Jump to content



RAID σε 785 chipset


nobig

Recommended Posts

Μια βοήθεια ρε παιδιά, είναι ένα μηχάνημα με windows 7 64 με GA-MA785GT-UD3H και δεν μπορώ να εγκαταστήσω RAID με τίποτα.

Στην αρχή φτιάχνω το RAID απο το BIOS και καθώς πάει να μπεί στα windows μπλε οθόνη. Γυρίζω σε IDE περνάω κάτι drivers για chipset & RAID της AMD τίποτα. Δοκιμάζω να εγκαταστήσω αυτούς που δίνει για preinstalled windows (press F6....) δεξί κλικ στο inf αρχείο. These files cannot be installed that way.

WTF πως κάνεις εγκατάσταση raid αφού έχει εγκαταστήσει λειτουργικό; Τα ίδια κακά με την intel αλλά εκεί κάτι βρήκα και έπαιξε εδω τίποτα

Link to comment
Share on other sites

αν έβαλες IDE κατά την εγκατάσταση του λειτουργικού και τώρα θες να βάλεις AHCI/RAID σε winxp τουλάχιστον γίνεται, αλλά η διαδικασία είχε απαιτήσει Image και repair install, ώστε το λειτουργικό από single-disk IDE πήγε σε raid-1

σε win 7 δεν ξέρω...

Link to comment
Share on other sites

εγω φιλε μου, οταν εφτιαξα το RAID 0, δεν εβαλα κανεναν driver..!!! τι εκανα? πρωτα πρωτα εκανα update στο BIOS. μετα φορμαρισα τους δισκους, 2 χ 6400ΑΑΚS. τους συνδεω, μπαινω στο BIOS, βαζω το RAID mode, κανω save-restart και ακολουθω τις οδηγιες...!!!! εφτιαξα 2 partitions, ενα 100GB για το λειτουργικο και το υπολοιπο για αποθηκη. και αφου τελειωσα με αυτο το κομματι, εκανα την εγκατασταση των win 7 64bit. αυτο ηταν...! ετοιμος!

Link to comment
Share on other sites

BIOS update έχει γίνει αλλά δεν νομίζω ότι σχετίζεται ιδιαίτερα με το θέμα. Το πρόβλημα είναι ότι τρώω μπλε οθόνη όταν πάνε να φορτώσουν τα windows όχι ότι δεν μπορώ να φτιάξω RAID. To RAID έχει φτιαχτεί απο το BIOS του controller

Link to comment
Share on other sites

εχεις πειραξει τπτ με τον επεξεργαστη? πχ να τον ξεκλειδωσεις?

Οσες φορες εφαγα σε amd με raid bsod ηταν για αυτο το λογο.

σωστο κι αυτο! για πες ακριβως το συστημα σου..!

Link to comment
Share on other sites

Λογικο δεν το βλεπεις? Εχεις raid γραφει ο raid controller τα δικα του στους δισκους και μετα τον λες ide.

Κανε για αρχη αυτο που λεει ο spc η αν δεν μπορεις ενσωματοσε με nlite τους οδηγους

για τον chipset στο δισκακι των windows και δοκιμασε.

Προσωπικα κανω την δευτερη λυση και σε 2 amd based μηχανηματα που εχω δουλευει καθε φορα.(raid 5 μηχανικοι δισκοι το ενα, raid-0 ssd το αλλο.)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.