Jump to content



Αλλαγή φωτογραφικής!!!!


Recommended Posts

Καλημέρα σε όλους,

Είμαι έτοιμος να αλλάξω την κάμερα μου (NIKON D90 + 18-105) και έχω σκεφτεί να αλλάξω οικογένεια κ να πάω σε Canon….σκεφτόμουν την Canon EOS 7D. Πως την βλέπετε την αλλαγή αυτή κινούμαι σε κατηγορία semi-pro γιατί οι pro ξεφεύγουν πολύ σε χρήματα. Μπορώ να διαθέσω μέχρι και 1500 ευρώ για το σώμα.

Να προσθέσω στα υπόψη και την Nikon D7000 που από ότι είδα είναι βελτιωμένη σχεδόν σε όλα τα σημεία…..

Από ότι έχω δει κερδίζει στα σημεία η Canon….τώρα γιατί την αλλάζω μην με ρωτήσετε….απλά ψώνιο, χόμπι ότι θέλετε πείτε το!!!!!!

Ακούω λοιπόν τις προτάσεις σας…αν έχετε στο μυαλό σας κάποια άλλη κάμερα καλύτερη από τις δύο που ανέφερα, ευπρόσδεκτη!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχω εντοπίσει κάποια αρνητικά στην d90 απλά όπως είπα είναι απλά χόμπι ή και αρρώστια πες το όπως θες το να την αλλάξω…απλά θέλω να πάω σε να καλύτερο σώμα, χωρίς να έχω παράπονο από την d90. φακό όχι δεν έχω αλλάξει, αλλά κ ο 18-105 δεν μου αρκεί. Οπότε κ με το νέο σώμα θα πάω κ σε άλλον φακό, θα ήθελα λίγο περισσότερο ζουμ κ να ναι κ πιο φωτεινός….διάβασα διάφορα reviews και είδα πως κ η D7000 είναι πολύ καλή κ με μπέρδεψε λίγο…..

Link to comment
Share on other sites

αν απο τα reviews που διαβασες ειδες οτι ειναι καλυτερη η δ7000 και πιστευεις οτι οι διαφορες αυτες θα σου λυσουν τα χερια , τοτε πηγαινε στην δ7000

αν απλα θελεις να πεταξεις τα λεφτα σου γιατι ειναι απλα χομπυ τοτε παρε μια πιο ακριβη απο την δ90

Αν θες να το δεις απο το 0 το ολο θεμα οτι κ καλα δεν εχεις μηχανη και διαθετεις 1500Ε για σωμα

θα σου λεγα

δ700 μεταχ.

δ7000 καινουργια

7δ καινουργια

5δ μκιι μεταχ.

διαλεγεις κ παιρνεις

Link to comment
Share on other sites

Για μεταχειρισμένη το έχω σκεφτεί αλλά δεν ξέρω κατά πόσο αξίζει κ τι χρήση μπορεί να της έχει κάνει ο άλλος αν υποθέσουμε πως δεν είναι κάποιος γνωστός!!!!!

Η 5D MK II θα με ενδιέφερε αλλά ξεφεύγει στα χρήματα…..μεταχειρισμένη ναι αλλά σε τι κατάσταση θα είναι εκεί είναι που σκαλώνω λίγο…..

Link to comment
Share on other sites

Τον είχα κάποτε και τον έσπασα σε δύο φακούς : Nikon AF-S 17-55 f/2.8 και Tokina 50-135 f/2.8. Καλούλης είναι (ειδικά σε f8-f11) αλλά τα έχει τα προβληματάκια του (στα διάφορα reviews που κυκλοφορούν θα τα διαβάσεις αναλυτικά αν θέλεις). Το κυριότερο όμως είνια ότι λες πως θέλεις ένα πιο φωτεινό φακό και σίγουρα ο 18-200 δεν είναι αυτό που ζητάς.

Η γνώμη μου είναι να κρατήσεις την μηχανή που έχεις, μια χαρά είναι και έχει πάρα πολλές δυνατότητες. Αν θέλεις να επενδύσεις τα χρήματα σου τότε καλύτερα να τα δώσεις για να αγοράσεις 1-2 καλούς και φωτεινούς φακούς. Μπορείς πάντα να κοιτάξεις και για μεταχειρισμένους. Μένεις Αθήνα, τα περισσότερα φωτομάγαζα στο κέντρο έχουν τμήμα μεταχειρισμένων όπου μπορείς να πας και να δεις από κοντά, και να δοκιμάσεις ό,τι σε ενδιαφέρει (και φυσικά με λίγη κουβέντα να ρίξεις και την τιμή).

Το να δώσεις 1.500 για μεταχειρισμένο σώμα που λέει ο Ιάσωνας δεν μου φαίνεται κακό, αλλά θα πρέπει να συνυπολογίσεις και το κόστος ενός επιπλέον φακού (o oποίος θα πρέπει να ειναι και αξιόλογος για να μη χαραμίσεις τις δυνατότητες του σώματος) καθώς ο 18-105 δεν είναι full frame.

Για μένα, εν κατακλείδει, κινήσου για αυτό που σου είπα στην αρχή, ένα-δύο καλούς φακούς, και μόλις καταφέρεις να φτάσεις τη μηχανή στα όρια της τότε το ξανακοιτάς για αλλαγή σώματος ή ακόμη και στρατοπέδου

Link to comment
Share on other sites

αν εχεις βρει να την δωσεις 800Ε δωστην χθες κιολας οχι σημερα ..

Και 7δ και 7000d ειναι καλες μηχανες...οπως επισης και η νεα 60d(μεινε βεβαια στην 7d).

Λογικα σκεπτομενος παρε nikon d7000 και μεινε με (ή ξαναπαρε) τον 18-105.

Δεν ειναι ο σουπερ τελειος φακος...αλλα για τα λεφτα που ζηταει προσφερει περισσοτερα απο οσα πιστευεις.

Και πιο μεγαλο zoom και πιο φωτεινος ..δυσκολα θα βρεις.Και αν βρεις α)δεν θα αξιζει σαν φακος β)θα δωσεις πανω απο 500Ε

Θα πρεπει να σπασεις το ευρος σε δυο φακους...οπου και παλι θα πρεπει να δωσεις ενα σεβαστο ποσο και παλι ...αν τους θες φωτεινους.

Αλλα μη τρελλαινεσαι..αν το "φως" σε ενδιαφερει και η ευελιξια του ζουμ τοτε θα το εχεις στη νεα μηχανη με τον ηδη υπαρχοντα φακο σου.(ανεβαζοντας το iso).

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.