Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Η LastPass ενισχύει τα μέτρα ασφαλείας μετά από σημαντική επίθεση

      Αυστηροποιείται η πολιτική ασφάλειας για τους κωδικούς πρόσβασης στο lastpass

    Σε μια κίνηση για την ενίσχυση της προστασίας των δεδομένων των χρηστών, η LastPass, ο δημοφιλής διαχειριστής κωδικών πρόσβασης, ανακοίνωσε αυστηρότερες απαιτήσεις για τους κωδικούς πρόσβασης. Η εταιρεία επιβάλλει πλέον σε όλους τους χρήστες να υιοθετήσουν έναν κύριο κωδικό πρόσβασης τουλάχιστον 12 χαρακτήρων, από το πρότυπο των οκτώ χαρακτήρων που συνιστούσε προηγουμένως. Ο νέος κωδικός πρόσβασης πρέπει επίσης να περιλαμβάνει τουλάχιστον έναν ειδικό χαρακτήρα, έναν αριθμό και ένα κεφαλαίο γράμμα.

     

    Αυτό το ενισχυμένο μέτρο ασφαλείας έρχεται μετά από μια σημαντική παραβίαση ασφαλείας το 2022, όταν χάκερ απέκτησαν πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα χρηστών μέσω ενός exploit που ανακαλύφθηκε στον υπολογιστή ενός μηχανικού της LastPass. Το περιστατικό έθεσε σε κίνδυνο περισσότερους από 15 εκατομμύρια κωδικούς πρόσβασης, γεγονός που οδήγησε σε ενδελεχή αναθεώρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας της εταιρείας.

     

    Η LastPass αναγνωρίζει το εξελισσόμενο τοπίο των κυβερνοαπειλών και τονίζει ότι οι αλλαγές αυτές αποτελούν προληπτικά βήματα για τη διασφάλιση της ιδιωτικής ζωής των χρηστών. Η εταιρεία έχει εφαρμόσει πρόσθετα μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένης της αυξημένης επανάληψης PBKDF2 για ενισχυμένη κρυπτογράφηση, για την περαιτέρω προστασία των πληροφοριών των χρηστών.

     

    Παρόλο που η LastPass δεν αναφέρεται ρητά στην ανακοίνωση της στην παραβίαση του 2022, η αυξημένη απαίτηση πολυπλοκότητας του κωδικού πρόσβασης αναμφίβολα απορρέει από τα διδάγματα που αντλήθηκαν από το εν λόγω περιστατικό. Η εταιρεία έχει λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας του προσωπικού δικτύου του επηρεαζόμενου μηχανικού και έχει εφαρμόσει ισχυρό έλεγχο ταυτότητας πολλαπλών παραγόντων σε όλα τα συστήματά της.

     

    Υπό το πρίσμα αυτής της ανακοίνωσης, είναι ζωτικής σημασίας για τους χρήστες της LastPass να ενημερώσουν άμεσα τους κύριους κωδικούς πρόσβασης. Με την υιοθέτηση ενός ισχυρού και μοναδικού κύριου κωδικού πρόσβασης, τα άτομα μπορούν να μειώσουν σημαντικά τον κίνδυνο να πέσουν οι προσωπικές τους πληροφορίες σε λάθος χέρια.

     

    Η LastPass παραμένει προσηλωμένη στη διασφάλιση των δεδομένων των χρηστών και έχει επιδείξει προθυμία να προσαρμόζει τα μέτρα ασφαλείας της ως απάντηση στις εξελισσόμενες απειλές. Η εφαρμογή αυστηρότερων απαιτήσεων για τους κωδικούς πρόσβασης και άλλων ενισχυμένων πρωτοκόλλων ασφαλείας υπογραμμίζει την αφοσίωση της εταιρείας στη διατήρηση της εμπιστοσύνης των χρηστών της.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.