Jump to content



Αγορά φωτογραφικής μηχανής γύρω στα 100Ε


Recommended Posts

Από φωτογραφικές κάμερες δεν έχω σχεδόν καμία εμπειρία. Συνήθως θα τραβήξω μια φωτό όταν είμαστε μια παρέα, για να μην "ξεχάσουμε" τον φωτογράφο*. Άλλες φορές, μπορεί να τραβήξω κανα δυο φωτογραφίες από την κάμερα του φίλου μου και να μου τις στείλει μέσω mail (και αυτό γίνεται σπάνια)

Σκέφτηκα πως είναι καιρός να αγοράσω κι εγώ μια μηχανή, να απαθανατίζω κυρίως τοπία. Ας πούμε, βρίσκεσαι σε ένα μικρό λόφο, στην εξοχή και θες να τραβήξεις τη θέα.

Ας πάρουμε δυο φωτογραφικές που διάλεξα:

Kodak V1273 Black (12 MP) - Φωτογραφικές μηχανές - plaisio.gr

CANON POWERSHOT A495 BLUE - - E-SHOP.GR

Την πρώτη τη διάλεξα επειδή ήταν το φτηνότερο στην κατηγορία των "Υψηλών Επιδόσεων". Δεν ξέρω, από τη μια δεν με ενδιαφέρουν "υψηλές επιδόσεις" αλλά όταν βλέπω πως είναι στα 109Ε, σαν να αξίζει μου φαίνεται...

Τη δεύτερη τη διάλεξα γιατί:

α) Παίρνει μπαταρίες ΑΑ, έτσι δεν θα έχω τα προβλήματα του στυλ "Α ρε γμτ, σώθηκε η μπαταρία". Πολύ απλά πετάγομαι στο κοντινότερο περίπτερο και τέλειωσε η υπόθεση.

β) Έχω ακούσει γενικά κι αόριστα καλά λόγια για την Canon

Παιδιά τις γνώμες σας!

*Ναι, δεν ξέρω αν σας έχει τύχει, να έχετε πάει εκδρομή, να τραβάει πάντα ο ίδιος τις φωτο, και τελικά να μην βρίσκεται σε καμία, σαν να μην υπήρχε... epic fail :tomato:

Link to comment
Share on other sites

Πάρε την canon (ισχύουν όσα ακουσες) αλλά καλυτερα πάρε και επαναφορτιζόμενες μπαταρίες γιατί με τις αλκαλικές μακροπρόθεσμα θα σου βγει ΠΟΛΥ ακριβά.

edit: δες και αυτό το πακετάκι όμως: http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.561609

Μια χαρά θα σου κάτσει - τα έχει όλα και συμφέρει. Μη σε προβληματίζουν τα 8MPέναντι των 10 της Canon. Και τα δύο είναι υπερβολικά νούμερα για αυτή την κατηγορία.

Link to comment
Share on other sites

Όντως, δεν το σκέφτηκα το θέμα με τις αλκαλικές :T:

Δηλαδή, αυτή που προτείνεις, μπορώ και να τη "ταΐζω" μπαταρίες Li όσο και αλκαλικές... ωραία! Σχετικά με τις μπαταρίες Li, είναι επαναφορτιζόμενες?

Όσο για το επόμενο μοντέλο, το L22, δεν αξίζει λες τα +20Ε? (Για την χρήση που θα κάνω εγώ βέβαια)

Ευχαριστώ πολύ neuromancer :)

Link to comment
Share on other sites

Xμ, όσον αφορά το θέμα της μπαταρίας: Nαι μεν φοράει Li, από την άλλη δεν θα μπορώ να τις βάλλω τις αλκαλικές (πολύ σημαντικό πιστεύω σε περίπτωση που ξαφνικά μείνω από μπαταρία)

Anyway, thanx :)

Link to comment
Share on other sites

Όταν λέω για επαναφορτιζόμενες, εννοώ κάποιο μέγεθος από αυτά που κυκλοφορούν και σε αλκαλικές ώστε όταν ξεζουμίσεις τις επαναφορτιζόμενες και είσαι στο δρόμο, βάζεις ένα σετ αλκαλικές από το περίπτερο. Προσωπικά 2 φορές στα 5 χρόνια χρειάστηκε να πάρω αλκαλικές εξαιτίας τέτοιου σκηνικού. Οπότε γίνεται αυτό που λες.

Η L22 δεν σου δίνει κάτι καλύτερο. Έχει 4 MP παραπάνω που δεν θα σε ωφελήσουν σε κάτι, αντίθετα θα σου γεμίζουν τις μνημες γρηγορότερα. Εκτός βέβαια κι αν έχεις σκοπό να τυπώνεις μεγάλα poster οπότε είσαι τελέιως λάθος που κοιτάς στην φτηνή κατηγορία.

Επιπλέον η L22 έχει μεγαλύτερη οθόνη κάτι που θα σου τρώει τις μπαταρίες γρηγορότερα χωρίς ουσιαστικό αντίκρυσμα.

Τέλος η L21 θεωρητικά παράγει εικόνα με λιγότερο θόρυβο λόγω καλύτερης σχέσης μεγέθους αισθητήρα και MP. Στην πράξη βέβαια ίσως και να μην είναι ορατό.

Εγώ στην πρότεινα γιατί είδα ότι δίνει προσφορά και φορτιστή με επαναφορτιζόμενες. Η αγορά είναι κορεσμένη, όλες οι γνωστές εταιρίες σε αυτή την κατηγορία έχουν καλές μηχανές.

Link to comment
Share on other sites

με οτι ειδα απο πλαισιο -προσωπικα θα το απεφευγα- παρε ειτε thn canon A3100 ειτε την nikon s3000

Aυτα που αναφερει neurmancer ειναι αρκετα γενικα..και σαν γενικοτητες ισχυουν..αλλα στην πραξη μπορω να φερω απειρα παραδειγματα που θα αποδεικνυουν το αντιθετο.

Στο θεμα με την μπαταρια πχ...θα πρεπει να ξερεις τι σοι τεχνολογια ειναι και η οθονη αλλα και ο,τι ηλεκτρονικο εχει μεσα..ωστε να δεις συνολικα ποια μηχανη θα ξεζουμιζει ή οχι την μπαταρια.Και αυτο εφοσον εχουν την ιδια μπαταρια.

Γενικα ναι ..μια μεγαλυτερη οθονη θα καταναλωνει περισσοτετο απο μια ιδιου τυπου μικροτερης αλλα δεν ξερεις

α)ποσο αντιστοιχει αυτο σε καταναλωση.(να μην τιθεται θεμα "ξεζουμισματος".)

β)αν τα ηλεκτρονικα μεσα στην μηχανη εχουν την ιδια απαιτηση ή οχι απο πλευρας ενεργειας ωστε τελικα να αντισταθμισουν την μεγαλυτερη οθονη.

Απο οσο θυμαμαι μονο η sony εχει βγαλει ολοιδια μοντελα που διεφεραν μονο στο μεγεθος της οθονης (nomizv w290 kai w270) ..H διαφορα στην καταναλωση ηταν στο 10% (κατα cipa ) ..αλλα και οι παντως ειχαν πανω απο το μεσο ορο.

(περιπου στις 270 φωτος ειναι..ο μ.ο σε αυτες τις μηχανες).

edit

(λογω ωρας θελω και δευτερη προσπαθεια..-αν η κουβεντα γινεται μεταξυ l21 και λ22..ok εχει δικιο καταναλωσης...αλλα με τις AA δεν εχεις προβλημα.)

Link to comment
Share on other sites

Η θέση μου ήταν καθαρά για L21 L22 όπου αλλάζει μόνο ο αισθητήρας και η διάσταση της οθόνης.

Για το θέμα μπαταρίας, το προσωπικό παράδειγμα τα λέει όλα (συνήθως μια φόρτιση σε βγάζει οκ για μια μέρα, αρκεί να μην βλέπεις τι τράβηξες με τις ώρες). Το βράδυ στο σπίτι/hotel θα φορτίσεις (ή και στο αυτοκίνητο, αν και ποτέ δε χρειάστηκε να κάνω το τελευταίο).

Για τα MP, αν δεν τεθεί θέμα επεξεργασίας (κοινώς να πιάνει το χέρι στο photoshop), το σημερινό ελάχιστο (π.χ. 8MP) είναι υπερ-αρκετό.

Προσωπικά έχω (από το 2004!) μια Canon Powershot A95 των 5MP με την άπαιχτη αποσπώμενη και περιστρεφόμενη οθόνη.

Link to comment
Share on other sites

[ame=http://www.amazon.co.uk/gp/product/B002LSI1IW/ref=s9_hnava_ft_ir42?pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_s=center-1&pf_rd_r=1C8A027TFNTBXZSMGZCS&pf_rd_t=1401&pf_rd_p=220212707&pf_rd_i=1000461983]Canon Powershot SX120 IS[/ame] ..105..λιρες βεβαια ..αλλα και δωρεαν μεταφορικα

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Άκυρο η προηγούμενη που σου έστειλα. Δυστυχώς έχει εξαντληθεί... Αν ψάχνεις ακόμα για μηχανή δες αυτήν εδώ:

OLYMPUS FE-5030 PURE WHITE - - E-SHOP.GR

Έχει πολύ καλά χαρακτηριστικά. 14 Megapixels, 7 εκατοστά ελάχιστη απόσταση εστίασης (που είναι καλό για μια μηχανή αυτής της τιμής),ψηφιακό zoom: 4x / 20x συνδυασμένο με το οπτικό zoom, και το καλύτερο; Πανοραμική λήψη! Εμένα μου αρέσει πολύ η πανοραμική λήψη, δεν ξέρω αν σε ενδιαφέρει.

Είναι μικρή, οπότε θα μπορείς να την βάζεις και στην τσέπη σου που λέει ο λόγος, και πολύ εύκολη στη χρήση! Α! Έχει και ωραίο χρώμα αν και δεν νομίζω πως αυτό έχει τόση σημασία! ;)

Ελπίζω να βοήθησα! :bigsmile:

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Αγόρασα τελικά την Olympus VR 310 :)

Την είχα παραγγείλει από το Multirama στις 3 Mαρτίου και την έλαβα... χτες!!!

Θα ανεβάσω στη συνέχεια μερικές φωτογραφίες :)

Eυχαριστώ πολύ όλους για το ενδιαφέρον σας :T:

Edit: Tότε που έγινε η παραγγελία δεν υπήρχε η VR 320, μικρό το κακό :p

Link to comment
Share on other sites

Για σε όλους ενδιαφέρομαι και εγώ για μια μηχανή μέχρι 100euro.. ποια μου προτείνετε??

http://www.plaisio.gr/Sound-Vision/Photography/Digital-Camera/Compact-Digital-Camera/Olympus-Digital-Camera-VG-120-Blue-N4308592.htm

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.