Jump to content



Win7 update problem


icy20

Recommended Posts

Ρε παιδια πειτε μου μονο σε πελατες μου συμβαινουν αυτα τα πραγματα?Γιατι στα δικα μου pc δεν εχουν γινει ποτε!

Σε ασχετες φασεις ερχεται και πιθανως σε ασχετες φασεις φευγει απο μονο του (η μηπως οχι?):

Μετα απο επανεκκινηση απο update κολλαει σε καποιους το ποσοστο για 15 λεπτα και μετα λεει fail.

Αυτη η περιπτωση συνηθως σε 2-3 περιπτωσεις μετα δεν το ξανακανει.

Σε κατι αλλους απλα κολλαει εντελως το pc στο 15% ΠΧ και δεν γυριζει καν το κυκλακι.Μετα απο επανεκκινηση παλι λεει ανεπανορθωτο σφαλμα κτλ και δεν μπαινει win εκτος αν μπεις πρωτα σε safe mode!Αυτο το τελευταιο στον συγκεκριμενο κολλησε στο sp1 που κατεβασε απο το win update.

Οταν δοκιμασα να περασω το sp1 απο download χειροκινητα παλι εκανε το ιδιο πραγμα!!!

Εχει κανεις ιδεα?

Link to comment
Share on other sites

Για να βρεις το πρόβλημα πρέπει να ψάχνεις πολυ πιο συγκεκριμένα και στοχευμένα. Στην εγκατάσταση ποιων ενημερώσεων κολλάει και αποτυγχάνει; Μήπως όλες αυτές οι περιπτώσεις αφορούν Service Packs;

Ανεπανόρθωτο σφάλμα λίγο δύσκολο να λέει, μάλλον κάτι άλλο σου βγάζει.

Συμβαίνει μόνο στους πελάτες σου και όχι σε σένα, γιατί προφανώς εσύ ξέρεις να χρησιμοποιείς τον υπολογιστή σου σε αντίθεση με τους πελάτες σου. Μήπως οι πελάτες σου έχουν γεμίσει registry cleaners, διαγράφουν φακέλους και αρχεία μόνοι τους από /windows, /program files, /system32 κτλ; Μήπως οι πελάτες σου όταν κάνουν τις ενημερώσεις συχνά πυκνά επειδή βαριούνται να περιμένουν το configuring updates του τραβάνε το καλώδιο ή τερματίζουν βίαια το μηχάνημα, και στο τέλος φταίει η Microsoft; Εάν τους ρωτήσεις και πουν όχι, λένε ψέμματα. Στο υπογράφω.

Τα παραπάνω δεν τα βγάζω απ' το μυαλό μου, συμβαίνουν καθημερινά με δικούς μου πελάτες και είμαι κατευθείαν εκεί που καταλήγουν αυτά τα "παράπονα", if you know what I mean.

Μια σωστή βάση για να κάνεις troubleshooting τέτοιου είδους προβλήματα είναι η εξής:

  1. KB971058 (fixit) - κάνει reset το σύστημα WU.
  2. System Update Readiness Tool (πάντα την τελευταία έκδοση)
  3. Παίρνεις το WindowsUpdate.log και το ελέγχεις εξονυχιστικά για να εντοπίσεις το σφάλμα/τα σφάλματα (0x800xxxxx)
  4. Αφού εντοπίσεις το σφάλμα, ψάχνεις πρώτα απ' όλα να βρεις τι σημαίνει, και έπειτα ξεκινάς την έρευνα για να βρεις πως να το λύσεις.
  5. Event log δεν υπάρχει νόημα να πάρεις για θέμα που αφορά WU, το WindowsUpdate.log είναι αυτό που περιέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες που χρειάζεσαι. Event log ίσως χρειαστεί να πάρεις σε περίπτωση που από το error message καταλαβαίνεις/υποψιάζεσαι ότι το σφάλμα των WU συνδέεται με κάτι άλλο (connectivity, drivers κτλ).
  6. Εάν βλέπεις πως δεν καταλήγει κάπου και εάν δεν πληρώνεσαι καλά για πολύωρο troubleshooting, ο καλύτερός σου φίλος είναι το in-place upgrade. Με το DVD που έγινε η αρχική εγκατάσταση κάνεις μια upgrade εγκατάσταση επάνω στην ήδη υπάρχουσα, κάτι το οποίο κρατά όλα τα προγράμματα και αρχεία άθικτα, και παράλληλα διορθώνει πολλά προβλήματα που πιθανόν έχουν δημιουργηθεί στα system files από το χρήστη. Εάν τώρα τα Windows είναι προεγκατεστημένα, θα πρέπει να πας σε recovery installation, κάτι το οποίο είναι και η τελευταία λύση φυσικά.

Link to comment
Share on other sites

Καταρχας ευχαριστω για την απαντηση σου. Κοιτα το να κλεινουν το pc οταν κανει update θεωρω οτι δεν το κανει κανεις (πιθανως λαθος θεωρω βεβαια) οσο για το να διαγραφουν αρχεια που δεν πρεπει δεν νομιζω γιατι με παιρνουν και με ρωτανε για ασχετα αρχεια αν κανει να τα διαγραψουν. Στο τελευταιο που εγραψα για αυτον που του κολλαει το sp1 (μπορει να ειναι και τυχαιο) αλλα πριν 1 βδομαδα ειχαμε βαλει εναν νεο σκληρο στον οποιο εχουμε μεταφερει και τα documents κτλ... Δεν ξερω αν μπορει να εχει σχεση ο δισκος με αυτο.Δηλαδη να εχει προβλημα η κατι τετοιο (btw του ειχα τρεξει διαγνωστικο του δισκου αλλα δεν εβγαλε κατι)

Θα δοκιμασω αυτα που λες για το windowsupdate να δω αν θα βρω κατι...

Link to comment
Share on other sites

Και εγώ είχα πρόβλημα στην εγκατάσταση του SP1! Δεν έμπαινε ουτε με update ούτε χειροκίνητα!

Τελικά το έλυσα με format και άμεσο χειροκίνητο install!

Σε συνδιασμό με το ότι τώρα δεν μπορώ να βάλω το SP του Office οδηγούμαι στο συμπέρασμα ότι φταίει κάποιο

από τα προγράμματα που έχω/είχα εγκαταστήσει πχ. antivirus-antispyware-registry cleaner

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.