Jump to content



Official "Πανεπιστήμιο & Τριτοβάθμια Εκπαίδευση" thread (UniLab)


hayabusa

Recommended Posts

Συγνώμη για αυτό, και δεν πάει προς εσένα, αλλά είναι ΠΟΛΥ αστείο αυτό που διάβασα.

Ειρωνικα το εγραψα. Εννοειται πως δεν δινει δεκαρα η χωρα για την Παιδεια και την νεα γενια, αλλα ειναι αστειο που βγαζουν και καλα νομους προς αναβαθμιση για να λενε πως κάνουν κατι. Φιλανδια ή Νορβηγια νομίζω έχουν το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Φιλανδια ή Νορβηγια νομίζω έχουν το καλύτερο εκπαιδευτικό σύστημα.

Και εάν δεν απατώμαι, οι ενήλικες που μεγάλωσαν εκεί έχουν στατιστικά λιγότερα κόμπλεξ από άλλους λαούς στην ΕΕ.

Τυχαίο? Δεν νομίζω.

Link to comment
Share on other sites

ΤΟ ΒΗΜΑ - Τι θα αλλάξει στο εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ - κοινωνία

  1. Εγκαταλείπεται έτσι η λογική των κατευθύνσεων στο Λύκειο, «μπαίνουν» μαθήματα επιλογής, αποφορτίζεται η εξεταστική διαδικασία και ιδρύεται ανεξάρτητος Οργανισμός εξετάσεων εκτός υπουργείου Παιδείας που θα διενεργεί και θα αξιολογεί την εξεταστική διαδικασία σε τακτά χρονικά διαστήματα. Μάλιστα, για τη συγκρότηση του Οργανισμού αυτού, η υπουργός Παιδείας κυρία Άννα Διαμαντοπούλου είχε συνεργασία με τον επικεφαλής της Task Force κ. Χόρστ Ραιχενμπαχ.
  2. Με βάση το νέο πρόγραμμα σπουδών οι μαθητές κάνουν επιλογές μαθημάτων και διδάσκονται 8 μαθήματα στην Γ' Λυκείου, άρα θα δίνουν εξετάσεις σε 8 μαθήματα.
  3. Μελετάται η μορφή των εξετάσεων που πιθανότατα θα είναι σε μορφή «πολλαπλών ερωτήσεων» από τράπεζα θεμάτων.

Μάλιστα. Δηλαδή,

Θα έχουμε και Task Force πάνω απ' το Εκπαιδευτικό μας σύστημα. Άντε κια με ναζιστικά εμβατήρια σε λίγα χρόνια. Και όπως ο Παπαδόπουλος είχε τον αετό με το στρατιώτη και τη φωτιά, να έχουμε και καμιά σβάστιγκα, που 'ναι το πρόβλημα;

Εδώ δίναμε 6 μαθήματα και μας έβγαινε ο πάτος (με το παρόν σύστημα), θα εξετάζονται σε 8 τα παιδιά;

Πες άντε, αλλά αυτή η ελεύθερη επιλογή χωρίς κατευθύνσεις δε θα δημιουργήσει προβλήματα; Αν διαλέγουν από όλα τα μαθήματα που διδάσκονται (δε διευκρινίζεται, οπότε κάνω υποθέσεις), δε θα ήταν άδικο για εμάς και το χώρο του Πανεπιστημίου να εισάγονται μαθητές που έγραψαν καλά στα θρησκευτικά ή στα εικαστικά; (για θεολογικό ή αρχιτεκτονική no problem, για Μαθηματικό όμως; ).

Φαντάζομαι λοιπόν ότι θα πρέπει να έχουν σκεφθεί κάποιο τρόπο για να ισορροπήσουν τον τρόπο με τον οποίο εισάγονται οι μαθητές στα ΑΕΙ/ΤΕΙ χωρίς το γνωστό σύστημα των κατευθύνσεων. Και επειδή πάλι φαντάζομαι ότι η εγκατάλειψη του συστήματος αυτού θα γίνει μόνο στους τύπους, καθώς θα πρέπει να δοθεί μια κατευθυντήρια γραμμή στο χαρακτήρα των μαθημάτων που θα εξετάζονται ανάλογα τα πεδία του καθενός, συμπεραίνω ότι οι "κατευθύνσεις" στα φροντιστήρια δε θα αλλάξουν και μάλιστα ότι ο γονιός στα όρια της φτώχειας θα πρέπει να στέλνει τα παιδιά του στο φροντιστήριο από την 1η κιόλας Λυκείου. Και μάλιστα να πληρώνει και τις 3 χρονιές τα μαλλιά του, γιατί το παιδί θα δίνει και στις τρεις τάξεις πανελλήνιες.

Φυσικά τα καημένα τα παιδιά που θα περνούν το ψυχολογικό δράμα των πανελληνίων για τρία έτη αντί ενός (που ήδη κατατρώει τα περισσότερα παιδιά κατά τη διάρκειά του), δεν τα υπολογίζουμε.

Γιατί στην Ελλάδα ο μαθητής θεωρείται ένα είδος "τέρατος" αποστηθίσεως, που απλώς θα τα κάνει copy + paste απ' το βιβλίο στο χαρτί, οπότε βαράτε τον.

Δεν κοιτούν να φτιάξουν κανένα βιβλίο της προκοπής, που είναι της κακιάς ώρας.

Έγινε επεξεργασία από Hydra
Link to comment
Share on other sites

σιγά ρε παιδιά, κι εμείς δίναμε 9 μαθήματα (4 κατεύθυνσης, μαθηματικά, φυσική γενικής, έκθεση, ιστορία κι άλλο ένα γ.π.), όχι με ερωτήσεις πολλαπλής, για δύο χρόνια. Δεν πάθαμε και τίποτα (πέρα από το ότι τώρα βαριόμαστε να διαβάσουμε :hehe:)

Η μόνη λύση είναι κάθε τμήμα να κάνει μόνο του τις εξετάσεις. Δε γίνεται να περνάς σε μια σχολή φυσικής όταν έχεις γράψει 15, ούτε να περνάς σε σχολή πληροφορικής όταν, όχι μόνο δεν έχεις δώσει προγραμματισμό, αλλά καλά καλά δεν ξέρεις πως ανοίγει το ρημάδι. Τέτοιες βλακείες θα είχαν αποφευχθεί αν κάθε σχολή αξιολογούσε από μόνη της τους υποψήφιους.

Link to comment
Share on other sites

Θελει ομως επιτροπη και αξιολογησης και αντε βρες ενδο'ι'δρυματικα κατι το οποιο θα κανει κατι τετοιο.

Με τωρινη σκεψη σκεφτομαι το πως βαθμολογουν μερικοι μερικοι και ανυσηχω για το πως μπορει να λειτουργησει ετσι.

Link to comment
Share on other sites

θα σου πω σε λίγο που θα πάω να δώσω μάθημα, για την προηγούμενη εξεταστική, σου λέω σίγουρα ότι δεν υπήρχαν, άλλα αυτό τους μάρανε, εδώ δεν έχουν χρήματα για επιτηρητές, τα κινητά τους πείραξαν.

Link to comment
Share on other sites

Yeap.

Επισης το ακομα καλυτερο, επειδη εγω ειχα αρχισει το "2ο" εξαμηνο, τωρα μπαινω στο 5ο το οποιο ομως δεν θα το διδαξουν/εξετασουν στο Εαρινο (κανουν αυτη την αναδιαταξη με τα εξαμηνα κλπ). Καμια 100+ παιδια χανουμε ενα εξαμηνο δηλαδη...

Link to comment
Share on other sites

Per request:

Τι εξαμηνο και ποσα χρωστας; Βασικα απαντα στο Τριτοβαθμια εκπαιδευση γιατι θα ξυπνησουμε καμια γατα..

ΠΤ1 (9ο), και pretty much χρωσταω τα 2/3 της σχολης.. (61/180 ΔΜ, χωρις πτυχιακη/πρακτικη)

Αν και στις υπολοιπες εξεταστικες τα παω οσο καλα τα πηγα και τωρα, με βλεπω με πτυχειο σε 2 χρονακια απο τωρα.. Αντε να δουμε.. :)

Link to comment
Share on other sites

Per request:

ΠΤ1 (9ο), και pretty much χρωσταω τα 2/3 της σχολης.. (61/180 ΔΜ, χωρις πτυχιακη/πρακτικη)

Αν και στις υπολοιπες εξεταστικες τα παω οσο καλα τα πηγα και τωρα, με βλεπω με πτυχειο σε 2 χρονακια απο τωρα.. Αντε να δουμε.. :)

Και γω ηλεκτρονικαριος προλεταριος 8ο, αλλα δε βλεπω αντικτυπο στα περασμενα μαθηματα. Πηρα ολοκληρο 4 κ 5 εξαμηνο και εχω ακομη 6ο και 7ο. Υπολογιζω τον επομενο χρονο να μη χρωσταω πολλα αλλα η λαλακια ειναι οτι δεν εξαρταται μονο αποτο διαβασμα. Κριμα.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.