Jump to content



PCI Express 3.0 vs 2.0


amoustakas

Recommended Posts

Με αφορμή την κυκλοφορία μητρικών που υποστηρίζουν το PCI-E 3.0 ήθελα να ρωτήσω -ανεξάρτητα από τα θεωρητικά νούμερα που είναι γνωστά- πόσο κοντά είμαστε σήμερα στην εξάντληση του PCI-E 2.0; Οι επόμενης γενιάς κάρτες αναμένεται να το εξαντλήσουν;

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι οι single GPU λύσεις δεν έχουν κάνει saturate ακόμα το PCI Express 1.0 x16. Οπότε βρισκόμαστε αρκετά μακριά από την ανάγκη PCIe 3.0, τουλάχιστον για non-SLI καταστάσεις.

Link to comment
Share on other sites

Ειδικά σε τωρινούς επεξεργαστές όπως π.χ. Sandy Bridge το PCIe 3.0 είναι τελείως άχρηστο μιας και ο controller του PCIe είναι πάνω στη CPU και έχει bandwidth max PCIe 2.0 x16. Από Sandy Bridge-E και μετά θα αρχίσει να υποστηρίζεται PCIe 3.0 από τη CPU, αν και το εξτρά bandwidth θα πηγαίνει χαμένο σε single GPU καταστάσεις. Link από τα forums του anandtech με ανάλογη συζήτηση.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.