Jump to content



Πρόβλημα με eclipse


johnykim

Recommended Posts

Καλημέρα.

Είμαι καινούργιος στην java ,και τελευταία προσπαθώ να μάθω το eclipse.Το έχω πάρει από τη σχολή μου, επειδή μας έδωσαν κάποια plugins.Δυστυχώς ,αν και φαίνεται γελοίο το πρόβλημα που έχω, δεν μπορώ να κάνω run κανένα πρόγραμμα.

80132790.png

Έχει κανείς καμιά ιδέα;

Link to comment
Share on other sites

Εδώ μου ανοίγει ξανά το eclipse(λογικό)

34239910.png

Ενώ εδώ μου ανοίγει το διπλανό παράθυρο, όπου δεν ξέρω τι θα πρέπει να κάνω.

71847809.png

Το πράσινο βέλος κατευθείαν, μου ξανα ανοίγει πάλι το eclipse.

Link to comment
Share on other sites

Στην δεύτερη εικόνα στο παράθυρο που ανοίγει, αριστερά στην στήλη, πάτα στο New configuration (είναι ουσιαστικά το configuration για να τρέξεις αυτό που κάνεις τώρα), μετά, δεξιά, στο tab "Main" πρέπει να σου λέει project και Main class, υποθέτω δεν σου την έχει βρει αυτόματα, βάλε σαν "main" αυτό που έχεις κάνει και run..

Link to comment
Share on other sites

ΕΔΙΤ: για κάποιο λόγο δεν σου αναγνωρίζει πουθενά την main, δες πρώτα αν είσαι στο worskpace σου.

Τι σφάλματα σου βγάζει γιατί θα τρελάθω! το Eclipse είναι πολύ καλό αν μάθεις τα βασικά, υποπτεύομαι ότι κάνεις κάποιο λαθάκι..

Link to comment
Share on other sites

Βασικά, από ότι βλέπω από τις πρώτες εικόνες δεν έχεις ξεκινήσει καινούριο workspace, αλλιώς θα έπρεπε κάτι να φαινόταν στο package explorer αριστερά τέρμα.

Πάτα file-> new-> Project , βρες το Java Project, όνομα ότ θες...

Μετά δεξί click σε αυτό που βγήκε, new -> Class, tickαρε το public Static void Main (String [] args) και στο όνομα από πάνω βάλε "MessageGen" (χωρίς "") μετά στον editor, select all, delete, και paste αυτό που σου έδωσαν να γράψεις.. και έχεις στην πρωτη εικόνα.

Link to comment
Share on other sites

Του Eclipse δεν του αρεσει να έχεις 2 classes σε ένα αρχειο, οπότε μετά φτιάξε δευτερο class με το όνομα της δευτερης class σου (MessagePrint) χωρίς main, πάρε όπως είναι την δευτερη class όπως φαίνεται στην πρώτη φωτό, διέγραψε ότι έχει ήδη γράψει κατα την δημιουργία το eclipse, και κάνε paste εκεί..

Όλο αυτό για να έχεις τα class σου σε διαφορετικά αρχεία..

Μετά γράψε από ένα public και στα 2 αρχεία μπροστα από τις class σου πάνω πάνω, δηλαδή "public class MessageGen { " και "public class MessagePrint { " και ελπίζω πλεον να παίξει..

Αν πάλι δεν παίξει, στείλε μου ΠΜ με το hotmail σου..

Link to comment
Share on other sites

Myralis , ευχαριστώ πάρα πολύ!

Τώρα κάθε φορά που θέλω να ανοίξω κάποιο αρχείο .java, πρέπει να δημιουργώ κάθε φορά καινούργια κλάση στο project που έχω , και να κάνω paste τον κώδικα.Υπάρχει μήπως τρόπος να ανοίγουν τα αρχεία κατευθείαν;

Link to comment
Share on other sites

Αν εχεις το αρχείο .java απλά το κάνεις copy (σαν αρχείο, όχι σαν κωδικας), δεξι κλικ στο package που είναι τα υπόλοιπα .java αρχεία σου και paste.. Τόσο απλά..

Γενικά, αν απλά παίξεις λιγάκι με τα copy/paste αρχείων/workspace/packages, θα το βρεις..

Ο τρόπος που σου είπα πριν ήταν failsafe για να μην μπλέξεις με τα ονόματα, 2 κλάσσεις ίδιων ονομάτων, 2 main κτλ

Επίσης το Eclipse σοθ δινει την δυνατότητα να αλλάξεις το όνομα της κλάσσης και όλα τα refferences αυτόματα, θα σου χρησιμεύσει στα copy-paste, δεξί κλικ στην κλάσση (.java αρχείο) refactor.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.