Jump to content



Access DB σε site , plz help


^MaC^

Recommended Posts

Θέλω να ξεκαθαρίσω απ' την αρχη, οτι δεν εχω ασχοληθει αρκετα με το θεμα , κατι λιγα στη σχολη... και θα ηθελα αν γινεται την γνωμη-βοηθεια σας...

προκειτε να ασχοληθω επαγγελματικα με το εξης σαν project...

υπαρχει ηδη μια βαση δεδομενων σε access... και καλουμαι, να φτιαξω ενα site για αναζητηση πληροφοριων μεσα απο αυτη τη βαση... ξερω κατι ψιλα απο sql kai php, και ειχα στο μυαλο μου να το φτιαξω με τον κλασικο αυτο τροπο.... αλλα η access με χαλαει , καθως δεν εχω ιδεα πως θα μετατρεψω-εκμεταλευτω την βαση αυτη ειτε σε sql, ειτε οπως ειναι... μεσω ODBC πιθανων.... αν εχει κατι καποιος ωστε να βοηθησει θα ημουν υποχρεος...

ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

έχω την εντύπωση πως η access δεν παρέχει connectivity που θα χρειαστείς και σίγουρα δεν κάνει έλεγχο ασφαλείας.Πόσο σημαντικό είναι να βλέπουν όλοι την βάση σου?

εννοώ τα στοιχεία της θέλουν να μπορούν να τα πάρουν?

είναι πολύ μεγάλη για να τη μετατρέψεις σε sql?

Link to comment
Share on other sites

Ειναι λιγο μεγαλη, αλλα λογικα θα βρεθει λυση να την μετατρεψω σε sql... δεν προκειτε να μπλεξω με α accounts καθολου... ολα ειναι ελευθερα... ισως να χρεαστει ο root καποια στιγμη μονο , να μπορει να κανει αλλαγες , να σβησει, προσθεσει, διορθωσει.. κατα τα αλλα απλα...

Link to comment
Share on other sites

μπορείς να συνδέσεις την βάση σου μέσω ODBC ή απευθείας, αλλά η access δεν δέχετε σε καμία περίπτωση passwords άρα πρέπει να την έχεις φυλαγμένη σε φάκελο εκτός του www root (που να μην είναι ορατό σε internet)

Link to comment
Share on other sites

αρχικα επειδη δεν καιγομαι για accounts.. θα με βολευε πολυ καπως ετσι μεχρι να βρω κατι καλυτερο , η εστω να την κανω sql, οποτε πως θα την συνδεσω ειτε αμεσα ειτε με ODBC ??

Link to comment
Share on other sites

για απευθείας (connection string, τα υπόλοιπα εξαρτώνται απο την γλωσσα που θα χρησιμοποιήσεις)

"Provider=Microsoft.Jet.OLEDB.4.0;Data Source=C:\Inetpub\databases\xdb2.mdb"

με odbc φτιάξε ένα dsn και μετά ψάξε λίγο net ιγατί δεν το έχω πρόχειρο (το έχω ανεβασμένο στο σιτε μου και βαριέμαι να το κατεβάζω)

Link to comment
Share on other sites

η βάση δέχεται μια χαρά slq ερωτήσεις, άρα είσαι κομπλέ. Ότι σου λέω είναι για asp για php δεν ξέρω, δεν έχω ασχοληθεί. Μία καλή λύση είναι να φτιάξεις μία εφαρμογή σε vbasic που να συνδέεται σε 2 βάσεις (την access και την mysql) και να την μεταφέρεις πίνακα προς πίνακα. Έτσι για php θα είσαι πολύ πιο γρήγορος και σίγουρα ευκολότερος στην σύνδεση

Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν, επειδή δεν πολυκατάλαβα, σε ποια γλώσσα θα αναπτύξεις την εφαρμογή σου;;Σε PHP ή σε ASP;;Σε κάθε περίπτωση πάντως θα σου πρότεινα αφού έχεις υπ' όψην σου να αλλάξεις πιθανώς βάση στο μέλλον, αλλά και επειδή σαν λογική είναι καλό να κρατάς την εφαρμογή σου ανεξάρτητη από τα data sources τα εξής:

α)Δες το AdoDB για PHP.Πολύ καλή βιβλιοθήκη που σου παρέχει transparent connection με σχεδόν όλες τις βάσεις δεδομένων που υπάρχουν.Επίσης δες την Βιβλιοθήκη ADO της Microsoft που είναι η αντίστοιχη με το AdoDB και μάλιστα μοιάζουν μεταξύ τους σε πολλά σημεία.

β)Γράψε ένα wrapper class δικό σου ώστε να χειρίζεσαι τα Connections σε βάσεις, το debugging κλπ.Ειδικά για την PHP τα πράγματα είναι πολύ εύκολα για να το γράψεις μόνος σου, μπορείς να ρίξεις και μια ματιά εδώ για την PHP. Για την ASP, εξαρτάται τελείως από την γλώσσα που θα χρησιμοποιήσεις (.NET, VBSCRIPT, c#) άρα και δεν μπορώ να σου πω πολλά αν δεν γίνεις πιο συγκεκριμένος.

Link to comment
Share on other sites

συμφωνώ απόλυτα με τον προλαλήσαντα. Καλό είναι η εφαρμογή να μην μιλά απευθείας με την βάση, ετσι σε περίπτωση που θές να την αλλάξεις να χρειαστεί να αλλάξεις μόνο την κλάση της βάσης.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.