Jump to content



Γνώμες δίσκων διαφορετικής μάρκας σε NAS


nobig

Recommended Posts

Πρόκειτε να αναβαθμίσω το NAS μου (Freenas) με 3 δίσκους 2ΤΒ σε raidz. Σκέφτομαι να βάλω 2 EcoGreen F4 HD204UI και 1 Barracuda LP ST2000DL003 ή το ανάποδο.

Το σκεπτικό είναι να πάρω διαφορετική μάρκα γιατί μπορεί να πέσω σε περίεργο batch, παίρνω backup τα σημαντικά αρχεία αλλά δεν μπορώ να πάρω όλο το raid οπότε αν σκάσει θα χάσω πολλές ταινίες HD.

Για κάντε τις προτάσεις σας. Σε 2TB EARS δεν πάω

Link to comment
Share on other sites

Aν είναι raid-1 ή raid-5 τότε δεν θα χάσεις τίποτα...

Ορίζεις τον έναν backup και αν σκάσει κάποιος το σύστημα τον ξανακτίζει.

Δεν νομίζω να κερδίσεις τίποτα το ιδιαίτερο με το να πάρεις διαφορετικές μάρκες, ίσα ίσα που ενδέχεται να έχεις μειωμένες ταχύτητες λόγο των διαφορετικών specs των δίσκων.

Link to comment
Share on other sites

Το Raidz είναι κάτι σαν Raid 5. Το να πάρεις διαφορετικούς δίσκους το λέω με την άποψη οτι αν πέσεις σε ελαττωματικό batch μπορεί να χάσεις και τους 3 ταυτόχρονα ή αρκετά σύντομα πριν γίνει rebuild

Link to comment
Share on other sites

Η ανησυχία σου έχει λογική βάση, αλλά νομίζω πως είσαι υπερβολικά απαισιόδοξος. Πάντως, για να νιώθεις εντάξει δηλαδή και να μη σε "τρώει" το σαράκι της ανησυχίας, βάλε δίσκους διαφορετικής μάρκας, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.