Jump to content



hp και προεγκατεστημενα windows refund


oxide

Recommended Posts

καλημέρα παιδια...

πριν απο λιγο μιλησα τηλεφωνικα με την υποστηριξη της hp στην ελλαδα...

τους ζητησα να μου πουν την διαδικασια refund σε περιπτωση που δεν αποδεχομαι την αδεια χρησης των windows που ερχονται μαζι με το laptop προεγκατεστημενα.

Αφου περιμενα λιγη ωρα (προφανως ρωτησε τον ανωτερο της η κοπελα που με εξυπηρετησε) μου ειπε οτι αν δε συμφωνω μπορω να επιστεψω το laptop και να παρω τα χρηματα μου πισω και οτι δεν προβλεπεται καποια αλλη διαδικασια.

Ειναι δυνατο αυτο?Δεν πρεπει να υπαρχει μια πολιτικη για επιτροφη του αντιτιμου των windows?

Link to comment
Share on other sites

1) Μπορείς να ενημερωθείς από την προσπάθεια εδώ. Εν ολίγοις, η Acer και η Toshiba δέχονται να δώσουν windows refund στην Ελλάδα. Η HP, όπως ακούγεται έχει σκληρή τακτική.

2) Μπορείς να τους παραπέμψεις σε αυτές τις υποθέσεις, στις οποίες η HP έδωσε refund και να επιχειρηματολογήσεις αναρωτώμενος πώς η HP HELLAS τηρεί άλλη στάση.

3) Πάντως η eula των 7 αναφέρει ότι :

By using the software, you accept these terms. If you do not accept them, do not use the software. Instead, contact the manufacturer or installer to determine its return policy. You must comply with that policy, which might limit your rights or require you to return the entire system on which the software is installed.

Άρα τυπικά ο κατασκευαστής έχει το δικαίωμα να σου ζητήσει να επιστρέψεις όλο το σύστημα με επιστροφή των χρημάτων σου. Βέβαια τίθεται το θέμα τι θα κάνουν τα "ανοιγμένα" μηχανήματα αν 10, 100, 1000 πελάτες ζητούν όλοι refund. Γι' αυτό το λόγο οι περισσότεροι κατασκευαστές προτιμούν να σου "τα κάνουν τούμπανο", αλλά τελικά δίνουν κάποιο refund. Η ΗP προφανώς επιλέγει πιο σκληρή στάση. Ενημέρωσε με εξελίξεις, αν το κυνηγήσεις περαιτέρω.

5) Μετά από όλα τα παραπάνω, αν ήμουν στη θέση σου θα το πήγαινα στο "επόμενο επίπεδο". Θα τους επέστρεφα κανονικά το μηχάνημα. Πιστεύω ότι θα "κωλώσουν" και θα σου δώσουν κάποιο refund. Απλά προσπαθούν να σου κάνουν τη ζωή δύσκολη. Αν δεν κωλώσουν, επίστρεψε κανονικά το μηχάνημα και αγόρασε από κάποια εταιρεία που δέχεται να δώσει refund (σύμφωνα με το αρχικό link). Είναι θέμα αν το κάνεις για τα 50-60 ευρώ του refund ή για ιδεολογικούς λόγους. Αν είναι το 1ο, μην ασχοληθείς και κράτα το μηχάνημα. Αν είναι το 2ο, τότε πάλεψέ το.

Link to comment
Share on other sites

Χμ... Ναι. Δεν μπήκα στο κόπο να κλικάρω το link που έδωσες.

Από περιέργεια: Αν το διάλεγες με linux, άλλαζε η τιμή?

Πάντως στο 99+% των περιπτώσεων δεν υπάρχει δυνατότητα επιλογής στα laptop των μεγάλων OEM

Link to comment
Share on other sites

παιδια ευχαριστω για τις απαντησεις..

snooze φιλε ησουν κατατοπιστικοτατος...ευτυχως δεν εχω αγορασει ακομα το λαπτοπ...και απο οτι φαινεται θα παω σε κατι απο τις εταιριες που ανεφερες..

Παντως πολυ θα ηθελα να ειχα τον χρονο και την ορεξη να ασχοληθω περισσοτερο και να τους πιεσω ωστε να ανοιξει ενας δρομος..που ηδη εχει αρχισει να ανοιγει σε αλλες εταιριες...προς το παρον θα υπαρχει αυτο το thread για να φαινεται ποιοι σε αναγκαζουν να πληρωνεις κερατιατικα λες και εισαι χαζος...

να προσθεσω οτι το πλαισιο στα λαπτοπ του μπορει να βγαλει το λειτουργικο με μικρη καθηστερηση στην παραδοση...και γλιτωνεις 80-100ε.

Θα ερθει και καιρος που θα σταματησει αυτη η ανοησια...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.