Jump to content



ΤΟ SUPER TANK


kaza1980

Recommended Posts

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΗΝ ΙΔΕΑ ΜΟΥ ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΟΛ ΛΙΓΟ ΜΕΓΑΛΟ 1-3 ΛΙΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΤΛΙΑ ΟΠΥ ΘΑ ΜΠΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΟΛ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΜΟΡΦΟ ΤΟ CASE ΚΑΙ ΑΣ ΖΕΣΤΑΙΝΕΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΜΕ ΤΑ 10-25 w ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΣΒΕΣΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΛΕΩ ΝΑ ΒΑΛΩ ΕΝΑ ΠΕΛΤΙΕΡ ΠΟΥ ΝΑ ΠΑΓΩΝΕΙ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΜΟΥ ΜΕ ΤΑ 6ΟW ΤΟΥ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΕΒΑΖΑ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΧΩ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΛΕΩ ΝΑ ΒΙΔΩΣΩ ΜΙΑ ΨΥΧΤΡΑ ΑΠΟ ΒΟΧ INTEL P4 ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΠΙΣΩ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΓΩΝΩ ΤΟ ΠΕΛΤΙΕΡ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΖΕΣΤΑΙΝΩ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΕΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΨΥΧΤΡΑ ΤΟ ΠΕΛΤΙΕΡ ΜΕΤΑ ΧΑΛΚΟ ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΠΑΓΩΝΕΙ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΕΛΤΙΕΡ ΚΑΙ Η ΨΥΧΤΡΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΤΙ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΚΟΛΙΜΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ FAN ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΚΟΥΚΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΡΥΟ. (ΕΦΟΣΩΝ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΠΟΥ ΘΑ ΒΑΛΩ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΤΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ). ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ?

ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ELEVEN ΓΙΑ TO BLOCK ΓΙΑ ΝΑ ΑΡΧΙΣΩ ΤΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΘΑ ΕΧΩ ΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΛΙΑ ΚΑΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΜΠΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΟ CLUB ΤΩΝ ΝΕΡΟΥΛΑΔΩΝ.

Link to comment
Share on other sites

το πελτιερ ποσο καλα μπορει να δουλεψει σε επαφη με το πλαστικο(μπολ) και το θες και εξω απο το κουτι :) μηπως δεν βοηθάει καθόλου?

εχεις κανει κανα πειραμα με τη διάταξη που λες? με ζεστο νερο στο μπολ να δεις ποσο γρηγορα και αν το κρυώνει?

απο οτι κατάλαβα τα υλικα τα εχεις όλα για τη δοκιμή που σου λεω

Link to comment
Share on other sites

Εξω απο το κουτι η ψυχτρα του πελτιερ αυτη που καιει.

Μεσα στο νερο η πλακα που θα ακουμπαει στο κρυο μερος του πελτιερ.

η παραπανω συνδεσμολογια κρατησε τον amd 2.400+ στα 1.815ω 145*15 στους 55 ε αυτη η πλακα θα παγωνει το νερο που θα ερχεται απο το ψυγειο δηλαδη θελω να πεσω λιγο κατο απο την θερμοκρασια δωματιου, στο νερο που θα παει στο block.

Link to comment
Share on other sites

δεν εχω οπτικη εικονά του peltier σου αλλα συνήθως είναι λεπτα σε πάχος πως θα ακουμπάει η κάτω πλευρά στο νερό και όχι και η πάνω?

χλώμό σε κόβω ακομα....δοκίμασε αν δε βαριε΄σαι αυτο που σου λέω και οι 55 πολύ ψηλή θερμοκρασία μου φαίνεται αλλα παίζει και το τι μητρική είχες οποτε δεν είναι άμεσα συγκρίσιμη

Link to comment
Share on other sites

το τανκ θα το τρυπήσω και από μέσα θα κολλήσω το χαλκό άρα δεν θα έχει επαφή με το νερό καμία επαφή παρά μόνο η κρύα επαφή με το χαλκό που θα είναι μέσα στο νερό

όσο για τους βαθμούς σωστά έλεγε καθώς το πελτιερ μου είναι πολύ μικρό για να κρατήσει κρύο τον amd + ότι πράγματι ήταν κάτι παραπάνω από ασταθές το pc απλά δοκίμαζα της δυνατότητες του η έτοιμες λύσεις έχουν πάνω από 200W peltier εγώ απλά θέλω να του δώσω ρεύμα από το τροφοδοτικό του pc άρα δεν μπορούσα να πάρω μεγαλύτερο είδη τα 6 αμπέρ είναι πάρα πολλά. τώρα με zalman είμαι 48-51 και 62-64 σε 20 λεπτά toast.

Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά όχι τόσα W και αντί για ψυγείο εγώ θα ψήχω ελαχιστα το νερό με λίγη τύχη το νερό θα είναι γύρω στους 2-3 βαθμους κατω από του δωματίου.

κατσε να βρω μπολ στο σχημα που θέλω και θα βάλω photo όσο για αποτελεσματα δεν έχω ακόμα block .:(

Ξέρει κανείς πόσο καιρο κάνει ο eleven να απαντήσει στα email του?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.