Jump to content



Official "Πανεπιστήμιο & Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" thread (UniLab)


hayabusa

Recommended Posts

Κάτσε κάτσε . Τι εννοεί όταν λέει

Έχω ενημερωθεί ότι για να εγκριθεί η αίτησή μου από τη Γραμματεία, θα πρέπει πρώτα να έχω εγγραφεί στο Τμήμα μου για το τρέχον εξάμηνο ??

Πρέπει να ξαναγραφτώ στην σχολή? Και αν ναι μέσω ιντερνετ? ή να πάω εκεί?

Link to comment
Share on other sites

Για το πάσο λες; Λογικά θα πρέπει να έχεις κάνει πρώτα την ανανέωση της εγγραφής σου με τον τρόπο που υποδεικνύει η σχολή σου (πχ εμείς ανανεώνουμε μέσω ιντερνετ και μόνο οι εγγραφές του Α' εξαμήνου γίνονται από τη γραμματεία πλέον).

Link to comment
Share on other sites

Χμμ να σε καλά ρε συ! Νομίζω μέσω ιντερνετ και εμείς(τι πληροφορική είμαστε να ουμε :p ) αλλά θα ρωτήσω και κανέναν. Όσο για την φώτο χαλαρά θα βάλω καμιά προπέρσυνη σιγά μην καταλάβουν διαφορά :D

Link to comment
Share on other sites

Οχι, 2ο έτος θα πάω(κανονικά έπρεπε 3ο αχ :( ) . Από ότι ρώτησα και μου είπαν, θα μου έρθει e-mail της σχολής που θα μου λέει να πατήσω σε ένα λινκ και θα ανανεωθεί η εγγραφή μου.

Link to comment
Share on other sites

Παίδες,βοήθεια.Πρέπει να δηλώσω τα μαθήματα για τη σχολή μου και αυτό γίνεται ηλεκτρονικά.Όταν πάω να τα δηλώσω όμως μου εμφανίζει μαθήματα και για τα 8 εξάμηνα.Δηλώνω για όλα ή μόνο για το πρώτο που θα είμαι τώρα??

post-12934-1416075502,5183_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Eννοείται πως θα δηλώσεις μόνο του πρώτου εξαμήνου (εκτός και αν σας αφήνουν να δηλώσετε και άλλα μέχρι κάποιο όριο ωρών, οπότε θα δηλώσεις κατά προτεραιότητα κάποια του 2ου εξαμήνου. Αυτό βέβαια δεν νομίζω να γίνεται, σε εμάς τουλάχιστον στο Α' εξάμηνο δηλώνεις αποκλειστικά μόνο τα μαθήματα του Α' εξ.).

Αν επιχειρήσεις να δηλώσεις άλλα μαθήματα λογικά απλά θα σου βγάλει κάποιο μήνυμα λάθους ;)

Link to comment
Share on other sites

Αυτό στο οποίο θα σε βοηθήσει σίγουρα το πτυχίο σου θα είναι να περάσεις με ευκολία ένα από τα μαθήματά σου. Τώρα στο πτυχίο τη σχολής δεν νομίζω να έχει κάποια ιδιαίτερη βαρύτητα

Link to comment
Share on other sites

προσωπικά από τις 3 φορές που είχα τη δυνατότητα να δηλώσω αγγλικά, τα πήρα τις 2 και τα πέρασα αέρα χωρίς να πηγαίνω στις παραδόσεις.

Αν σου φαίνεται χάσιμο χρόνου το να πας να δώσει ένα μάθημα, μην δηλώσεις τίποτα, γιατί όλα θα πρέπει να τα δώσεις στο τέλος.

Υποθέτω βέβαια ότι είναι μάθημα επιλογής τα αγγλικά. Γιατί αν δεν είναι τότε θα πρέπει να τα δηλώσεις υποχεωτικά.

Αν πάλι είναι μεν επιλογής αλλά δεν θες να τα δηλώσεις, τότε θα πρέπει να δηλώσεις κάποιο άλλο από τα μαθήματα επιλογής που θα έχει το πρόγραμμα σπουδών

Link to comment
Share on other sites

Εμας στο 1ο εξάμηνο, και να μην τα δήλωνες ηλεκτρονικά στα δήλωνε αυτόματα τα μαθήματα. Οσο για τα αγγλικά είναι λίγο χάσιμο χρόνου, αλλά είναι ένα + περασμένο και εύκολα σχετικά

Link to comment
Share on other sites

Υποθέτω ότι η γραμμική άλγεβρα θα έχει να κάνει με πράξεις πινάκων κλπ και ο μαθηματικός λογισμός θα είναι μια συνέχεια των μαθηματικών κατεύθυνσης του λυκείου.

Link to comment
Share on other sites

Ποίος ο λόγος να πάρεις Γραμμική άλγεβρα και Μαθηματικό λογισμό?

Να ταν μονο η γραμμικη αλγεβρα, που την εχουμε και εμεις (ΤΕΙ Πληροφορικης στη Λαμια)

κατι μαθηματα οπως "τεχνικη νομοθεσια και δεοντολογια", "εισαγωγη στην φιλοσοφια" και, διαφορα αλλα, παλουκακια που μας εχουνε φορτωσει απο τους ηλεκτρονικους (πχ. επεξεργασια σηματως)

Αυτα, τι δουλεια εχουνε στους πληροφορικαριους ακριβως?

Η φαση ειναι οτι σε ενα εκ των ανωθεν μαθηματων (αυτο με την νομοθεσια) δεν μπηκε καν στον κοπο να πατησει η διδασκουσα καθηγητρια καν στο ΤΕΙ, τα θεματα τα εφερε ενας ασχετος καθηγητης ολο μουρη και πλακιτσα (οτι τα γραπτα μας "θα διορθωθουν απο τον αρειο παγο", ως απαντηση του: ποτε θα βαθμολογησει τα γραπτα η αγνωστη αυτη καθηγητρια), και μαλιστα μας τα υπαγορευσε κιολας, δεν μπηκαν καν στον κοπο να τυπωσουν κολλες με τα θεματα..

Και τα θεματα? Να μη τα σχολιασω.. Πειτε μου, ενας πληροφορικαριος θα πρεπει να γνωριζει "ποια η δικαιοπρακτικη ικανοτητα ενως ανηλικου που δεν εχει ξεπερασει το 14ο ετος της ζωης του" ή "ποια δικαιοπρακτικη ικανοτητα ενως εγγαμου ανηλικου"? Συμφωνω, γνωριζοντας τις απαντησεις για τα ανωθεν μπορω ησυχος να κοιμαμαι, γνωριζοντας οτι πληρω ολες τις προϋποθεσεις για να κανω πρακτικη και να εργαστω στην microsoft.. Ου να μου χαθουνε.. Ζωα..

Και τους λεω ζωα και τους βριζω, γιατι επειδη ορισμενοι καθηγητες παρολο τα ridiculously δυσνοητα και ασχετα τους μαθηματα, εχουν και τον καλο στον εγκεφαλο να περνανε συστηματικα μοναχα το 10% των φοιτητων, και να βαθμολογουνε με τον ανεμιστηρα.. Μια ρημαδα στατιστικη που την διαβαζα μηνες, την εδωσα 5 φορες για να την περασω.. Λες και θα χρησιμοποιησω στα προγραμματα μου διαστιματα εμπιστοσυνης και λοιπες λακαμιες.. Το πολυ πολυ καναν Μ.Ο. να μας εχουνε ζητησει..

Αλλος απο κει στα λειτουργικα.. Να τον εχω διαβασει μηνες και μηνες, να εχω μαθει απ εξω ολα τα θεματα και να τα γραφω απεξω κι ανακατωτα με οποια νουμερα και παραλλαγες.. Και παντοτε βαζει κι απο κατι μυστιριο.. 9 φορες να τον εχω δωσει, και μαλιστα να μου κοβει γραπτο το οποιο περναγε με 5.. Επειδη εγραψα: (100ms) + (0.4*100ms) + (0.6*20ms)

και οχι: [0.4*(100ms +100ms)] + [0.6*(100ms + 20ms)]

Που μαθηματικα εκφραζεται ομως ως:

[p*(x+x)] + [(1-p)*(x+y)]

= p*x + p*x + (1-p)*x + (1-p)*y

= x*(p+1-p) + p*x + (1-p)*y

= x + p*x + (1-p)*y

Συνεπως, επιστημονικα αποδεδειγμενα, ηταν σωστο..

(Αυτο ηταν περσινο φρουτο btw)

Αλλα δε πηγα ο μακακας για αναβαθμολογηση.. Γιατι αν στραβωνε τον ειχα και κατανεμημενα συστηματα, οχι μονο λειτουργικα.. Και ειμαι σιγουρος οτι κατι θα βρησκε για να με κοψει, απλα και μονο για να μην βγει οτι ειχε λαθος αυτος.. Περνα τη σχολη στα 6 χρονια τωρα σου λεει η διαμαντω.. Τα σχολια δικα σας...

Έγινε επεξεργασία από Frostbyte
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.