Jump to content



Προβλημα με rais 1(Mirror)


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους

Έχω ένα σύστημα με Windows Server 2003 και δύο δίσκους WD 1GB να δουλεύουν με Raid 1. Πριν λίγες μέρες ο δεύτερος δίσκος χάλασε και αναγκαστηκά να τον αντικαταστησω με νέο WD 1GB διαφορετικό μοντέλο καθώς δεν κυκλοφορεί πια ο ίδιος. Όταν έβαλα το νέο δίσκο και μπήκα στο μενού του raid δεν μου βγάζει επιλογή να προσθέσω το δίσκο στο Raid. Κατέβασα και το αντίστοιχο intel matrix storage utility αλλα μου βγάζει μήνυμα ότι ο υπολογιστής δεν διαθέτει τις απαραίτητες προδιαγραφες.

Ο επεξεργαστής είναι I7 920

Motherboard Asus PT6 με chipset X58

6GB RAM

Καμιά ιδέα τι μπορώ να κάνω για να δουλέψει με raid;;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Link to comment
Share on other sites

Σε καποια μηχανακια (πχ proliant servers της HP) πρεπει να προσθεσεις τον καινουργιο σαν 'Hot-spare' και μετα να τον βαλεις στο RAID. Δες αν εχεις τετοιες επιλογες.

ΥΓ: Sto device manager, σου δειχνει τον controller ?

Link to comment
Share on other sites

Σε καποια μηχανακια (πχ proliant servers της HP) πρεπει να προσθεσεις τον καινουργιο σαν 'Hot-spare' και μετα να τον βαλεις στο RAID. Δες αν εχεις τετοιες επιλογες.

ΥΓ: Sto device manager, σου δειχνει τον controller ?

Στο device manager τον βλέπω τον raid controller στα hidden devices

ΝΑ διευκρινήσω ότι απο τη στιγμή που κράσαρε ο δίσκος το PC δεν ξεκίναγε γιατί του έλειπε ο δεύετερος δίσκος του raid. Οπότε για μπω στα windows απενεργοποιησα το RAID από το bios για να μπει κανονικά στα windows. αλλιώς δεν μπαίνει.

Άρα προφανώς δε βλέπει το raid controller και μάλλον γι ατό δε με αφήνει να εγκαταστησω το intel matrix storage. Μπέρδεμα...

Καμιά ιδέα;;;;

Link to comment
Share on other sites

Ενεργοποιησε το raid στο bios και μετα CTRL+I για να προσθέσεις τον δίσκο στο array.

Έχεις τον νέο δίσκο πάνω στον ICHxR ? ή τον έχεις βάλει σε άλλο controller της μητρικής ?

Link to comment
Share on other sites

Ενεργοποιησε το raid στο bios και μετα CTRL+I για να προσθέσεις τον δίσκο στο array.

Έχεις τον νέο δίσκο πάνω στον ICHxR ? ή τον έχεις βάλει σε άλλο controller της μητρικής ?

Στον ίδιο controller είναι απλά άλλαξα το δίσκο σε σχέσει με το προγενέστερω σύστημα που έπαζε με raid σωστά.

Το ενεργοποιώ παω στο CTRL+Ι και οι μόνες επιλογές που έχω είναι create raid volume, delete raid volume, reset disks to non raid kai exit.

Link to comment
Share on other sites

Στην εικόνα αυτή σου έχει κανένα raid (κάτω από το RAID Volumes:) ?

Intel-Intel-Array-is-Done.jpg

Εχει τον ένα δίσκο (αυτόν που δούλευε και πριν με raid) απλά στο status έχει σφαλμα και όχι normal

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.