Jump to content



Μετατροπη κασετας σε ψηφιακη μορφη


GoMaR

Recommended Posts

Καλημερα παιδια.

Εχω τις παλιες κασετες (τις μεγαλες) κα θελω να τις ψηφιοποιησω και για την ευκολια αναζητης παλιων στιγμων αλλα και για backup.

Γνωριζετε καποιο μαγαζι που να κανει αυτη την δουλεια και αν αξιζει οικονομικα ;

να προσθεσω οτι προσπαθησα μονος μου με tv tuner αλλα η καμερα μου αρνιοταν να δειξει εικονα μεσω του tv tuner.

δεν ειναι απο αυτες που συνδεεονται με RCA στο input "composite" αλλα στο input "tv" κ κανεις αναζητηση για πηγη σηματος.Αλλα δεν..

Μιλαμε οτι ειναι απο τις πρωτες καμερες που δεν ξεραμε τι σημαινει windows :p

Link to comment
Share on other sites

κτα 99% εννοεις vhs ....αρα με ενα μινι σερτς στο γουγλη βγαζει αυτο..

How To Convert VHS to DVD

για μαγαζια κλπ...ας πουμε οτι για μια videoκασεττα αξιζει...για 5 ..παει και ερχεται..(το πληρωνεις μεν..αλλα δεν ασχολεισα στο ελαχιστο)...για παραπανω...μαλλον ξεφευγει σε τιμη...ασχετως στιγμων.

Link to comment
Share on other sites

τι μινιdvd ρε ; και hi8?

μιλαμε ΓΙΑ ΠΑΝΑΡΧΑΙΑ!

τις vhf εννοω...

http://www.travels.com/Cms/images/GlobalPhoto/Articles/27339/321402-main_Full.jpg

αυτες...

μιλαμε γα 30 κασετες περιπου.μια παλια αντιστοιχη δουλεια μου ειχε παρει 2 μηνες αλλα ηταν hi8 κασετες (κοντα στις 50 συνολο) και μπορουσα να συνδεσω την καμερα.

εδω η καμερα βγαζει ομοαξιονικο καλωδιο και δε συγχρονιζει η ρημαδα!

Link to comment
Share on other sites

Eάν έχεις την συσκευή που αναπαρήγαγες τις κασσέτες στην τηλεόραση συνέδεσε αυτή με το tv tuner και με κάποιο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο κάνε την σύλληψη.Πριν 10 χρόνια περίπου έκανα κάποιες τέτοιες κασσέτες μετατροπη σε dvd και απ'ότι θυμάμαι είχα χρησιμοποιήσει τη συσκευή που παίζαμε αυτές τις κασσέτες στην τηλεόραση που την συνέδεα σε ενα tv tuner (Terratec-Synergy tv400) και έχοντας στον υπολογιστή το Ulead Movie factory3 έκανα την σύλληψη και μετα την μετατροπή σε dvd

Link to comment
Share on other sites

το προβλημα μου ειναι οτι η καμερα που αναπαραγει τις κασετες , δεν μπορει να βρει το σημα στο scanning που κανω μεσα απο το tvuner..αλλιως δε θα ειχα προβλημα.Γιατι το ιδιο το προγραμμα κανει και εγραφη βιντεο.

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν καταστήματα που νοικιάζουν VHS-to-DVD συσκευές. Το είχα κάνει παλιά και ήταν πολύ καλή η ποιότητα. Απλά εγώ το είχα δανειστεί, οπότε δεν έχω κάποιο μαγαζί να σου προτείνω. Πιθανολογώ, ότι στη Στοά Φέξη (Πατησίων) θα βρεις κάτι ανάλογο. Βέβαια, τα dvd δε εξασφαλίζουν από πλευράς backup, αλλά αυτά είναι εύκολο μετά να τα μετατρέψεις με την ησυχία σου.

Τώρα, αν οι κασσέτες είναι πολλές, και το χρειάζεσαι για μέρες, ίσως να σε βολεύει να το αγοράσεις, το είχα βρει ~150€, τώρα μπορεί να έχει και λιγότερα.

Τέλος, μπορείς να βρεις ένα vhs από κάποιο φίλο/γνωστό που να έχει εξόδους rca/scart κι έτσι να το συνδέσεις πολύ πιό εύκολα.

Edit: Επίσης υπάρχουν και όλα αυτά, δεν ξέρω αν σου κάνει κάποιο.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.