Jump to content



Win7/64 Backup πρόβλημα


neuromancer

Recommended Posts

Πήγα να τρέξω το backup των windows και αντί για την εφαρμογή το παράθυρο έγραψε "failed to load the page". Ψάχνοντας λίγο διαππιστωσα ότι είχα κόψει κάποια services γιατί είχα βάλει παλαιότερα το Acronis. Έκλεισα τα 2 services του Acronis και επανέφερα αυτά των win αλλά τίποτε. Τελικά απεγκατάστησα το Acronis (σύμφωνα με κάποιο forum διόρθωνε την κατάσταση) αλλά και πάλι το BackUp των win δεν τρέχει με τη διαφορά ότι τώρα δεν βγάζει τίποτε, σα να μην έτρεξα τίποτε.

Καμιά ιδέα?

Υπάρχει τρόπος να κάνω repair μόνο το backup?

Link to comment
Share on other sites

Φαίνεται πώς το Acronis (και το επιβεβαιώνει το forum του) δημιουργεί μπάχαλο κατά την απεγκατάσταση καθώς αφήνει τα χίλια μύρια στο δίσκο και σε registry, ακόμη κι αν η απεγκατάσταση γίνει π.χ. με Revo.

Μετά από αρκετό ψάξιμο καθώς το πρόβλημα είναι εκτεταμένο αλλά οι λύσεις λίγες, κατέληξα στο ότι η ρύθμιση:

[HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{B98A2BEA-7D42-4558-8BD1-832F41BAC6FD}\Instance\InitPropertyBag]

πρέπει να δείχνει στο:

%SystemRoot%\System32\sdcpl.dll

και όχι στο σχετικό αρχείο του Acronis όπως παρέμενε μετά την απεγκατάσταση.

Επιπλέον πρέπει και το ResourceID να έχει τιμή 14 (hexadecimal).

Η λύση κυκλοφορεί και σαν reg file που το τρέχεις και κάνει την αλλαγή.

Βέβαια σε πρώτη φάση δε δούλεψε (μετά από reboot εννοείται) και ψάχνοντας στο δίσκο βρήκα 70ΜΒ αρχεία του Arconis στο common files folder των win (7/64). Πάνω στην απογοήτευση μου τα διέγραψα κι αυτά με σκοπό να κάνω κανένα registry clean στη συνέχεια και να δοκιμάσω τίποτε άλλο, έκανα reboot και ω του θαύματος το backup and restore GUI των win επανήλθε.

Να τονίσω ότι το πρόβλημα ήταν η μη εμφάνιση του GUI. Το backup service δούλευε OK καθώς το έτρεξα και πήρα backup με άλλο (πλην όμως άβολο) τρόπο.

http://forum.acronis.com/forum/14782

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.