content



ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΑΓΟΡΑ LAPTOP


chriac

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά θέλω την βοήθεια σας στο εξής:

Σκέφτομαι να αγοράσω laptop και έχω εντοπίσει τα εξής

Πιο πολύ θέλω την άποψή σας για το service της κάθε εταιρίας

Sony VAIO E Series VPC-EB1S1E BJ - Core i5-430M 2.26 GHz

Turbo-X Flame i5-425

Turbo-X Steel CNi5-450

Turbo-X Steel CNi33-432

LENOVO IDEAPAD Y550-4

Link to comment
Share on other sites

Tα τουρμπο χ τα επισκευάζουν στο Πλαίσιο, για τα λενόβο έχω ακουσει καλά λόγια....όσο για τα σόνυ άλλοι έχουν καλές εντυπώσεις άλλοι όχι! Εγώ πάντως το λενόβο θα επέλεγα...

Link to comment
Share on other sites

Με ενδιαφέρει και μένα να μαζέψω μερικές γνώμες αλλά έχω πιο γενικές απορίες. Επειδή δε θέλω να κάνω hijack το thread, αν είναι πείτε μου να ανοίξω καινούριο και να ζητήσουμε από κάποιον admin να μετακινήσει τις απαντήσεις εκεί.

Βασικά ψάχνω ένα laptop που να συνδιάζει ικανοποιητικό μέγεθος οθόνης και καλά επιμέρους χαρακτηριστικά. Το βάρος και η ευκολία μεταφοράς δε με προβληματίζουν τόσο πολύ, γιατί το θέλω για συγγενικό πρόσωπο που φεύγει εξωτερικό σε μεταπτυχιακό. Ουσιαστικά, αντί να πάρει ένα desktop PC και να πρέπει να το κουβαλάει πίσω στην Ελλάδα μετά από ένα χρόνο, θα πάρει ένα laptop το οποίο ως επί το πλείστον θα δουλεύει στο σπίτι ή το πολύ σε καμιά βιβλιοθήκη/internet access point του πανεπιστημίου.

Συνεπώς, προσανατολίζομαι σε 17" οθόνη, keyboard επαρκές σε μέγεθος και έξτρα USB mouse γιατί θα πέφτει αρκετό word processing. Έτσι κι αλλιώς, κοιτάζοντας ενδεικτικά τα διαφημιστικά από τοπικές αλυσίδες καταστημάτων βλέπω ότι από 10"-15" παίζουν γύρω στα 2.7 κιλά ενώ αυτά με 17" είναι στα 3 κιλά, 300 γραμμάρια διαφορά είναι μικρό τίμημα για να μη βγάζεις τα μάτια σου και πατάς λάθος πλήκτρα όταν γράφεις εργασίες.

Από επιδόσεις, δεν είναι απαραίτητο να παίζει τα τελευταία FPS παιχνίδια αλλά καλό θα είναι να μπορεί να τρέξει πιο ελαφριά πράγματα, όπως πχ κάποιο RPG τύπου dragon age. Με το συγκεκριμένο budget (700-850 Ευρώ) δε ξέρω τι θα βρω, αλλά ακόμα και στο πλαίσιο βλέπω laptops με i5 και Ati κάρτες σειράς 5xxx στα 700 ευρώ, οπότε είμαι αισιόδοξος. Υποθέτω ότι 4GB RAM με προεγκατεστημένα win7 είναι πλέον το στανταρ και οι δίσκοι κυμαίνονται στα 200Gb-320Gb-500Gb. Μια πιο συγκεκριμένη απορία που έχω είναι τι διαφορές παίζουν ανάμεσα σε i3 και i5. Αν αξίζει ο i3, τότε εξοικονομώντας χρήματα από τη CPU ίσως καλυφθεί το κόστος μια καλύτερης κάρτας γραφικών ή ενός μεγαλύτερου δίσκου.

Τέλος, αυτά που θεωρούνται standard σημαντικά πράγματα όπως διάρκεια μπαταρίας, τεχνική υποστήριξη/εγγυήσεις, συνδεσιμότητα και εξωτερικά περιφερειακά/μεταφορά δεδομένων (αριθμός θυρών USB, κάρτα δικτύου/WiFi/bluetooth κλπ).

Έχω ακούσει ότι τα Acer έχουν δυνατά components για τα λεφτά τους, αλλά μέχρι πριν μερικά χρόνια δεν είχαν καλή υποστήριξη (ίσως και να έχει αλλάξει αυτό). Σε τέτοια μεγέθη έχω ακούσει και για τα HP. Για Sony και Mac δε το βλέπω, αφενός λόγω κόστους και αφετέρου για τα Mac λόγω λειτουργικού (καθαρά από θέμα συνήθειας του τελικού χρήστη, δεν έχει δουλέψει ποτέ Mac).

Περιμένω τις προτάσεις σας με βάση τα παραπάνω και ένα κόστος από 700-850 Ευρώ. :jump1:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.