Jump to content



Αφήνει τους υπολογιστές χάριν του λογισμικού η Hewlett Packard


neuromancer

Recommended Posts

Η αμερικανική εταιρεία Hewlett-Packard, η μεγαλύτερη σε πωλήσεις στον κόσμο κατασκευάστρια προσωπικών ηλεκτρονικών υπολογιστών, αιφνιδίασε αναλυτές και καταναλωτές, ανακοινώνοντας ότι σχεδιάζει να σταματήσει την παραγωγή κάθε είδους υπολογιστών (φορητών, ταμπλετών κ.α.), καθώς και κινητών τηλεφώνων ( «έξυπνων» και μη), προκειμένου να εστιάσει τις δραστηριότητές της στον τομέα του λογισμικού. Γι' αυτό το σκοπό, θα αγοράσει τη βρετανική εταιρεία επιχειρηματικού λογισμικού Autonomy αντί 11,7 δισ. δολαρίων, μια από τις μεγαλύτερες εξαγορές στην 72χρονη ιστορία της ΗΡ.

kathimerini.gr | Αφήνει τους υπολογιστές χάριν του λογισμικού η Hewlett Packard

Link to comment
Share on other sites

Κρατάει servers και γενικά enterprise hardware που τα πουλάνε αέρα-πατέρα γιατί δεν φτιάχνουν πολλοί. Τα υπόλοιπα θα τα πάρει κανένας Κινέζος, αλά IBM-Lenovo.

Μόνο που η IBM το έκανε 6-7 χρόνια πριν.... :weep:

Οπς! Δεν κατάλαβα τι εννοούσες... - σφάξτε το αν είναι

Link to comment
Share on other sites

Καλά, μπορούμε να το αφήσουμε κιόλας γιατί είναι θέμα που σηκώνει συζήτηση ούτως ή άλλως.

Όταν το έκανε αυτό η ΙΒΜ πριν από κάμποσα χρόνια, η ΗΡ και η Dell γελούσανε, αλλά απ'ότι φαίνεται εκεί πάνε τα πράγματα για όλους.

Πλάκα θα'χει να το πάρει κι αυτό η Lenovo και από το τίποτα να γίνει υπερδύναμη στα pc/laptops με 60% και βάλε μερίδιο αγοράς :o

Link to comment
Share on other sites

Βασικά κι εγώ δεν το είδα στις ειδήσεις και θεώρησα ότι δεν αναφέρθηκε (σοβαρό θέμα για να μην είναι στις ειδήσεις, IMHO) και άνοιξα thread.

Νομίζω δεν χωράει αμφισβήτηση ότι η παραγωγή hardware Η/Υ θα μαζευτεί στην Ασία, πλέον και σε επίπεδο εταιριών. Τα περιθώρια κέρδους είναι καλά για κινέζικες εταιρίες αλλά ελάχιστα για Αμερικανικά δεδομένα. Το business software αντίθετα έχει ακόμη καλά περιθώρια κέρδους ειδικά με τα συμβόλαια συντήρησης.

Οι Κινέζοι πήραν το hardware και οι Ινδοί πιστεύω μακροπρόθεσμα θα πάρουν το business software γιατί είναι πιό κοντά στην Δυτική κουλτούρα και ήδη για χρόνια κάνουν σε επίπεδο software αυτό που κάνουν οι Κινέζοι τα τελευταία 10-15 χρόνια.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.