Jump to content



Βοηθεια γιατι κάηκα!!!


Aris17n

Recommended Posts

Όπως μετρούσα την τάση σε ένα απο τα mofset της Abit NF7 κάπου ακούμπησε (εκτος απο το ένα πόδι του mofset) το πολύμετρο και απο τότε εκλεισε και δεν ανοίγει με τίποτα. Ουτε clear CMOS, Εβγαλα και ξαναεβαλα το καλώδιο τις τροφοδοσίας. Εβγαλα όλα τα περιττα (Δισκους DVDROM κτλ.) αλλα πάλι τίποτα. Τι μπορεί να κάηκε cpu? motherboard? μνήμες? ή και τα τρία??:( :( :(

Link to comment
Share on other sites

καταρχας σου προτεινω ηρεμια και να ξεκινησεις δοκιμες αλλη ωρα.........οχι τις μεγαλες ωρες αλλα πρωι η απογευμα με καθαρο μυαλο......

1η ερωτηση.....το τροφοδοτικο σου εχει διακοπτη απο πισω?εαν εχει αναβει?εαν δεν αναβει μαλλον βρηκες τι καηκε(τροφοδοτικο και εισαι αρχοντας-μικρη η ζημια)

2η ερωτηση......βγαλε ολα τα περιττα οπως ειπες και μονο σου + τις μνημες.....εαν η μητρικη σου δουλευει θα κανει μπιπ(1 καθε 4δευτερα νομιζω)

3η ερωτηση.....εκει που ακουμπησες βλεπεις τιποτα να εχει αλλαξει χρωμα?να μυριζει καμμενο?

αν σκεφτω κατι ακομα θα σου πω....υπομονη για τωρα

Link to comment
Share on other sites

Οπως ειπε ο greek βγαλε τις μνημες σου και δες αν ακουσεις τιποτα. Αν οχι παει να πει οτι εχεις ειτε καμμενη μητρικη, ειτε καμμενη CPU. Το τροφοδοτικο για να δεις αν δουλευει βγαλε ολα τα καλωδια απο το πισι σου και πανω στο ATX καλωδιο βραχυκυκλωσε το πρασινο καλωδιο με ενα μαυρο. Αν δουλεψει ο ανεμιστηρας του τοτε ειναι μια χαρα.

Link to comment
Share on other sites

Αυτο με τον διακόπτη δεν το έπιασα. Ασε που άμα είναι τροφοδοτικό την έκατσα (Antec 550 TC )

Δεν έχει μαυρίσει τίποτα ούτε μυρίζει κάτι. Αυτο με τις μνήμες θα το δω σε άλλο Pc αν έχουν πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Αρη δεν καταλαβες μαλλον τι σου ειπαμε εγω κι ο φραγκμα.

Σου λεμε να βγαλεις τις μνημες απο τον υπολογιστη σου και να τον ανοιξεις. Τον δικο σου υπολογιστη οχι αλλον. Με αυτον τον τροπο μπορεις να καταλαβεις αν καηκε η CPU ή η mobo. Αν κανει μπιπ το συστημα σημαινει οτι περναει σωστα τον διαγνωστικο ελεγχο που κανει στην μητρικη και στην CPU που σημαινει οτι τιποτα απο αυτα τα 2 δεν εχει καει. Αν δεν κανει μπιπ τοτε ενα απο αυτα τα 2 ειναι καμμενα.

Link to comment
Share on other sites

Δεν χρειαζεται να τις τσεκαρεις αλλου. Δεν πρωτα αν δεν ειναι μητρικη και επεξεργαστης. Αν ακους κανονικα τα beep βγαζοντας τις μνημες τοτε δεν καηκε ουτε η μητρικη ουτε ο επεξεργαστης.

Βαλε μετα παλι τις μνημες επανω, και βγαλε την VGA. Τωρα θα πρεπει να ακουσεις ΜΟΝΟ 3 beep. Αν τα ακουσεις σημαινει οτι ΟΥΤΕ οι μνημες σου εχουν καει Αν δεν τα ακουσεις τοτε οι μνημες σου σε "αφησαν".

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από soki [Σήμερα, στις 03:42]

οταν μετρουσες το Mosfet σου εφυγε και το βραχυκυκλωσες με την βαση, το μεσαιο. μητρικη νομιζω ειναι...

Με το μεσαίο βραχυκύκλωσε soki. Ειναι για πέταμα ή φτιάχνεται?
Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.