Jump to content



Πώληση domain name. Πώς γίνεται;


neuromancer

Recommended Posts

Έχω ένα domain name (.com) και υπάρχει ενδιαφερόμενος (εταιρία) από Γαλλία. Ξέρει κανείς τι δυνατότητες έχω ώς προς τα διαδικαστικά για να το μεταβιβάσω έναντι αμοιβής?

Το domain είναι παρκαρισμένο στο sedo. Ο ενδιαφερόμενος υπήρχε από πριν (πριν το βάλω στο sedo), απλά τώρα αποφάσισε να το πάρει. Αν γίνει η δουλειά μέσω sedo, πληρώνω 10% προμήθεια στο sedo. Για συμφωνίες εκτός sedo, το sedo αναλαμβάνει τα γραφειοκρατικά (και σε καλύπτει στην πληρωμή) με 3% που σαφώς ακούγεται καλύτερα, πλην όμως δεν ξέρω κατά πόσο "παίζει" αυτή η επιλογή από τη στιγμή που το domain βγήκε προς πώληση (με fixed price) στο sedo. Λογικά δεν θα παίζει αυτή η επιλογή γιατί δεν τους συμφέρει.

Please be advised that if you reach an agreement outside of the Sedo Marketplace but you want to use the Sedo Escrow Service to conduct the transfer, and the domain is listed for sale on the Sedo website, the commission fee is still 10%

EDIT: Άρα το 3% δεν είναι επιλογή.

Άλλη επιλογή είναι να αφήσω το sedo στην ακρη και να κάνω τη δουλειά μόνος μου με το Γάλλο. Πρέπει όμως κάπως να εξασφαλίσω ότι δεν θα γίνει καμμιά στραβή είται από το Γάλλο είτε από το Sedo (υπάρχει περίπτωση το sedo να πει ότι σε βοήθησα να βρεις αγοραστή και εσύ πας να κάνεις την πώληση εκτός sedo??).

Το δεύτερο ερώτημα έχει να κάνει με το κατά πόσο αυτή η συναλλαγή περνάει μέσα από την εφορία. Σε όλες τις περιπτώσεις, φαντάζομαι θα γίνει κάποια κατάθεση σε λογαριασμό μου. Είμαι ελεύθερος επαγγελματίας. Πρέπει να το δηλώσω στην εφορία το ποσό? Έχει ΦΠΑ? Θεωρείται ενδοκοινοτική συναλλαγή? Πρέπει να πάρω το οκ για ενδοκοινοτικές συναλλαγές από την εφορία?

Οποιαδήποτε πληροφορία/εμπειρία ευπρόσδεκτη.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.