Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η Google προειδοποιεί ότι ο Chrome έχει σοβαρά θέματα ασφάλειας και η ενημέρωσή του είναι επιβεβλημένη

    Μια άλλη μέρα, άλλο ένα ζήτημα ασφάλειας για τον Chrome. Αυτή τη φορά όμως, τα πράγματα είναι σοβαρά. Το Stable Channel για την επιτραπέζια έκδοση του Chrome είχε μια ενημέρωση στις 26 Απριλίου 2022. Αυτή η ενημέρωση περιλαμβάνει 30 επιδιορθώσεις ασφαλείας, μερικές από αυτές τόσο σοβαρές, που η Google προτρέπει όλους τους χρήστες να ενημερώσουν αμέσως.

    Οι σημειώσεις έκδοσης για το Chrome v101.0.4951.41 της Google για Windows, Mac και Linux έχουν μια μακρά λίστα διορθώσεων σφαλμάτων, την οποία μπορείτε να δείτε εδώ. Ωστόσο, υπάρχει επίσης μια βασική δήλωση σε αυτή τη σελίδα.

    "Σημείωση: Η πρόσβαση σε λεπτομέρειες και συνδέσμους σφαλμάτων ενδέχεται να παραμείνει περιορισμένη έως ότου η πλειοψηφία των χρηστών ενημερώσει τον Chrome. Θα διατηρήσουμε επίσης περιορισμούς εάν το σφάλμα υπάρχει σε μια βιβλιοθήκη τρίτου μέρους από την οποία εξαρτώνται παρομοίως άλλα έργα, αλλά δεν έχουν ακόμα διορθωθεί."

    Αυτό το συγκεκριμένο απόσπασμα αποκαλύπτει ότι υπήρχε κάτι πολύ λάθος στην προηγούμενη έκδοση του Chrome, και πιθανώς σε κάποιες επεκτάσεις ή βοηθητικά προγράμματα του Chrome, που ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ουσιαστικά, μια ελεύθερη μετάφραση του παραπάνω αποσπάσματος είναι ότι βρέθηκε κάτι τόσο σημαντικό, που οι λεπτομέρειες του κρατούνται κρυφές. Και πιθανώς οι ευπάθειες έχουν ήδη εκμεταλλευθεί από τρίτους. Ένα μεγάλο μέρος των σφαλμάτων που έχουν δημοσιευτεί πρόσφατα, έχουν να κάνουν με σφάλματα χειρισμού μνήμης και υπερχείλισης μνήμης, έναν αρκετά δημοφιλή τρόπο για τους προγραμματιστές κακόβουλου λογισμικού να εισάγουν κώδικα στη μνήμη και να επιτρέπουν την αυθαίρετη εκτέλεση προγραμμάτων. Βασικά σημαίνει ότι κάποιος θα μπορούσε να εισάγει κώδικα ιού στη μνήμη με την εκμετάλλευση αυτών των σφαλμάτων.

    Δεν υπάρχουν λεπτομέρειες για το πόσοι έχουν επηρεαστεί από αυτή τη συγκεκριμένη ευπάθεια, αλλά ήταν αρκετά σημαντική για να πει η Google στους χρήστες της να βεβαιωθούν ότι είναι άμεσα ενημερωμένοι. 


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.