Jump to content



προβλημα τελευταιων ημερων με Asus Rampage Extreme 3 και GTX480


st4t1c1416003304

Recommended Posts

Καλημέρα

Θα ξεκινήσω με την σύνθεση του Η/Υ ωστε να έχουμε κάποια βάση.

Asus Rampage III Extreme Motherboard

Ι7 950 CPU

6x2GB OCZ DDR3 @ 1600

EVGA GTX480 SC

EVGA GTS250 (για physx)

Corsair AX850 PSU

Και αρχίζω με το ιστορικό...

Πριν καμμια βδομάδα σε Win7 Ultimate 64bit, μου ξεκίνησε μπλέ οθόνες οταν έπαιζα κανα παιχνίδι με μύνημα λάθους 0x116...το μύνημα λάθους αυτό το έβγαλε αφου είχε επανεκκινήσει το σύστημα μιας και η συμπεριφορά του ήταν απλα να κάνει restart (και ας έχω ενεργοποιημένη την επιλογή να μήν κάνει restart in case of error - προφανώς δεν μπορεί κάν να δείξει κάτι εκείνη την στιγμή στην οθόνη.

Μετά απο λίγο ψάξιμο, ολα τα αρθρα που βρήκα σχετικα με το πρόβλημα κατέληγαν σε bug των drivers της VGA. Ξήλωμα λοιπόν και εγκατάσταση παλαιότερων (μιας και ήδη χρησιμοποιούσα του τελευταίους). Μετά απο λίγο πάλι BSOD. (Επίσης ξήλωμα παλι τους drivers και εγκατάσταση beta οδηγών nvidia είχε αποτέλεσμα πάλι τα ίδια).

Μαλλον λέω θα τα παιξε καποια απο τις VGA, οποτε εβγαλα την μία. Μετά απο λίγο δουλέυοντας με την "μικρή" αντιμετώπισα το ίδιο πρόβλημα - με το ίδιο μύνημα.

Ξαναβάζω την 480 πάνω βγάζοντας την 250 υποθέτοντας οτι φταίει αυτή, και τσουπ μετά απο λίγο ξανά restart.

Καταλήγοντας οτι δεν φταίει καποια απο τις 2 VGA τις ξαναβάζω και τις 2 μέσα και για 2 μέρες 24/7 ανοιχτό δεν κάνει κιχ -με ενδιάμεσο gaming ofc-

Την τρίτη μέρα εκεί που δούλευα στα windows χωρίς να ειμαι μεσα σε καποιο game, ξανακάνει restart...Οπου και απο το οποίο στην συνεχεια δεν μπορούσε να κάνει Post. Αφήνοντας το λίγη ώρα σβηστό και ξαναπροσπαθώντας να το ξεκινήσω, ξεκίνησε κανονικά αλλα δεν έβλεπε καθόλου την 480 στα windows (σαν να μήν υπάρχει - ούτε στο device manager)....:wall:, oπου στο επόμενο restart την είδε κανονικα...

Συνοψίζοντας:

* Έχω κάνει αναβάθμιση του BIOS στην μητρική

* Έχω κάνει έλεγχο των μνημών μίας μίας με MEMTEST (κανένα πρόβλημα)

* Το μηχάνημα ποτέ δεν έχει γίνει OC -πάντα ήταν Stock-

* Δοκιμή με μια απο τις δύο κάρτες και τουμπαλιν, βγάζει το ίδιο πρόβλημα

* Δοκιμή με τις μνήμες σε AUTO (1066MHz), βγάζει το ίδιο πρόβλημα

* Δοκιμή με άλλο λειτουργικό (Win2008 R2 - DualBoot), βγάζει το ίδιο πρόβλημα

* Οι θερμοκρασίες έιναι ΟΚ ~60C η 480 ακομα και κατα την διάρκεια light gaming που εμφανίζεται το πρόβλημα

* Volts κτλ κτλ δείχνουν ΟΚ.

Για πείτε καμμια ιδέα φιλοι μου, γιατι ετοιμάζομαι να το πετάξω απο το παράθυρο...:weep:

Link to comment
Share on other sites

εμενα οταν εκανε παρόμοια προβληματα ηταν οι drivers της vga, mpes safe mode kai χρησιμοποίησε το driver sweeper. εγω αυτο εκανα και ολα οκ,

αν συνεχίσει το προβλημα βαλε μια μνημη πανω αλλα μην κανεις test απλα δουλεψε με το μηχανημα σαν ειναι ολες, κανε οτι εκανες και πριν . τεστ για τον δισκο κατεβασε απο την εταιρια που ειναι ο δισκος , απο seagate to seatools, η απο western Το αντοιστιχο. επισης βασικα εχεισ 2 καρτες γραφικων....διαφορετικες και τις εχεις βαλει σε sli???? 480 me 250?? δεν το εχω κανει ποτε αυτο....δουλευουν σε sli σιγουρα?? mono gia physix θα ειναι η μια , αλλα και ετσι μονο σε λιγα games θα δουλευει σωστα .τρεξε ενα vantage ετσι θα pushareis το τροφοδοτικο και τις καρτες , αν ειναι θεμα τροφοδοτικου 'η vga θα σου κανει μπλε οθονη / restart σε μερικa λεπτα.αν το τρεξει για κανα 2ωρο , μετα απομενει η μητρικη

Link to comment
Share on other sites

Το πρόβλημα αυτό είναι αρκετό κοινό και εμφανίζεται σε αρκετούς από μια αναζήτηση που έκανα. Είχα ακριβώς το ίδιο πρόβλημα (έχω και εγώ την περίφημη ASUS Rampage III extreme) με μια Palit GTX 580 μου πέταγε BSOD με 116 error ασταμάτητα. Μερικές φορές έκανε κάποιες ώρες να βγάλει άλλοτε αμέσως (νόμιζα οτι είχα λύσει το πρόβλημα). Δούλευε μονό αν έμπαινα από Safe mode και έκανα unistall τούς drivers της NVIDIA με το Driver sweeper και έμπαινα στα Windows σε vga mode. Δεν φταίνε οι Drivers, δεν φταίει η Ram(MEMtest86+ κτλ.), δοκίμασα ότι λύση υπήρχε σε διαφορά forums αλλά μάταια. Τελικά η κάρτα ήταν προβληματική (2 μηνών καινούργια) και τη πήγα πίσω από εκεί που την πήρα. Μου δώσανε άλλη PAlit GTX 580 αλλά φοβήθηκα να ξαναπεράσω τα ίδια πάλι, έτσι πήρα μια ολοκαίνουργια MSI GTX 590 (ΤΕΡΑΣ) με μερικά ακόμα ευρόπουλα και όλα κομπλέ τέρμα πια οι μπλε οθόνες. Συμπέρασμα: έχασα 2 εβδομάδες να δω τι φταίει και έμεινα αρκετά πίσω στο laddering του Starcraft 2. Πήγαινε άλλαξε τη ακόμα και αν είναι καινούργια είναι προβληματική!

Link to comment
Share on other sites

έτσι πήρα μια ολοκαίνουργια MSI GTX 590 (ΤΕΡΑΣ) με μερικά ακόμα ευρόπουλα και όλα κομπλέ τέρμα πια οι μπλε οθόνες. Συμπέρασμα: έχασα 2 εβδομάδες να δω τι φταίει και έμεινα αρκετά πίσω στο laddering του Starcraft 2. Πήγαινε άλλαξε τη ακόμα και αν είναι καινούργια είναι προβληματική!

Μεγιά η κάρτα σου. πραγματικα πρέπει να είναι τέρας.

Υ.S τι name έχεις SC2?

και εγώ έχω μείνει πίσω sto ladder αλλά για άλλους λόγους.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.