Jump to content



WD 2TB BLACK VS 2X1 Samsung F3 Spinpoint


profitis

Recommended Posts

Κοιτώντας για δίσκους θέλω να ρωτήσω τη γνώμη σας.

Στο top των επιδόσεων των μηχανικών δίσκων απ' όσο έχω καταλάβει είναι ο WD 1TB black, o Samsung F3 1 TB και ο WD 2TB Caviar black.

Υπάρχει ανάγκη για αρκετό αποθηκευτικό χώρο λόγω συλλογής ταινιών (ήδη πλησιάζουν τα 800GB)

Επίσης τώρα την έχω βγάλει με 2x640gb που έχουν γεμίσει περίπου στο 95% oπότε χρειαζεται οπωσδήποτε επιπλέον GB.

Τα data εκτός των ταινιών σκέφτομαι να κάνω ένα raid 1 ώστε να υπάρχει ενα επίπεδο ασφαλείας. Οι δύο 640GB που έχω είναι 2 ετών. Είναι καλή ιδέα να τους κάνω αυτους raid 1 ή είναι αρκετα γηρασμένοι; Τους είχα αγοράσει με διαφορα 2-3 μηνών οπότε ίσως να μην είναι ίδια παρτίδα...Σ' αυτή τη περίπτωση θα αγοραστεί ενας 2tb wd black.

Επίσης ο wd black έχει 5 χρόνια εγγύηση και είναι απο το e-shop.gr οπότε θα έχω και service στη πόλη μου. Οι samsung F3 είναι διαθέσιμοι μόνο απο το e-gate.gr και παρόμοιου βεληνεκούς καταστήματα.

Σε θερμοκρασίες, θόρυβο κτλ πως τα πάει ο WD 2TB Black και ο Samsung F3 1TB ;

Eσείς τι θα προτείνατε, τον WD ή 2Χ1TB SpinPoint F3.

Eπίσης το RAID 1, θα γίνει απο τη μητρική. Είναι hardware λύση ή τελειως software;

Link to comment
Share on other sites

αν τον θες για αποθηκη, γιατι να παρεις black ή F3? καλυτερα καποιον green H ecogreen, για δροσια. ησυχια, χαμηλοτερη καταναλωση!

Mε αυτά που έχω ακούσει για τους green και τα failures απο γνωστούς/φίλους και κόσμο στο internet προτιμώ να μείνω μακρια. Αλλωστε δεν θα είναι στα στενά πλαίσια της αποθήκης ο δίσκος. 2 ΤΒ μπορεί να χρησιμοποιηθούν και σαν workspace για video editing κτλ. Αλλωστε με το core i7 με έναν black θα είχα λιγότερο bottleneck ;) αν χρειαστει σε καποια εφαρμογή ο σκληρος δισκος για διαβασμα/γράψιμο.

Link to comment
Share on other sites

αν ειναι ετσι, οκ!

κι εγω στα συστηματα μου εχω, στο ενα 2χ640ΑΑΚS -> RAID 0 για σβελταδα,

και στο htpc μου εχω βαλει τον seagate ST1000528AS, o οποιος ειναι γρηγορος δισκος! μπορω να σου πω και τις μετρησεις που του ειχα κανει, οταν παω σπιτι. αλλα απο οτι θυμαμαι ηταν πιο γρηγορος απο τους 640ρηδες της WD!

τωρα που γεμισε- σχεδον- κι αυτος, σκεφτομαι να παρω τον Samsung F3 1TB.

Link to comment
Share on other sites

που τα στεγαζεις τα 800Gb ρε τρελε?:woot:

στο θεμα μας......εχω 2 samsung F3 1Gb οχι σε raid αλλα για απο8ηκη και backup.....ειμαι πολυ ευχαριστιμενος ειναι γριγοροι και δεν ζεστενονται....τους ειχα παρει απο e-gate.

ο WD caviar black 2Tb δεν εχει πρερασει απο τα χερια μου αλλα εχω τον black με 1Tb η μονη διαφορα που εχω δει ειναι οτι εχει λιγο αυξημενη θερμοκρασια και θοριβο....σαν ταχυτητα πρεπει να ειναι το ιδιο σχεδον....και με αυτον παντος πολυ ευχαριστιμενος ειμαι!!

εγω παντος στη θεση σου θα επρενα τον caviar black 2Tb ειδικα αν ειναι να μπει λειτουργεικο πανω......για να μην μπλεκεις με raid....αυτα απο μενα ελπιζω να βοηθισα

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.