Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Δεν βρέθηκε λογισμικό λογοκρισίας σε τηλέφωνα Xiaomi σύμφωνα με την BSI

    Στις 22 Σεπτεμβρίου, είχαμε γράψει ότι η Λιθουανία συστήνει να πετάξουμε τα κινεζικά τηλέφωνα λόγω πρακτικών παραβίασης της ιδιωτικότητας των χρηστών. Σε έρευνα που διενήργησε η ομοσπονδιακή υπηρεσία παρακολούθησης της κυβερνοασφάλειας της Γερμανίας, η BSI, δεν βρήκε κανένα στοιχείο για λειτουργίες λογοκρισίας σε κινητά τηλέφωνα που κατασκευάζονται από την κινεζική Xiaomi Corp, δήλωσε εκπρόσωπος την Πέμπτη.

    Ο κρατικός οργανισμός κυβερνοασφάλειας της Λιθουανίας είχε δηλώσει τον Σεπτέμβριο ότι τα τηλέφωνα Xiaomi είχαν ενσωματωμένη δυνατότητα εντοπισμού και λογοκρισίας όρων όπως «Ελεύθερο Θιβέτ», «Ζήτω η ανεξαρτησία της Ταϊβάν» ή «κίνημα δημοκρατίας». Το BSI ξεκίνησε εξέταση μετά από αυτές τις κατηγορίες, η οποία διήρκεσε αρκετούς μήνες. «Ως αποτέλεσμα, η BSI δεν μπόρεσε να εντοπίσει τυχόν ανωμαλίες που θα απαιτούσαν περαιτέρω έρευνα ή άλλα μέτρα», είπε ο εκπρόσωπος της BSI.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.