Jump to content



Boήθεια με στήσιμο Cisco 876


SirGeorge

Recommended Posts

Καλησπέρα παιδιά, θα ήθελα τα φώτα όσων έχουνε εμπειρία από στήσιμο Cisco 876 γιατί αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι.

Εδώ θα ήθελα να αναφέρω ότι πρώτη φορά στήνω Cisco οπότε έχω εμπειρία μόνο με το βασικό web interface και καθόλου από κονσόλα.

Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Cisco 876-K-ISDN σε ΑDSL του ΟΤΕ. Του έχω δώσει IP 192.168.1.1, παίζει DHCP και DNS που δίνει μέσω του DHCP και στους clients. Συγχρονίζει κανονικά (από το λαμπάκι) και παίρνει IP κανονικά (αναμμένο το PPP).

Το πρόβλημα είναι ότι τα PC δεν βλέπουν Internet!! Τα PCάκια παίρνουνε κανονικά τις IP και DNS ρυθμίσεις κάνουνε ping κανονικά στο ίδιο το ρουτερ αλλά δεν κάνουνε Ping στους DNS (βγάζει Destination Host Unreachable).

Οι ρυθμισεις τις σύνδεσης είναι PPPoE, VPI/VCI 8/35, CHAP/PAP Authentication. Επίσης για το IP address που παίρνει το ιδιο το ρουτερ έχει τις επιλογές :

Static/Dynamic/Negotiating/Shared δεν ξέρω άμα παίζει ρόλο το έβαλα Dynamic.

Δοκίμασα αρκετά πράγματα μέσα από κει, μήπως μπορείτε να με βοηθήσετε προτείνοντας ενέργειες που θα μπορούσα να κάνω. Επίσης εάν μου προτείνετε εντολές κονσόλας θα ήθελα να μου πείτε εάν μπορώ με απλό telnet να συνδεθώ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

ta 192.X.X.X δε γινεται να μιλανε απευθειας με internet, πρεπει να γινονται masquerade πισω απο την wan ip σου. χρειαζεται δλδ. ολα τα adsl-moufa-routers το κανουν αυτο by default. Δεν ξερω αν το κανει και το cisco.

τωρα γι αυτο που ρωτας.. θεωρεις οτι δε σου χρειαζονται τα outgoing connections?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.