Jump to content



The BACK..... of ICE


ICE1416003169

Recommended Posts

producers... ψυκτικη εγκατασταση παραγωγης και ανακυκλωσης dry ice....

διλαδι διοξειδιο του ανθρακα σε αερια μορφη... σταδια.... συμπυκνωσης εξατμισης και στερεοποιησης.... πολυ χυμα καταστασεις.... θα ακολουθήσει videaki αργοτερα ( να δο ποσ θα το ανεβασω δεν εχο ιδεα...)

post-777-1416075107,6305_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ωραιος ο ICE. :clap:

Με τι ρυθμο παραγει παγο?

Επισης με το θεμα της καταναλωσης πως παει?

είχα να δω κατασκευή cascade από την εποχή του Χρήστου (unseen). Τι μου θύμησες τώρα. Μπράβο:T:

Προφανως δεν εχεις εδω τις κατασκευες του Στελιου...;)

Link to comment
Share on other sites

φιλε ice πραβο σου για την κατασκευη σου και συγχαριτηρια αλλα θα ηθελα να κανω μια ερωτηση

απο την στιγμη που υγροποιεις το co2 μεσα στον εναλακτη μετα πως το ψυχεις και αλλο ωστε να στερεοποιηθει και να γινει ξηρος παγος μεσα στο κουτακι του καφε????

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ.. Και μπράβο σε εσένα για την πολύ εύστοχη ερώτηση . Καταρχήν δεν το ψύχω για να στερεοποιείτε… Αν και παρατήρησα τα χαρακτηριστικά του διοξείδιο του άνθρακα, αυτό που συμπέρανα στην πράξη είναι ότι το σημείο εξάτμισης του είναι χαμηλότερο ( σε θερμοκρασία) από το σημείο πήξης ( και ανάλογα φυσικά με την δεδομένη πίεση) δηλαδή με την συμπύκνωση και την ψύξη ήδη έχει ξεκινήσει να στερεοποιείτε . με λίγα λόγια ο τριχοειδής ψεκάζει εν μέρη κατευθείαν ξηρό πάγο….

Παρατήρησε τις ιδιότητες του και θα καταλάβεις

Σημείο τήξης −57 °C (216K) (-70 °F) υπό πίεση

Σημείο βρασμού −78 °C (195K) (-109 °F ) εξαχνώνεται

Πυκνότητα 1,562 g/mL (στερεό 1 Αtm, −78,5 °C)

0,770 g/mL (υγρό 56 Αtm, 20 °C)

1.977 g/L (αέριο 1 Αtm, 0 °C)

849,6 g/L (υπερκρίσιμο υγρό

150 Αtm, 30 °C)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.