Jump to content



Mac OS 10.5.8 & NTFS: Πως το κάνουμε να δουλέψει


deninho

Recommended Posts

Είχα αναφερθεί προ ημερών, στο ΠΟΘ, στο πόσο εύκολο ήταν να αδειάσω τις κάρτες μνήμης της φωτογραφικής στον εξωτερικό μου σκληρό. Τελικά δεν το έχω καταφέρει ακόμη, γιατί μόλις σήμερα αντιλήφθηκα ότι ο λόγος που δεν μπορώ να τις αντιγράψω στον εξ. σκληρό είναι πως ο σκληρός δίσκος είναι φορμαρισμένος σε NTFS, το οποίο το MacOS δεν το υποστηρίζει...

Οπότε, τι κάνουμε εδώ; Ψάχνω τον πιο ανώδυνο τρόπο, που σημαίνει ότι ξεχνάμε το format σε FAT32, μιας και υπάρχουν κι άλλα πολύτιμα δεδομένα στο δίσκο, και χωρίς να ανακατέψω το λειτουργικό -μιας και ο υπολογιστής δεν είναι δικός μου.

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι και εγω σε ψαξιμο για ntfs driver σε OSX αυτον τον καιρο. Η κλασσικη λυση, την οποια χρησιμοποιουσα αρκετο καιρο, ειναι :

1. Βαζεις το MacFuse, το οποιο ειναι ενα toolακι που επιτρεπει στο osx να δει και αλλα file systems εκτος απο HFS.

2. Βαζεις το ntfs-3g, ο οποιος ειναι ο πιο stable driver για ntfs. Ειναι ο ιδιος που χρησιμοποιουν και τα διαφορα linux distros.

Αυτος ειναι δοκιμασμενος συνδιασμος που δουλευει σταθερα και χωρις ρισκο. Ολα αυτα ειναι free. Αυτο που με ξενερωσε ειναι οτι η tuxera, η εταιρια που βρισκεται πισω απο το ntfs-3g, εχει dual licence, και εχει βγαλει μια νεα εκδοση εδω και κανα χρονο, την tuxera-ntfs, η οποια συμφωνα με την ιδια, ειναι πιο γρηγορη, και την οποια την πληρωνεις. Ετσι εχει παρατησει λιγο στην ακρη τον ntfs-3g.

Υπαρχει και αλλος driver, περα απο αυτους της tuxera (δεν θυμαμαι να ειναι αυτος που προτινει ο gtpaonik), για τον οποιο ομως ειχα διαβασει σε forums ατομα που ειχαν χασει data, οποτε δεν το εψαξα περιτερω.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.