Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Λευκορώσοι χάκερ στοχεύουν τις αμυντικές δυνάμεις της Ουκρανίας

    Ουκρανοί αξιωματούχοι κυβερνοασφάλειας έχουν ειδοποιήσει ότι οι χάκερ που χρηματοδοτούνται από το κράτος της Λευκορωσίας στοχεύουν τις τους ιδιωτικούς λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του ουκρανικού στρατιωτικού προσωπικού. 
    Ανακοινώνοντας τη δραστηριότητα σε μια ανάρτηση στο Facebook, η Ομάδα Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης Υπολογιστών της Ουκρανίας (Computer Emergency Response Team, CERT-UA) είπε ότι μια μαζική εκστρατεία phishing στοχεύει τους ιδιωτικούς λογαριασμούς i.ua και meta.ua που ανήκουν στο ουκρανικό στρατιωτικό προσωπικό.

    «Αφού ο λογαριασμός παραβιαστεί, οι εισβολείς, μέσω του πρωτοκόλλου IMAP, αποκτούν πρόσβαση σε όλα τα μηνύματα» και αργότερα, οι εισβολείς χρησιμοποιούν τα στοιχεία επικοινωνίας από το βιβλίο διευθύνσεων του θύματος για να στείλουν τα μηνύματα ηλεκτρονικού "ψαρέματος"".

    Η CERT-UA απέδωσε τη συνεχιζόμενη εκστρατεία στην ομάδα απειλών UNC1151, την οποία η Mandiant συνέδεσε επισήμως με την κυβέρνηση της Λευκορωσίας τον Νοέμβριο του 2021. Η Mandiant συνέδεσε επίσης την υποστηριζόμενη από το κράτος ομάδα κυβερνοκατασκοπείας με την εκστρατεία παραπληροφόρησης Ghostwriter, η οποία συμμετείχε στη ρητορική κατά του ΝΑΤΟ και επιχειρήσεις hack-and-leak σε όλη την Ευρώπη. "Η ομάδα "UNC1151" με έδρα το Μινσκ βρίσκεται πίσω από αυτές τις δραστηριότητες. Τα μέλη της είναι αξιωματικοί του Υπουργείου Άμυνας της Δημοκρατίας της Λευκορωσίας", έγραψε η CERT-UA.


    Πηγή
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.