Jump to content



  • astrolabos
    astrolabos

    Μια Roomba κατέγραψε μια γυναίκα στην τουαλέτα. Πώς κατέληξαν οι φωτογραφίες στο Facebook;

      Οι εταιρείες σκουπών ρομπότ υποστηρίζουν ότι οι εικόνες είναι ασφαλείς, αλλά η πραγματικότητα δείχνει άλλα

    Το φθινόπωρο του 2020, δημοσιεύθηκαν μια σειρά φωτογραφιών σε διαδικτυακά φόρουμ. Οι φωτογραφίες ήταν συνηθισμένες, αν και μερικές φορές ήταν φωτογραφίες μέσα από σπίτια που τραβήχτηκαν από χαμηλές γωνίες - συμπεριλαμβανομένης μιας ιδιαίτερα αποκαλυπτικής φωτογραφίας μιας νεαρής γυναίκας που κάθεται στην τουαλέτα, με το σορτς της κατεβασμένο μέχρι τη μέση του μηρού.

     

    C3_0002_TR-vacuum-04.png.webp

     

    Οι εικόνες δεν τραβήχτηκαν από άτομο, αλλά από το λογισμικό του ρομπότ της σειράς Roomba J7 της iRobot, της εταιρείας που η Amazon απέκτησε πρόσφατα για 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε μια συμφωνία που ακόμα δεν έχει επικυρωθεί. Στη συνέχεια στάλθηκαν στην Scale AI, μια startup που αναθέτει συμβάσεις σε εργαζομένους σε όλο τον κόσμο για την επισήμανση δεδομένων που χρησιμοποιούνται για την εκπαίδευση της τεχνητής νοημοσύνης.

    Νωρίτερα φέτος, το MIT Technology Review απέκτησε 13 στιγμιότυπα οθόνης αυτών των ιδιωτικών φωτογραφιών, οι οποίες είχαν αναρτηθεί σε κλειστές ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Οι εικόνες δείχνουν τη διαδεδομένη και αυξανόμενη πρακτική της κοινής χρήσης δυνητικά ευαίσθητων δεδομένων για την εκπαίδευση αλγορίθμων. Αποκαλύπτουν επίσης μια ολόκληρη αλυσίδα εφοδιασμού δεδομένων - και νέα σημεία όπου θα μπορούσαν να διαρρεύσουν προσωπικές πληροφορίες - που λίγοι καταναλωτές γνωρίζουν καν.


    Πηγή
    Φωτογραφία: MATTHIEU BOUREL
×
×
  • Δημιουργία...

Important Information

Ο ιστότοπος theLab.gr χρησιμοποιεί cookies για να διασφαλίσει την καλύτερη εμπειρία σας κατά την περιήγηση. Μπορείτε να προσαρμόσετε τις ρυθμίσεις των cookies σας , διαφορετικά θα υποθέσουμε ότι είστε εντάξει για να συνεχίσετε.