nobig Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2011 #1 Δημοσιεύτηκε Απρίλιος 19, 2011 Υπάρχει κάποιος να μου λύσει την απορία πως να συνδέσω τον υπολογιστή με τον ενισχυτή του Home cinema? Η απορία μου προέρχεται γιατί η κάρτα γραφικών μου δεν έχει HDMI αλλά μόνο DVI. Επίσης για κάρτα ήχου έχω μια audigy 2.Εδω έρχομαι στην δεύτερη απορία. Αν αλλάξω κάρτα γραφικών (μάλλον σε ΑΤΙ θα πάω) η κάρτα απο το HDMI θα βγάζει και τον ήχο της κάρτας ήχου;;;Αυτή την στιγμή έχω ένα WD LIVE και παίζει σχεδόν Plug and play
SirDiman Απρίλιος 19, 2011 #2 Απρίλιος 19, 2011 για στερεο http://assets.head-fi.org/e/ef/efdc8308_HRCA.jpg
sotiris_stv Απρίλιος 19, 2011 #3 Απρίλιος 19, 2011 Αυτά τα λινκς μπορούν να σε βοηθήσουνAdvice on how best to connect Graphics card, sound card to HDMI LED - AnandTech ForumsHow to Connect a Computer to a Television via HDMI | HueStones
nobig Απρίλιος 20, 2011 Author #4 Απρίλιος 20, 2011 Ο ενισχυτής είναι 5.1 οπότε θα θέλω λογικά ένα καλώδιο SPDIF απο την κάρτα ήχου να παει στον ενισχυτή. Όσο για την εικόνα θα δοκιμάσω ένα καλώδιο DVI σε HDMIΑν πάω σε ATI κάρτα με HDMI μπορώ να περάσω και τον ήχο της audigy απο το HDMI?
Raider Απρίλιος 20, 2011 #5 Απρίλιος 20, 2011 Ο ήχος μπορεί να περάσει και μέσω DVI, πχ με έναν αντάπτορα HDMI. Εξαρτάται από την κάρτα γραφικών φυσικά, αν έχει ενσωματωμένο audio hardware, καλό θα ήταν να τη γράψεις.Για να περάσει ο ήχος με την εικόνα από την κάρτα γραφικών, πρέπει να ενεργοποιήσεις το πρόγραμμα αναπαραγωγής (ή το λειτουργικό) να χρησιμοποιεί το audio hardware της vga, οπότε η audigy βγαίνει εκτός. Ο ήχος όμως περνά όπως είναι (passthrough), οπότε δεν νομίζω πως έχει και πολύ σημασία αν δεν περνά από audigy. Tο βασικό προτέρημα του HDMI σε σχέση με το SPDIF είναι ότι έχει το απαραίτητο bandwidth για να περνά ο HD ήχος (DTS HD, Dolby Thrue HD).
RootX Απρίλιος 20, 2011 #6 Απρίλιος 20, 2011 Όπως τα λέει ο Raider. Όσο αφορά τις Ati, εάν σε ενδιαφέρει blu-ray playback(μπορεί να μην σε ενδιαφέρει τώρα αλλά να σκεφτείς και μελλοντικά), η σειρά 5xxx υποστηρίζει όλα τα format ήχου ( έως και 7.1 full bitstream/DTS-HD, DD-TrueHD, 192khz/24bit).Εάν δεν σε ενδιαφέρει να παίξεις ποτέ blu-ray αλλά μόνο mkv κλπ με dts ή dolby digital τότε και η σειρά 4xxx σου κάνει.
MUL Απρίλιος 20, 2011 #7 Απρίλιος 20, 2011 εφαγα και εγώ μια ξενέρα σήμερα με την 275GTX,νομιζα στην αρχή οτι μπορουσε να περάσει και ηχο απο το DVI αλλα τελικά τζίφος (δεν ακούγεται κιχ), αν και δεν καταλαβαίνω την επιλογή στην πιο κάτω οθόνη Εντωμεταξύ σημερα που πηρα το HDMI καλώδιο μου είπαν οτι εχει βγει το 1.4version που ειναι το καινούργιο αλλα ηταν ακριβό ..παιζει ρόλο αν θα παρεις το 1,3b version ???
Raider Απρίλιος 20, 2011 #8 Απρίλιος 20, 2011 Μην ξενερώνεις ακόμη , νομίζω πως μπορεί, απλά αυτή η γενιά χρειάζεται ένα καλώδιο που παίρνει τον ήχο από το SPDIF και το στέλνει στην κάρτα γραφικών (κάπου θα υπάρχει υποδοχή πάνω στην vga). Πρέπει να είναι κάπως έτσι... Αν δεν το έχεις, ρίξε μια ματιά στο ebay (nvidia spdif cable), στο skroutz δεν βρήκα κάτι. Προσοχή και στο DVI > HDMI ανταπτοράκι, έχω πετύχει ένα (του εμπορίου) που είχε προβλήματα, αν έχεις της nvidia δεν θα έχεις πρόβλημα. Ψιλοάτυχος είσαι με τη 275, οι ΑΤΙ ήταν μανούλες σε αυτόν τον τομέα και δεν χρειαζόταν τέτοια κόλπα. Το 1.3 είναι αρκετό, 1.4 είναι για 3d και σούπερ ντούπερ καταστάσεις , αν έχεις τηλεόραση με 1.4 γράψε το να σου τα πει πιο αναλυτικά κανένας γνώστης (η vga άλλωστε δεν έχει 1.4). Edit Και μόλις συνειδητοποίησα ότι δεν είσαι ο εισηγητής (όχι ότι έχει κάποια σημασία).
MUL Απρίλιος 21, 2011 #9 Απρίλιος 21, 2011 Καλημερα. Υπέθεσα οτι και ο nobig εχει την ιδια γενια καρτας γραφικών (2 DVI + 1 Svideo) για αυτο και ανάφερα. Αυτο που λές τo διάβασα καπου οτι γίνεται (εχω και το καλωδιάκι) απλά λεει οτι θα πρέπει να εχει η μητρική σου spdif header (εκτός απο την έξοδο που εχει απο πίσω), νομιζω οτι η δικιά μου δεν εχει (θα το ψάξω καλύτερα) , ίσως ο nobig φανεί πιο τυχερός και να γινει η δουλειά του χωρίς αλλαγή καρτας (γραφικών) edit Λογικά η audigy 2 που εχεις nobig θα εχει και spdif header. Φαινεται κανενα τέτοιο header πανω στην πλακέτα της?
Raider Απρίλιος 21, 2011 #10 Απρίλιος 21, 2011 Καλό είναι να αναφέρεται και το hardware σας (μητρική, vga etc).
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.