Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Εργαλείο κατά της παρακολούθησης σε rasberry pi ελέγχει εάν σας παρακολουθούν

    Ο Matt Edmondson, ένας ειδικός στην ψηφιακή εγκληματολογία, κατασκεύασε ένα εργαλείο anti-tracking με υποστήριξη Raspberry Pi που "σαρώνει για κοντινές συσκευές και σας ειδοποιεί εάν το κάποιο τηλέφωνο εντοπιστεί πολλές φορές μέσα στα τελευταία 20 λεπτά", αναφέρει το Wired. Η συσκευή, η οποία μπορεί να μεταφερθεί ή να τοποθετηθεί σε ένα αυτοκίνητο, αποτελείται από εξαρτήματα που κοστίζουν περίπου 200 δολάρια συνολικά. 
    Το σύστημα λειτουργεί σαρώνοντας για ασύρματες συσκευές γύρω του και, στη συνέχεια, ελέγχοντας τα αρχεία καταγραφής του για να διαπιστώσει εάν ανιχνεύτηκαν πολλαπλές φορές τα τελευταία 20 λεπτά. Σχεδιάστηκε για να χρησιμοποιείται ενώ οι άνθρωποι βρίσκονται σε κίνηση αντί να κάθονται, ας πούμε, σε μια καφετέρια, όπου θα έπαιρνε πάρα πολλές ψευδείς μετρήσεις. Το εργαλείο anti-tracking, το οποίο μπορεί να τοποθετηθεί μέσα σε μια θήκη μεγέθους κουτιού παπουτσιού, αποτελείται από μερικά εξαρτήματα. Ένα Raspberry Pi 3 εκτελεί το λογισμικό του, μια κάρτα Wi-Fi αναζητά κοντινές συσκευές, μια μικρή αδιάβροχη θήκη την προστατεύει και ένας φορητός φορτιστής τροφοδοτεί το σύστημα. Μια οθόνη αφής εμφανίζει τις ειδοποιήσεις που παράγει η συσκευή. Κάθε ειδοποίηση μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι σας παρακολουθούν. Η συσκευή τρέχει το Kismet, ο οποίος είναι ένας ανιχνευτής ασύρματου δικτύου και είναι σε θέση να ανιχνεύει smartphone και tablet γύρω του που αναζητούν συνδέσεις Wi-Fi ή Bluetooth. Τα τηλέφωνα που χρησιμοποιούμε αναζητούν συνεχώς ασύρματα δίκτυα γύρω τους, συμπεριλαμβανομένων δικτύων στα οποία έχουν συνδεθεί στο παρελθόν καθώς και νέων δικτύων.

     

    tracking_hack_Sec_IMG_8908.webp

     

    Ο Edmondson λέει ότι ο Kismet καταγράφει την πρώτη φορά που βλέπει μια συσκευή και μετά την πιο πρόσφατη φορά που ανιχνεύτηκε. Αλλά για να λειτουργήσει το σύστημα κατά της παρακολούθησης, έπρεπε να γράψει κώδικα στην Python για να δημιουργήσει λίστες με αυτά που εντοπίζει ο Kismet με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν λίστες για συσκευές που εντοπίστηκαν τα τελευταία πέντε έως 10 λεπτά, 10 έως 15 λεπτά και 15 έως 20 λεπτά. Εάν μια συσκευή εμφανιστεί δύο φορές, μια ειδοποίηση αναβοσβήνει στην οθόνη. Το σύστημα μπορεί να εμφανίσει τη διεύθυνση MAC του τηλεφώνου, αν και αυτό δεν είναι πολύ χρήσιμο εάν αυτή τυχαιοποιείται. Μπορεί επίσης να καταγράψει τα ονόματα των δικτύων Wi-Fi που αναζητούν οι συσκευές γύρω του -- ένα τηλέφωνο που προσπαθεί να συνδεθεί σε ένα δίκτυο Wi-Fi που ονομάζεται "FBI Surveillance Van" μπορεί να δώσει κάποιες ενδείξεις για τον ιδιοκτήτη του.

    Για να σταματήσει το σύστημα να ανιχνεύει το δικό σας τηλέφωνο ή άλλα άτομα που ταξιδεύουν μαζί σας, έχει μια λίστα "αγνοήσης". Πατώντας ένα από τα κουμπιά στην οθόνη της συσκευής, μπορείτε να "αγνοήσετε όλα όσα έχει ήδη δει". Ο Edmondson λέει ότι στο μέλλον, η συσκευή θα μπορούσε να τροποποιηθεί ώστε να στέλνει μια ειδοποίηση κειμένου αντί να τις εμφανίζει στην οθόνη. Ενδιαφέρεται επίσης να προσθέσει τη δυνατότητα ανίχνευσης συστημάτων παρακολούθησης της πίεσης των ελαστικών που θα μπορούσαν να εμφανίσουν κοντινά οχήματα. Θα μπορούσε επίσης να προστεθεί μια μονάδα GPS, ώστε να μπορείτε να δείτε πού ήσασταν όταν σας παρακολουθούσαν. Ο Edmondson δεν έχει σχέδια να κάνει τη συσκευή εμπορικό προϊόν, αλλά λέει ότι το σχέδιο θα μπορούσε εύκολα να αντιγραφεί και να επαναχρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε έχει κάποιες τεχνικές γνώσεις. Πολλά από τα εμπλεκόμενα εξαρτήματα είναι εύκολο να τα αποκτήσετε ή μπορεί να βρίσκονται στα σπίτια ανθρώπων που ασχολούνται με τη τεχνολογία.
    Για όσους ενδιαφέρονται, ο Edmondson διάθεσε ελεύθερα τον κώδικα της εφαρμογής και σχεδιάζει να παρουσιάσει το ερευνητικό έργο στο συνέδριο ασφαλείας Black Hat στο Λας Βέγκας αυτή την εβδομάδα.


    Πηγή
    Φωτογραφία: JACOBO ZANELLA/GETTY IMAGES
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.