Jump to content



ερώτηση για service στο Π


stathid90

Recommended Posts

γνωρίζει κανείς αν πάω τις κάρτες γραφικών μου (με εγγύηση) στο πλαίσιο αν θα μου ανανεώσουν την πάστα εκείνη την στιγμή ? τελευταία παρατήρησα ανεβασμένες θερμοκρασίες και υποψιάζομαι ότι φταίει η πάστα, αλλά φοβάμαι να τις βάλω εγώ χέρι μήπως και χάσω την εγγύηση.

Link to comment
Share on other sites

να σου αλλάξιουν την πάστα την στιγμή που θα τους πας τις κάρτες δεν νομίζω ότι υπάρχει περίπτωση να το κάνουν.

Παρόλα αυτά, αν αφαιρέσεις προσεκτικά την ψύκτρα και κάνεις εσύ τη δουλειά δεν πιστεύω πως θα επηρρεάσει την εγγύηση ;)

Link to comment
Share on other sites

Εντελως τυπικα, δε μπορουν να το κανουν αυτο ουτως η αλλως. Η καρτα για αυτους ειναι μια ενιαια οντοτητα και δε μπορουν να της βαλουν χερι αφου θεωρητικα χανεται και απο μεριας τους μετα η "εγγυηση" οσον αφορα την μεταξυ τους σχεση με την εταιρεια παραγωγης.

Τυπικα λοιπον, αν η καρτα δυσλειτουργει λογω των αυξημενων θερμοκρασιων, τοτε απλα την πας και σου την αλλαζουν και τη στελνουν πισω σαν προβληματικη, παλι δεν την πειραζουν αυτοι. Τωρα το θεμα ειναι τι εννοουμαι "δυσλειτουργει". Αν πχ κολαει σε furmark τοτε ναι θα στην αλλαξουν. Αν κανει θορυβο επειδη αναγκαζεται να ανεβασει πιο πολλες στροφες στον ανεμιστηρα (λογω της αυξημενης θερμοκρασιας) τοτε ειναι 50-50 η κατασταση....αν κανει τρελο θορυβο θα την αλλαξουν λογικα, αν κανει λιγο παραπανω, τρεχα γυρευε να το αποδειξεις. Τριτο σεναριο, αν απλα εχεις 5-10 βαθμους παραπανω και δε συμβαινει τιποτα απο τα 2 προηγουμενα (πιθανον ελαχιστα το δευτερο) τοτε δε προκειται να κανουν τιποτα αφου δε θεωρειται προβληματικη.

ΑΝ η καρτα ηταν turbo-X πχ τοτε ναι θα μπορουσαν να της βαλουν χερι και να αλαξουν την παστα, ή αν ηταν η ιδια περιπτωση σε επεξεργαστη σε συστημα που σου στησανε αυτοι, οπου χρειαστηκε (και εχουν το δικαιωμα) να το συναρμολογησουν και να βαλουν παστα κατα την εγκατασταση της ψυκτρας. Δεν ειναι ομως τετοια περιπτωση, οπως ειπα στην αρχη, η καρτα θεωρειται μια οντοτητα για αυτους και οχι πυρηνας-ψυκτρα-παστα κλπ.

Ανεπισημα τωρα, αμα το ζητησεις μπορει αμα πεσεις σε καλο ανθρωπο (και που να ξερει και 5 πραγματα ωστε να μη φοβαται να την πειραξει) να σου το κανει προκειμενου να γλιτωσει και τις διαδικασιες του service, ελεγχου, και πιθανη αποστολη στην εταιρεια κλπ κλπ.

Καλυτερα ομως κανε τη δουλεια μονος σου οπως λεει ο hayabusa, απλα λιγο προσεκτικα, και ουσιαστικα δε θα χασεισ καμια εγγυηση, γιατι αν οπτικα δε φαινεται κατι, αν σου χαλασει την γυρνας και δε προκειται να το παρουν χαμπαρι...

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. προς το παρόν έβαλα δίπλα 2 ανεμιστήρες και τουλάχιστον δεν εμφανίζονται αρτιφακτς , σήμερα αύριο θα το κάνω μόνος μου.

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου αν η κάρτα σου παρουσιάζει artifacts για μένα μην κάνεις τίποτα και να την πάς κατευθείαν πίσω στο Πλαίσιο αφού είναι μέσα στην εγγύηση.

συμφωνω....αρκει να μη φταιει το κουτι σου (=χειριστο airflow) γιατι τοτε σε αυτους δε θα βγαλει και τσαμπα ο κοπος...

Link to comment
Share on other sites

πήρα δανεικό από ένα φίλο το black ops και η κάρτα δεν εμφανίζει τίποτα. έχω στην 2η οθόνη ανοιχτά τα gpu-z και βλέπω ότι δεν ξεπερνά τους 65 βαθμούς(gpu load=60) η πάνω κάρτα και από artifacts τίποτα. εγώ τα είχα παρατηρήσει στο Mafia II , το ανοίγω και βλέπω 100+ βαθμούς και εκεί άρχισαν τα artifacts. Προς το παρόν με ανοιχτό το κουτί και 2 ανεμηστήρες κολλητά δίπλα στις κάρτες ειμαι στους 80 χωρίς artifacts.

Link to comment
Share on other sites

φταιει η ψυξη του κουτιου σοου τοτε φιλε....αυτο που σου ειπα παραπανω, οποτε μη τις γυρισεις δε θα καταφερεις τιποτα.

Προφανως επειδη εχεις Crossfire ειανι και σαντουιτς οι καρτες και η απο πανω δεν παιρνει πολυ αερα...εκτος αν η μητρικη σου εχει 2 pci θεσεις αποσταση αναμεσα τους....σπανιο.

Δε φταιει η παστα παντως μη παιδευεσαι τσαμπα. Αμα θες να το κανεις για την εμπειρια καν το, αλλα θα δεις απλα 2-3 βαθμους βελτιωση. Αποκει και περα με κλειστο κουτι παλι τα ιδια εχεις.

Δημιουργειται στο κουτι σου ενας φαυλος κυκλος επειδη ο θερμοας αερας δεν απομακρυνεται απο τις καρτες, και η θερμοκρασια ανεβαινει συνεχως μεχρι να κανεις artifacts. Δηλαδη και 10 βαθμους να μπορουσες να τη μειωσεις, παλι το ιδιο θα γινοταν αφου καποια στιγμη θα εφτανε παλι τους 100, απλα θα επαιρνε 5-10 λεπτα παραπανω...οποτε δεν ειναι λυση.

Η λυση ειναι να φτιαξεις το airflow του κουτιου σου...

Link to comment
Share on other sites

το κουτί από την στιγμή που πήρα τις κάρτες το έχω ανοιχτό γιατί καμία από τις 2 κάρτες δεν είναι με το reference cooler οπότε και βγάζουν τον ζεστό αέρα στο κουτί. προς το παρόν έβαλα ένα κομμάτι χαρτί ανάμεσα στο pcb της κάτω κάρτας και του cooler της πάνω για να παίρνει περισσότερο αέρα. αύριο που θα έχω χρόνο θα αλλάξω και την πάστα (ίσως και χωρίς να δω διαφορά θερμοκρασιών).

Link to comment
Share on other sites

Ειμαι περιεργος να μαθω αυτο το χαρτι τι κανει?δηλαδη το εβαλες για να παιρνει περισσοτερο αερα η καρτα γραφικων?πως γινεται αυτο μπορει καποιος να μου το εξηγησει ?:D

Φιλικα Σταθης

Link to comment
Share on other sites

πιέζει την μία κάρτα λίγο προς το πάνω και την άλλη λίγο προς τα κάτω για να δημιουργηθεί λίγος χώρος ανάμεσα στις 2 κάρτες έτσι ώστε η πάνω κάρτα να παίρνει κρύο αέρα.

ένα διπλωμένο κομμάτι χαρτί είναι , αν θες θα ανεβάσω και φώτο.

Link to comment
Share on other sites

ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. προς το παρόν έβαλα δίπλα 2 ανεμιστήρες και τουλάχιστον δεν εμφανίζονται αρτιφακτς , σήμερα αύριο θα το κάνω μόνος μου.

Πόσο παλια ειναι που θελει αλλαγή πάστας ???

Πάρε ενα φυσερό γιατι μάλλον θα έχουν βουλώσει οι ανεμορούφουλες της!!! :hehe:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.