Jump to content



καταραμενες μνημες


jimyleon

Recommended Posts

γεια σας ειμαι κατοχος win7 64bit και αυτης της μητρικης ASUSTeK Computer Inc. και αυτων των 2 στικ μνημων MEMORY :: Corsair Dominator 4GB DDR3 Non ECC CL9 1600MHz (CMP4GX3M2A1600C9) (Kit 2 x 2048) - Visionstudio.gr .το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να δουλεψουν οι μνημες σε dual chanel ,αν βαλω τα 2 στικακια χρωμα με χρωμα (μαυρο με μαυρο η μπλε με μπλε) τοτε μου αναγνωριζει μονο 2 γκιγκα αντι για 4......αν ομως βαλω τις 2 μνημες στα 2 πρωτα slot της μητρικης ,δηλαδη στο μαυρο και στο μπλε τοτε μου αναγνωριζει 4 γκιγκα αλλα χανω το dual channel,το ιδιο επισης συμβαινει αν τις βαλω στο τριτο και τεταρτο σλοτ οπου ναι μεν εχω 4 γκιγκα αλλα το dual channel παει περιπατο.εxει καποιος καποια λυση .ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

Υπαρχει ενα κουμπακι διπλα απ την 24πινη θυρα πανω στη μητρικη που λεγετε memory ok.

Πατα το μηπως λυθει το προβλημα σου για αρχη.

Αν οχι βαλε το τελευταιο bios στη μητρικη.

Αν ξανα οχι...ειδωμεν.

Link to comment
Share on other sites

Κοίταξε λίγο στο site της μητρικής σου (ASUS P7P55D-E) που παραθέτεις.

Στην καρτέλα Specifications για τις μνήμες γράφει:

"Hyper DIMM support is subject to the physical characteristics of individual CPUs. Some hyper DIMMs only support one DIMM per channel. Please refer to Memory QVL for details."

Αν κοιτάξεις στην λίστα με τις συμβατές μνήμες πολλές 1600αρες (και μεγαλύτερες) τις δουλέυει μόνο ένα DIMM ανα κανάλι.

Μήπως αυτό παίζει κάποιο ρόλο;

Edit: Κάπου μέσα γράφει:

"According to Intel spec definition, DDR3 1600 is supported for one DIMM per channel only. ASUS exclusively provides two DDR3-1600 DIMM support for each memory channel."

Οπότε μπορείς να αλλάξεις τον τίτλο σε "καταραμένη μητρική" ή καλύτερα σε "καταραμένη Intel" :)

Link to comment
Share on other sites

ναι αλλα ο περιορισμος 1 μνημη ανα καναλι αφορα μονο οταν οι μνημες λειτουργουν στα 1600 mhz ,εγω ομως τις εχω στα 1333 mhz .ετσι δεν ειναι η κανω λαθος? γιατι η μητρικη λεει πωσ υποστηριζει dual channel και 2 dim και 4 dim αρα και 2 μνημες ανα καναλι

Link to comment
Share on other sites

Α) Να υποθέσω οτι έβαλες χειροκίνητα όλες τις ρυθμίσεις (όχι μόνο την συχνότητα) και δεν "έπιασε";

Β) Όμως αν κοιτάξεις την λίστα συμβατότητας για τις μνήμες, όπου στα δεξιά υπάρχουν στήλες Α,B,C με τίτλο "DIMM socket support (Optional)" και υπάρχει επεξήγηση στο τέλος.

Το ζητούμενο είναι να υποστηρίζεται η λειτουργία C. Και όπως θα προσέξεις υπάρχουν μνήμες ακόμα και στα 1066Mhz που δεν υποστηρίζουν την λειτουργία C! Χωρίς να έχουν μεταξύ τους κάποιο ιδιαίτερο κοινό χαρακτηριστικό που να τις ξεχωρίζει από τις άλλες (π.χ. συγκεκριμένα timings).

Δεν ξέρω τι ακριβώς παίζει ρόλο σε αυτό.

Kαι εγώ τώρα βλέπω (αν κάνω λάθος διορθώστε με) άλλο ένα "κλάδεμα" της Intel στο P55 και ίσως γενικότερα στο 1156. Όπου ενώ υπάρχουν 4 θέσεις για μνήμες να μην υποστηρίζει πλήρως 4 DIMM μνήμης.

Και λέω "άλλο ένα" γιατί είναι γνωστό το θέμα του 1156 με την κατανομή των lanes σε κάρτα γραφικών και USB3 controler όταν ο δεύτερος χρησιμοποιήται!

Link to comment
Share on other sites

με xmp δουλευουν στα 1600 αλλα οχι σε dual channel, δηλαδη χρωμα με χρωμα .τοσο στα 1600 οσο και στα 1333 δουλευουν αν βαλω τισ 2 μνημες σε αντιθετα χρωματα μαυρο+μπλε αλλα χανω το dual channel .αν τις βαλω χρωμα με χρωμα μου αναγνωριζει την μια μνημη

Link to comment
Share on other sites

Κλασσικο για τις ASUS. Καταραμενος αυτος που σκέφτηκε το MemOk, για μένα είναι η μεγαλύτερη βλακία που είδα σε μητρική. Όχι μόνο δεν εξυπηρετεί σε τίποτα αλλά είναι και αρκετά επικύνδινο για τις ίδιες τις μνήμες!

Αυτό που έχεις να κάνεις είναι να βγάλεις τον επεξεργαστή και να τον ξαναβάλεις (optional). Μετά να δοκιμάσεις την μία μνήμη στην δεύτερη θέση. Αν ανοιξει το PC και δεν σου σφυρίζει, θα πας στο BIOS και θα βάλεις manual τάση VDRAM 1.61 -- γιατί έχει το κόλλημα να δίνει 1.5 με 1.55 που δεν αρκεί σε μερικά SPD (βλ degrade) -- και στο καπάκι βάζεις και στο 4ο slot το δεύτερο dimmάκι σου.

Κατι τετοιο έκανα σε μενα και επαιξε, αλλα καθε φορα την ίδια ιστορια με τις μνήμες. Παναθεμα το MemOK τους....:wall:

ΥΣ: Το πρόβλημα δεν διορθώνει με αναβαθμιση του BIOS :( δοκιμασμενο.

Link to comment
Share on other sites

αν βαλω τα 2 στικακια χρωμα με χρωμα (μαυρο με μαυρο η μπλε με μπλε) τοτε μου αναγνωριζει μονο 2 γκιγκα αντι για 4......

Χαζή ερώτηση: Έχεις δοκιμάσει τον πατροπαράδοτο ? Βάζω πρώτα το 1 dimm, μπουτάρω ,κλείνω pc βάζω το 2ό ?

Ρωτάω γιατί είμαι με παρόμοια μητρική με 8gb ram 4x2gb και αν δεν τα βάλω με τον τρόπο που σου περιέγραψα είμαι no go ή βλέπω μόνο 4gb .....

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.