Jump to content



Πολύ φθηνό σύστημα...


kbilly13

Recommended Posts

Επειδή θέλω να φτιάξω κάποια συλλογή από ταινίες DVD, και επίσης MP3 (για το αυτοκίνητο), σκέφτηκα να φτιάξω ένα (πολύ) φθηνό συστηματάκι για αυτόν και ΜΟΝΟ το σκοπό.

Έχω βρει τα εξής: midi 250w, Jetway (vga-sound onboard), celeron 2.0, 256/266, WD 40gb, toshiba dvdrw(4X), proview 17", kb, στην τιμή των 415 ευρώ (τελική).

Θα την κάνει τη δουλειά του? Δεν θα γίνεται μετατροπή σε divx, άντε μια ελαφρά συμπίεση η ταινία, όπου χρειάζεται, για να χωράει σε dvd δισκάκι.

Υπάρχει και η λύση να πάρω ένα εξωτερικό dvd recorder, και μία "θήκη" usb για σκληρό δίσκο, και να τα συνδέσω στο Laptop. Δεν νομίζω όμως ότι είναι προτιμότερο (το usb 2.0 είναι ταχύτερο από έναν ΑΤΑ100 7200rpm δίσκο?), και η διαφορά στην τιμή δεν είναι και μεγάλη...

Τι λέτε? Πρέπει να προσέξω και κάτι άλλο?

Link to comment
Share on other sites

μιλάω για καινούρια, έτσι? (δεν θέλω μεταχειρισμένα)

Ένα εξωτερικό dvd recorder, και μία θήκη + ένας σκληρός, (δεν έχω χώρο στο σκληρό του laptop - άσε που είναι και πολύ αργός- 4200 rpm), βγαίνουν περίπου στα 300-310 ευρώ..

είναι προτιμότερο?

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν βαριέσαι να συναρμολογήσεις και να ασχοληθείς με ένα νέο σύστημα, αν έχεις χώρο στο σπίτι σου, δεν λυπάσαι το ηλεκτρικό που θα καίει ο νέος υπολογιστής, πιστεύεις πως θα τον αξιοποιήσεις και θα ικανοποιήσει τις ανάγκες σου και δεν θα τον πουλήσεις πάλι σε λίγο καιρό...που σημαίνει ότι τώρα θα σπαταλήσεις απλώς χρήματα....τότε φτιάξε το νέο σύστημα :D

Γιατί δεν πάς σε amd να εξοικονομήσεις λίγα παραπάνω χρήματα;;

Athlon 2000XP

Mobo Kt400/600, μια κομμένη έκδοση της MSi ή Asus

256MB DDR266

40GB Maxtor/WD

Gf 440MX 64Mb (Μanli αυτή με τις sdram μνήμες)

DVDRW

Atx 250W

Link to comment
Share on other sites

Χώρο (και χρόνο προς το παρόν) έχω άφθονο, με τα pc δεν βαριέμαι να ασχολούμαι ποτέ, οπότε μάλλον θα πάω για καινούριο σύστημα.

Θέλω να κρατηθώ στην κατηγορία των 400 ευρώ και δεν ξέρω αν με παίρνει για ΑΜD - θα το κοιτάξω πάντως...

Είναι πολύ συγκεκριμένος ο σκοπός του νέου pc, υπάρχει και το laptop, και για games, όποτε "μου τη δίνει" :blink: , υπάρχει και ένα xbox...

(Ένα σύστημα, για όλες τις δουλειές, όπως θα το ήθελα, θα μου κόστιζε γύρω στις 2500 ευρώ! - είμαι των άκρων, και τώρα θα ήθελα να παραμείνω στο κάτω άκρο :rolleyes:

Link to comment
Share on other sites

Φιλε ΚBilly13 εαν θελεις σου προσφερω τα εξης

http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=1187494

Μολις προσφατα πηρα Radeon 9800 και οπως καταλαβαινεις δεν μου χρειαζεται.

Επισης εχω και ενα σκληρο Western digital Caviar 30MB 7200RPM.

Α!

για τσεκαρε και αυτο----> http://www.fleamarket.gr/lot.cfm?lotID=1187176

Μην διστασεις να μου τηλεφωνησεις για οτιδηποτε.Μιας και εισαι φιλαρακι απο το TheLab θα τα βρουμε πολυ καλυτερα στην τιμη οποτε μην λαβεις υποψην σου τις τιμες των σελιδων

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από vgiozo [Χθες, στις 19:33]

Έχεις δίκιο, αυτά που πρότεινα βγαίνουν αρκετά πιο πάνω...λάθος τα υπολόγισα...α ξέρω, ξέχασα την οθόνη :o και μερικά άλλα πραγματάκια...:confused:

Δεν πειράζει! :)

greekfragma, δεν μου ανοίγουν τα links που έδωσες. αν θές στείλε μου με μήνυμα περί τίνος πρόκειται..

Αν έχει υπόψη του και κάποιος άλλος κανένα συστηματάκι (ή και hardware) έτσι ώστε να μου βγει κομπλέ εως 400 ευρώ, ας μου στείλει μήνυμα - εννοείται να αξίζει τον κόπο, να είναι αρκετά καλύτερο από αυτό το σύστημα που έγραψα στην αρχή (δεν με ενδιαφέρει cdrom-cdrw, modem, kb, mouse, ή τίποτα ιδιαίτερο σε κάρτα γραφικών)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Δές μια πρόχειρη προσφορά που σου έκανα. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα αλλά βγαίνει κάτι παραπάνω από 500. Τώρα άμα καταφέρεις να βρείς καμιά παλιά οθόνη είσαι τέλειος. Το αρχείο είναι .xls (MS Excel).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.