Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η συμμορία Lapsus$ ανακοίνωσε νέα επιχείρηση με λάφυρα δεδομένα από μεγάλες ανά τον κόσμο επιχειρήσεις

    Μετά από σύντομες «διακοπές», η συμμορία hacking Lapsus$ επέστρεψε. Σε μια ανάρτηση που κοινοποιήθηκε μέσω του καναλιού Telegram της ομάδας την Τετάρτη, η Lapsus$ ισχυρίστηκε ότι έκλεψε 70 GB δεδομένων από την Globant -- μια διεθνή εταιρεία ανάπτυξης λογισμικού με έδρα το Λουξεμβούργο, η οποία έχει ορισμένες από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον κόσμο ως πελάτες. 
    Στιγμιότυπα οθόνης των χακαρισμένων δεδομένων, που δημοσιεύθηκαν αρχικά από την ομάδα Lapsus$ και κοινοποιήθηκαν στο Twitter από τον ερευνητή ασφαλείας Dominic Alvieri, φάνηκαν να δείχνουν φακέλους με τα ονόματα μιας σειράς παγκόσμιων επιχειρήσεων: μεταξύ αυτών ήταν η εταιρεία παράδοσης και εφοδιαστικής DHL, το αμερικανικό καλωδιακό δίκτυο C-Span , και η γαλλική τράπεζα BNP Paribas. Στη λίστα ήταν επίσης οι τεχνολογικοί γίγαντες Facebook και Apple, με τον τελευταίο να αναφέρεται σε έναν φάκελο με τίτλο «apple-health-app». Τα δεδομένα φαίνεται να αποτελούν υλικό ανάπτυξης για την εφαρμογή BeHealthy της Globant, η οποία περιγράφεται σε προηγούμενο δελτίο τύπου ως λογισμικό που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με την Apple για την παρακολούθηση των συμπεριφορών υγείας των εργαζομένων χρησιμοποιώντας λειτουργίες του Apple Watch.

     

    Εικονογράφηση Carlo Cadenas / The Verge


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.