Jump to content



Αναβάθμιση hardware και συμβατότητα


aLLoU

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλα τα παιδιά του forum, αυτή τη στιγμή έχω ένα pc pentium 4, (καταλάβατε πόσο καινούριο είναι....χαχαχ) με win XP sp3 κλπ, κλπ...πρόκειται σύντομα να το αναβαθμίσω ολικώς (καλά εκτός από τους σκληρούς που είναι καινούριοι). Εν ολίγοις θα του αλλάξω motherboard, cpu ( AMD Phenom x6 <3 ), ram, gpu και psu, το θέμα μου είναι αν μπορώ να τα αλλάξω όλα αυτά χωρίς να κάνω format, γίνεται? δηλαδή ας πούμε να εγκαταστήσω τίποτα drivers και να τελειώσει εκεί η ιστορία???αααα και αν ξέρει κανείς πως μπορώ να υπολογίσω την ισχύ του τροφοδοτικού που θα χρειαστώ ( έχω αποφασίσει το ποια "υλικά" θα χρησιμοποιήσω) ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

Link to comment
Share on other sites

κριμα δεν ειναι τετοιο μηχανημα(phenom x6,etc) να το αφησεις με τα xp?Δεν θα το αξιοποιήσεις.Οτι γινεται παντως γινεται,βγαζεις ολους τους drivers που υπαρχουν τωρα στο λειτουργικο και μετα αλλαζεις τα πραγματα και περνας τους καινουργιους.

Link to comment
Share on other sites

φίλε μου θέλω να βάλω παράλληλα και τα ubuntu (μου έχουν πει ότι γίνεται), αλλά πού θα βρω τους ήδη εγκατεστημένους drivers? και δηλαδή με το που συνδέσω όλα τα σχετικά θα εγκατασταθούν οι νέοι drivers και θα είναι οκ?

Link to comment
Share on other sites

θα πας στο device manager και καθε συσκευη της μητρικης(chipset,καρτα ηχου,καρτα δικτυου...) δεξι κλικ και uninstall driver.το ιδιο στην καρτα γραφικων.γινεται αυτο που λες.αλλα δεν ξερω να σου πω πως γινεται με windows-ubuntu.εγω θα σου προτεινα παντως μια καθαρη εγκατασταση με windows 7-ubuntu.δεν γινεται να εχεις μηχανημα τελευταιας τεχνολογιας και να το τρεχεις με λειτουργικο 10ετιας.

Link to comment
Share on other sites

ποσο ακριβως θα χρειαστεις δεν ξερω.ειναι αναλογως και τι θα βαλεις πανω.παντως ενα καλο 600αρι καλυπτει τα παντα και κλοκαρισμενα κιολας.απλα μπορει καποια στιγμη να το φτασεις στα ορια του.(δυσκολα βεβαια αλλα συμβαινει).καλυτερα γραψε την συνθεση που θα αγορασεις για να σου πουμε με σιγουρια.και μην το λυπηθεις το τροφοδοτικο στα χρηματα.μπορει να μην βλεπεις εσυ την διαφορα ενος καλου ή κακου psu αλλα ο υπολογιστης την βλεπει.

Link to comment
Share on other sites

θα βάλω CPU:AMD Phenom II X6 1055T, MOBo Gigabyte GA-890GPA-UD3H, GPU Gigabyte 5670 GVR567OC1GI SVGA και κάτι μνημάκια crosair DDR3 2GB που δεν θυμάμαι ακριβώς το μοντέλο, κράτάω επίσης δίσκο WD640 και κάρτα ήχου της creative

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.