Jump to content



Προβλημα με Nec 2500


firegarden

Recommended Posts

Λοιπον, εχω το Νεκ κι εχω το εξης προβλημα:Καθε φορα που παω να γραψω ενα dvdr με το Νερο ,η εγγραφη ξεκιναει κανονικα αλλα μετα απο λιγο αρχιζει να αδειαζει ο buffer toy Nero αλλα και του Νεκ.Δε ξερω τι μπορει να φταιει.Ο σκληρος μου Seagate 120gb ειναι συνδεδεμενος σε Primary Master,to Nec Secondary master.Οταν γραφω,το μονο προγραμμα που ειναι ανοιχτο εκτος του Νερο,ειναι το Νορτον Antivirus 2003 κι αφου εχω Ρ4@1.6 δε νομιζω οτι ειναι προβλημα δυναμης.Το mobo ειναι Qdi PLatinix 2.Για ιους εψαξα και δε βρηκα τπτ.Εχετε καμια ιδεα τι μπορει να φταιει;Υπαρχει περιπτωση να ειναι χαλασμενος ειτε ο σκληρος ειτε το Νεκ;Κι αν ναι ,πως μπορω να το καταλαβω;(Δυστυχως τωρα δεν εχω προσβαση σε αλλο pc)

Link to comment
Share on other sites

Τι chipset εχει το μηχανημα σου ?

Μαλλον λαθος ερωτηση. Τι μητρικη εχεις?

Το DVD γραφεται κανονικα? Δηλαδη σου εχει καψει κανενα ή απλα παρατηρησες οτι πεφτει το buffer κατα πολυ αλλα το γραψιμο του DVD συνεχιζεται?????

Link to comment
Share on other sites

Το mobo,οπως ειπα και πριν, ειναι Qdi PLatinix 2 κι εχει τo Intel 845.Το δισκακι συνεχιζει να γραφεται αλλα αργει γιατι ο buffer ολο γεμιζει και αδειαζει και το κακο ειναι οτι μερικα δισκακια βγαζουν προβληματα.Να σημειωσω κιολας οτι γραφω σε 4Χ,οχι 8Χ.

Link to comment
Share on other sites

βασικά το Norton έχει την κακή συνήθεια να scanάρει ότι κινείται ακόμα και τα vobs. Το πόσο γρήγορα θα τα scanάρει εξαρτάται από την CPU σου. και σε μένα το κάνει όταν κάνω και άλλες δουλειές εκείνη την ώρα (κανα 2 φορές μπαίνει το proof), δεν είναι λόγος να ανησυχείς. Αν σε ενοχλεί απλώς απενεργοποίησε το norton όταν πριν πας να γράψεις το DVD. (δε συνίσταται όταν γράφεις data γιατί μπορεί να περάσεις ιούς στα media.

εναλλακτικά μπορείς να προσθέσεις στο exception list τις καταλήξεις vob

Link to comment
Share on other sites

Δοκιμασα και να απενεργοποιησω το Νορτον αλλα και παλι το προβλημα εμμενει.Ακομα και το firmware του Nec αλλαξα (απο 1.7>1.6)και δε λυθηκε το προβλημα.Πραγματικα δε ξερω τι αλλο να δοκιμασω.Μηπως φταιει ο σκληρος;;

Link to comment
Share on other sites

Τσεκαρε με το aspιchk αν το layer ειναι σωστα εγκατεστημενο, και θα σου προτεινα το 4.60 και οχι το 4.7

Εχεις δοκιμασει και με αλλο προγραμμα περαν του Νερο? Χρησιμοποιεις την τελευταια εκδοση?

aspichk.zip

Link to comment
Share on other sites

Λοιπον,οντως τα ασπι ειχαν προβλημα.Ειχαν περαστει 2 απο τα 4.6 και 2 απο τα 4.7.Περασα τα 4.6,τα κοιταξα με το aspichk και τωρα λεει οτι ειναι κανονικα.Στην εγγραφη ειδα βελτιωση,ΑΛΛΑ το προβλημα δεν εξαφανιστηκε!Πιο συγκεκριμενα:Εως το 90% περιπου το μονο που παρατηρειται μερικες φορες ειναι η πτωση του buffer tou Nec απο 92% σε 7%,αλλα αυτο ειναι εντελως στιγμιαιο(διαρκει το πολυ ενα δευτερολεπτο την καθε φορα)οποτε δε νομιζω οτι ειναι τοσο ανησυχητικο.Μετα τα 90% ομωςαρχιζει παλι να αδειαζει ο buffer του Νερο,μετα του Νεκ,να σταματαει η εγγραφη να γεμιζουν και οι 2 και μετα να ξαναξεκινα.Αυτο που παρατηρησα ειναι οτι πριν αρχισει το αδειασμα των buffer, ο σκληρος αρχιζει να κανει ενα θορυβο λες και κανω copy paste ενα μεγαλο αρχειο απο το ενα partition στο αλλο(εχω 2 partition, C:40Gb , D:80Gb).Καμια ιδεα;;

Link to comment
Share on other sites

Fullάρει η μνήμη σου και αρχίζει και χρησιμοποιείται το SWAP (ή αλλιώς page file ή virtual memory). Checkάρε το μέγεθος της Virtual mem windows+break->Advanced->settings->Advanced->change->εκεί σου λέει πόσο swap έχουν δηλώσει τα WIn αν είναι μικρό μεγάλωσε το πατώντας Costum και βάλε πχ initila=1024 max=1024 (initial=max)->Set. κάνε και κανένα defrag. Aλλά γενικά δε θα έπρεπε να ανησυχείς είναι φυσιολογική η συμπεριφορά.

Link to comment
Share on other sites

Αρχική απάντηση από enduracell

Πιστεύω είναι normal συμπεριφορά με τόση μνήμη και τέτοιου τύπου. Σε μένα 1G και γεμίζει όλοι κατά την εγγραφή.

Με τοση μνημη δεν πρεπει να εχει προβλημα κατα την εγγραφη CD/DVD, εχω κανει απροβληματιστα εγγραφες και με 128 SDRam, εκτος και αν τρεχει Photoshop στο background ;) .

Το pagefile θα μπορουσε να αποτελει προβλημα ομως. Οπως και το Fragmentation.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.