Jump to content



Επιλογή πολυμηχανήματος για οικιακή χρήση.. Canon MG5150 ή HP Photosmart B110A


Recommended Posts

Μέχρι πριν 2-3 μέρες ήμουν κάτοχος ενός σχετικά παλιού πολυμηχανήματος HP psc1110, το οποίο με βόλευε, αφού η χρήση του συνήθως περιοριζόταν στο scanner, με κάποια πιο σπάνια φωτοαντίγραφα, μιας και έγχρωμα εκτυπώνω σπάνια, και για ασπρόμαυρα έχω έναν παλίο (αλλά ΣΚΥΛΙ) HP LaserJet 4P..

Ξαφνικά όμως αποφάσισε να αποδημήσει προς Κύριον (για την ακρίβεια το μόνο που μπορώ να σκεφτώ ως αιτία, είναι ότι επειδή έλειπα από το σπίτι έκλεισα το γενικό πολύπριζο, και με την επιστροφή μου όταν το άνοιξα ρούφηξε περισσότερο ρεύμα από όσο μπορούσε να αντέξει)..

Οπότε βρίσκομαι σε αναζήτηση σε ανάλογου πολυμηχανήματος, για ανάλογη χρήση. Επειδή όμως η αγορά πρέπει να γίνει σχετικά γρήγορα και δεν έχω τον χρόνο για ενδελεχή έρευνα μηνών, ελπίζω να με βοηθήσετε να κάνω μια "τίμια" και σχετικά οικονομική επιλογή που θα με καλύψει..

Η προηγούμενη εμπειρία μου ήταν μόνο με HP εκτυπωτές, μπορώ να πω πως ήμουν σχετικά ικανοποιημένος (τουλάχιστον όσες φορές χρησιμοποίησα αυθεντικά μελάνια), αλλά είμαι διατεθειμένος να εξετάσω και άλλες επιλογές.

Βασικά από όσο έχω καταλάβει, στην ποιότητα δεν θα δω μεγάλες διαφορές (τουλάχιστον στην χρήση που κάνω εγώ), οπότε μάλλον η επιλογή μου θα κριθεί από την "βολικότητα" των αναλώσιμων. Είτε αυτό αφορά την παρουσία των κεφαλών πάνω στα μελάνια (γιατί είχα διαβάσει σε παλαιότερα τόπικ για εκτυπωτές που είχαν τις κεφαλές στο μηχάνημα και μετά από περιόδους αχρηστίας είχαν προβλήματα), είτε αφορά την οικονομία στην εκτύπωση..

Ακολουθώντας την κάπως μπακαλιστικη μέθοδο του να δω απλά ποιοι εκτυπωτές υπάρχουν σε plaisio/e-shop σε τιμές από 100 ευρώ και κάτω, και αποκλείοντας αυτά που από την φωτογραφία φαίνεται πως παίρνουν το χαρτί κάθετα σε tray που προεξέχει από πάνω μιας και δεν με βολεύει, αφού ο εκτυπωτής μπαίνει σε εσοχή στο γραφείο, είδα αυτά τα μοντέλα:

Epson Stylus SX125 Inkjet 49 ευρώ

Epson Stylus SX125 Inkjet Πολυμηχανήματα - Πολυμηχανήματα - plaisio.gr

Epson Stylus SX425W Inkjet Πολυμηχάνημα 77ευρώ

Epson Stylus SX425W Inkjet Πολυμηχάνημα - Πολυμηχανήματα - plaisio.gr

HP Officejet 4500 Inkjet 69 ευρώ

HP Officejet 4500 Inkjet Πολυμηχάνημα - Πολυμηχανήματα - plaisio.gr

Canon Pixma MP495 Inkjet 79,90 ευρώ

Canon Pixma MP495 Inkjet Πολυμηχάνημα - Πολυμηχανήματα - plaisio.gr

HP Officejet 4500N Inkjet 79 ευρώ

HP Officejet 4500N Inkjet Πολυμηχάνημα - Πολυμηχανήματα - plaisio.gr

HP Photosmart AIO (B010A) 89 ευρώ

HP Photosmart AIO (B010A) Πολυμηχάνημα Inkjet - Πολυμηχανήματα - plaisio.gr

HP Photosmart AIO Wireless (B110A) 99 ευρώ

HP Photosmart AIO Wireless (B110A) Inkjet Πολυμηχάνημα - Πολυμηχανήματα - plaisio.gr

και μετά κάποια επιπλέον μοντέλα από e-shop, που όμως θέλω αν γίνεται να το αποφύγω, γιατί δεν θέλω να περιμένω καμιά εβδομάδα:

CANON PIXMA MP250 50 ευρώ

CANON PIXMA MP250 - - E-SHOP.GR

CANON PIXMA MP280 58 ευρώ

CANON PIXMA MP280 - - E-SHOP.GR

HP OFFICEJET 4500N CB867A 72 ευρώ

HP OFFICEJET 4500N CB867A - - E-SHOP.GR

EPSON STYLUS BX305FW 85 ευρώ

EPSON STYLUS BX305FW - - E-SHOP.GR

CANON PIXMA MX360 88 ευρώ

CANON PIXMA MX360 - - E-SHOP.GR

CANON PIXMA MG5150 95,5 ευρώ

CANON PIXMA MG5150 - - E-SHOP.GR

Οι διαφορές είναι στην μάρκα, άλλα παίρνουν 2 μελάνια, άλλα 3 και άλλα 5 (που δεν ξέρω ποιο συμφέρει πιο πολύ), και μετά κάτι wi-fi, fax, που οκ, δεν τα πολυχρειάζομαι τώρα, αλλά δεν είναι κακό να τα'χω εφόσον είναι μέσα στο μπάτζετ μου και δεν έχει κάποιο άλλο σοβαρό μειονέκτημα ο εκτυπωτής..

Link to comment
Share on other sites

Κατ'αρχάς ευχαριστώ για την απάντηση..

Όταν αναφέρεσαι σε φτηνά epson εννοείς όλους αυτούς που παρέθεσα εδώ;

Καλός φαίνεται ο Pixma, και από ότι μου'κοψε να κοιτάξω μόλις τώρα, τον έχει ετοιμοπαράδοτο (όπως λέει τουλάχιστον στο site) στο multirama. Οπότε δεν χρειάζεται να περιμένω να έρθει η παραγγελία από e-shop.. Από ότι κατάλαβα έχει 2 μελανάκια; Λέει στα specs:

2 FINE Cartridges, 4-χρωμάτων του συστήματος με το ελάχιστο 2 pl μέγεθος σταγονιδίου

Αυτό που δεν αναφέρει είναι αν οι κεφαλές είναι πάνω στα cartridges ή πάνω στον εκτυπωτή. Γιατί επαναλαμβάνω έχω διαβάσει σε κάποιες περιπτώσεις που έμενε αχρησιμοποίητος για καιρό ο εκτυπωτής, ξεραινόταν το μελάνι πάνω στις κεφαλές και μετά είχε διαδικασία για να τα καθαρίσεις. Και από προσωπική μου εμπειρία, με την χρήση που κάνω (συνήθως ασπρόμαυρες εκτυπώσεις που πάνε όλες στον άλλο εκτυπωτή που είναι laser), μου έτυχε μια φορά να ξεραθεί το μελάνι και να μην εκτυπώνει με τίποτα. Βέβαια απλά πήρα καινούριο (αυθεντικό αυτή την φορά) και δούλεψε μια χαρά..

Σε περίπτωση που δεν το βρω τελικά ετοιμοπαράδοτο ποιο θα πρότεινες ως εναλλακτική επιλογή;

ΥΓ. Και κάτι άλλο, αν γνωρίζεις. ΟΚ, αυτές οι συσκευές λειτουργούν ως αυτόνομα fax. Αν εγώ θέλω όμως να στείλω με φαξ κάτι πχ που έχω γράψει στο word, μπορώ να το στείλω με fax χωρίς να το εκτυπώσω χρησιμοποιώντας το fax του εκτυπωτή; Γιατί πριν καιρό που είχα ψάξει, μπορούσες μεν, αλλά με χρήση PCI fax modem, και 2-3 που δοκίμασα στο PC μου δεν έβρισκαν με τίποτα drivers τα 7 64-bit..

EDIT: Τώρα που το πρόσεξα όμως όταν το έψαξα λίγο καλύτερα σε κάποια sites, παίζει να μην μου κάνει, γιατί λέει ότι παίρνει τα φύλλα από πίσω.. Και ο εκτυπωτής θα μπει σε εσοχή με συνολικό ύψος 30 εκατοστά. Οπότε αν είναι έτσι, θα μπορώ να βάζω μόνο λίγα λίγα κι αυτά λυγισμένα.. Εγώ είδα τις εισόδους από πάνω και νόμιζα ότι βάζεις εκεί τα φύλλα. Αλλά μάλλον εκεί είναι μόνο για fax.. Damn..

Link to comment
Share on other sites

Ναι αναφέρομαι σε όλα τα epson που είπες. Σχετικά με τις κεφαλές ,στο συγκεκριμένο canon δεν είμαι σίγουρος...πχ στο δικό μου mx 700 οι κεφαλές είναι πάνω στο μελάνι. Το δικό μου βέβαια παίρνει τέσσερα μελάνια...ίσως στις υλοποιήσεις με δύο μελάνια οι κεφαλές να είναι στον εκτυπωτή...not sure. To φαξ μπορείς να το χρησιμοποιήσεις αυτόνομα αφού το μοντεμ είναι στο εκτυπωτή. Για το paper feeder το ψάχνω ακόμα :p

Link to comment
Share on other sites

Κι εκεί που είχα σχεδόν καταλήξει στον pixma MG5150, διαπιστώνω πως δεν έχει φαξ. Και τα 100 ευρώ για πολυμηχάνημα που δεν έχει φαξ, μου φαίνονται πολλά (για τις ανάγκες μου).. Δεν ξέρω αν έχει ΤΟΣΟ καλύτερη ποιότητα στην εκτύπωση ή/και οικονομία στα μελάνια για να τα δώσω, μιας και σκέφτηκα είναι η αλήθεια, να εκτυπώνω κάποια φωτορεαλιστικά που κάνω. Στο φωτοτυπείο μου τα χρεώνει 0,60 ευρώ την σελίδα (σε φωτογραφικό χαρτί λίγο πιο χοντρό από το απλό φωτοτυπικό χαρτί), εδώ μάλλον θα συμφέρει..

Και το Pixma MX360 που ήταν η δεύτερη κατά σειρά επιλογή μου (παρά το γεγονός ότι παίρνει 2 μελάνια που το θεωρώ μείον), απορρίπτεται μιας και τελικά παίρνει τα φύλλα μόνο από πίσω, που δεν μου κάνει μια και θα μπει σε εσοχή..

Back to square one..

Link to comment
Share on other sites

Κι εκεί που είχα σχεδόν καταλήξει στον pixma MG5150, διαπιστώνω πως δεν έχει φαξ. Και τα 100 ευρώ για πολυμηχάνημα που δεν έχει φαξ, μου φαίνονται πολλά (για τις ανάγκες μου).. Δεν ξέρω αν έχει ΤΟΣΟ καλύτερη ποιότητα στην εκτύπωση ή/και οικονομία στα μελάνια για να τα δώσω, μιας και σκέφτηκα είναι η αλήθεια, να εκτυπώνω κάποια φωτορεαλιστικά που κάνω. Στο φωτοτυπείο μου τα χρεώνει 0,60 ευρώ την σελίδα (σε φωτογραφικό χαρτί λίγο πιο χοντρό από το απλό φωτοτυπικό χαρτί), εδώ μάλλον θα συμφέρει..

Και το Pixma MX360 που ήταν η δεύτερη κατά σειρά επιλογή μου (παρά το γεγονός ότι παίρνει 2 μελάνια που το θεωρώ μείον), απορρίπτεται μιας και τελικά παίρνει τα φύλλα μόνο από πίσω, που δεν μου κάνει μια και θα μπει σε εσοχή..

Back to square one..

CANON MX410 ,MX420...για τσέκαρε τα. Έχω την εντύπωση ότι έχουν διπλό feeder (πίσω-εμπρός)

Link to comment
Share on other sites

Ναι το είδα κι αυτό (για την ακρίβεια όχι το wireless που το θεωρώ περιττό), αλλά το απλό 4500Ν της ΗΡ που βγαίνει γύρω στα 80 ευρώ..

Δεν ξέρω ΠΟΣΟ ακριβώς θα πρέπει να συμβιβαστώ όσον αφορά την ποιότητα. Επειδή αν είναι να εκτυπώνω τις έγχρωμες φωτογραφίες Α4 borderless, ο σκοπός είναι να είναι έστω εφάμιλλη η ποιότητα με την εκτύπωση που παίρνω από έξω σε φωτοτυπείο. Βέβαια εκεί μου εκτυπώνει 60 λεπτά την σελίδα σε φωτογραφικό χαρτί σε έγχρωμο laser εκτυπωτή, που μπορώ να πω πως δεν με τρέλανε κιόλας, αφού τα βγάζει και πιο σκούρα..

Οπότε εξετάζω το ενδεχόμενο να αφήσω τελικά κατά μέρος το fax και να επιλέξω μεταξύ του Canon MG5150 και του HP Photosmart B110A. Και η επιλογή πέραν της ποιότητας (που υποθέτω πως είναι λίγο πολύ εφάμιλλη, με ένα ελάχιστο πλεονέκτημα ίσως στην Canon) θα γίνει και με βάση το κόστος στην εκτύπωση, γιατί έχω δει αρκετούς να αναφέρουν πως η Canon καταπίνει τα μελάνια όπως η Ferrari την βενζίνη.. Δηλαδή αν μου βγαίνει πάνω και από 60 λεπτά στην σελίδα, ε τότε μάλλον δεν με συμφέρει...

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν.. Επειδή πρέπει να τον πάρω σήμερα απόγευμα ή αύριο πρωί,

οι 3 τελικές επιλογές μου είναι:

1. Είτε ο HP OfficeJet 4500N που έχει και fax αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θα κάνω συμβιβασμούς στην ποιότητα..

2. Είτε ο Canon MG5150 αφήνοντας στην άκρη το fax ως ψιλοπεριττό, με καλά λόγια που έχω ακούσει γενικά όσον αφορά την ποιότητα, 2-side printing, γενικά ψιλομουράτο tongue.gif, ΑΛΛΑ δεν ξέρω κατά πόσο ισχύει αυτό που έχω ακούσει πως τα μελάνια βγαίνουν αρκετά πιο ακριβά..

3. Τέλος ο HP Photosmart B110A που δεν έχει ούτε αυτός fax, με ποιότητα και κόστος εκτύπωσης που δεν ξέρω κατά πόσο απέχει από του Canon.. Συμβατά μελάνια δεν ξέρω αν θα χρησιμοποιήσω, το επιχείρησα με το HP psc πολυμηχάνημα που είχα ως τώρα (είχα πάρει τα @work από το Πλαίσιο) και είχα προβλήματα.. Βέβαια δεν υποστηριζόταν το HP Toolbox από τα Windows 7 και έκανα align συνδέοντάς τον προσωρινά στο δεύτερο PC που έχει ΧΡ, αλλά είδα κι απόειδα μέχρι που πήρα αυθεντικό πάλι..

Δηλαδή τελικά το δίλημμα που παραμένει είναι Μελάνια Canon MG5150 VS Μελάνια HP Photosmart B110A VS Ποιότητα εκτύπωσης HP OfficeJet 4200N...

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.