Jump to content



τελικα ποια η ετυμηγορία για DFI NF2 Lanparty B?


beez

Recommended Posts

πριν μια βδομαδα με την προτροπη ενος φιλου και χωρις να το ψαξω πολυ αγορασα την συγκεκριμενη μητρικη.

πρώτο χτύπημα, δοκιμάζω fsb 166 mhz σε εναν athlon 1800+ και το συστημα δεν ξανανοιξε ποτε. τι clear cmos, τι εβγαλα την μπαταρία, τιποτα ...δεν αναβε. περιεργος οταν έβγαλα την μνημη και την ξαναέβαλα το συστημα bootare κανονικά. απο τότε έχω φοβηθει να πειράξω τπτ απο τα settings μην κάνει πάλι τπτ παρόμοιο, τουλάχιστον μεχρι να παρο καλύτερες μνημες (εχω πανω μια Kingston ValueRam PC3200 νομίζω).

δευτερο χτυπημα .. το προβλημα με το unable to start OS οπως το περιγραφει ο φιλος vgiozos, ευτυχώς μου έδωσε την λύση

τρίτο χτύπημα ..κάνω το πρωτο install τον win xp νομίζωντας οτι φταίει η αλλάγη chipset για το προηγούμενο προβλημα.η εγκατάσταση γίνεται πάνω στην παλια εγκατάσταση των XP

τέταρτο χτύπημα... μετά απο δεύτερη εγκατάσταση XP και καταφέρνωντας να μπώ στα windows παώ να βάλω Nvidia platform drivers οπου και γίνεται corrup o ide driver tis nvidia, μπλέ οθόνη και το σύστημα δεν κάνει recover με τπτ. σημειωτέον οτι το computer σερνόταν όσο δουλευε

τλκ αποφασίζω να κάνω clean install των XP και μετά απο μια βδομάδα καταφέρνω να έχω ενα σταθερό συστημα χωρις καθόλου overclocking . επίσης με τους τελευταίους drivers της nvida υπάρχει σαφή βελτίωση της ταχύτητας.

βλέποντας στα forum με μια προσεκτική ματιά βλεπω πολύ κοσμο να έχει προβλήματα καθώς και πολύ κοσμο να πουλάει την μητρική του μετά απο ελάχιστη χρήση.

τι έχει γίνει τελικά?? μήπως τα αρχικα reviews της μητρικής δεν έδειχναν την πραγματική εικόνα?

Link to comment
Share on other sites

Το λεγομενο "Cold/Warm boot problem" χτυπαει ανεξαρτητως εργοστασιου κατασκευης καταρριπτοντας τον μυθο που ελεγε οτι "χτυπανε" μονο οι "Κινεζες".

Απο κει και περα ειναι θεμα τυχης (ατυχιας in fact) για το "αν" και το "ποτε" θα σου βαρεσει, δεν υπαρχει καμια εγγυηση οτι θα δουλευει και αυριο σωστα. Υπαρχουν μητρικες που δουλευαν εδω και 4 μηνες αψογα και ξαφνικα... "τσαφ"!

Χονδρικα αυτα, με πρισσοτερες λεπτομεριες εδω: http://forums.amdmb.com/forumdisplay.php?s=&forumid=66

Link to comment
Share on other sites

Tι να πω ρε παιδια δεν ξερω ....εγω τα μονα προβληματα που αντιμετωπισα ηταν με τον παλαιοτερο 2400+ tbredb με cold boot και προβληματα με τους χρονισμους της μνημης ...

με του που τον εβγαλα και εβαλα τον 2500+ δεν ξαναντιμετωπισα προβληματα ...εκ τοτε εχω δοκιμασει περπου 4χ2500+ και δεν ειχα κανενα προβλημα ...αυτη τη στιγμη ειμαι στα 242χ10 με 1.95v και 2-2-2-2-6 cpc>disable με 3.2v .Αυτο που παρατηρησα παντος επειδη εχω και το nf7-s ειναι οτι για να ειναι σταθερος ο ιδιος cpu στις ιδιες συχνοτητες στο αβιτ πχ για 236χ11 ηθελε 1.93v ενω στο dfi ηθελε 2v για να ειναι σταθερος :o:(

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.