Jump to content



phostoshop 6.0 - black & white


serpico75

Recommended Posts

Καλημέρα.

Όταν κάνω scanning μία απόδειξη λιανικής πώλησης από π.χ. ΠΛΑΙΣΙΟ, θέλω μετά να την εκτυπώσω ασπρόμαυρα.

Εάν πατήσω το κουμπί copy του scanner, και έχοντας ρυθμίσει τον εκτυπωτή σε ασπρόμαυρη εκτύπωση, εκτυπώνεται μεν ασπρόμαυρα, αλλά όχι ακριβώς όπως θέλω. Τί εννοώ...

Όλο το εκτυπώσιμο κομμάτι (σχεδόν όλη η A4) έχει ένα αχνό μαύρο φόντο. Με αυτόν τον τρόπο εκτύπωσης, καί κάποια σημεία της απόδειξης μπορεί να μην φαίνονται (αν π.χ. η εκτύπωση από το κατάστημα δεν είναι και τόσο καλή, για παράδειγμα να χρειάζεται αλλαγή το toner του εκτυπωτή του καταστήματος, η οποία δεν είχε γίνει :) ), καί το σημαντικότερο, με αυτόν τον τρόπο εκτύπωσης σπαταλάται χωρίς λόγο δικό μου μελάνι!!

Βάζοντας τη σκαναρισμένη απόδειξη στο Photoshop (v.6.0) σίγουρα μπορεί να γίνει αυτή η μετατροπή, να φύγει αυτό το αχνό μαύρο φόντο, που δε φαίνεται με το μάτι, αλλά στην εκτύπωση το καταλαβαίνεις για καλά (για το Photoshop αυτό είναι ψωμοτύρι :) ). Απλά, επειδή έχω πολύ καιρό να ασχοληθώ με Photoshop, δε θυμάμαι πώς. Γι΄ αυτό θα ήθελα μία μικρή βοήθεια.

Ευαχριστώ!!

Link to comment
Share on other sites

Χμ...κανονικά ο scanner θα έπρεπε να σου κάνει crop το background, και να αφήσει μόνο την απόδειξη. Δε χρειάζεσαι photoshop άμα είναι αυτή η περίπτωση, και με απλό paint κάνεις την δουλειά σου. Κάνε scan την απόδειξη, σώστο σε ένα αρχείο, άνοιξε το με το paint, επέλεξε με το selection την απόδειξη μόνο, κάντη crop και voila.

edit: άμα δε φαίνεται καλά η απόδειξη, ανέβασε την κάπου την φωτό, και θα δοκιμάσω να στην φτιάξω.

edit2: και στο μέλλον, ίσως είναι καλύτερα να βάζεις μία κόλλα Α4 λευκή πίσω από ότι σκαναρεις στον σκάννερ, μιας και από ότι κατάλαβα ο σκανερ βλέπει την "βρωμιά" που έχει το καπάκι του.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.